Beeldrechten: Flickr On The ShoreFaceMePLS CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

070 Den Haag - De Coopertest, Den Haag Marathon en Basic-Fit Stadium FunRun zijn populaire hardloopevenementen georganiseerd in Den Haag. Maar zoals je in de hardloopkalender kunt zien, zijn er het hele jaar door hardloopevenementen in en om Den Haag waar je aan deel kunt nemen.

Den Haag beschikt over veel mooie plekken en routes, wat ervoor zorgt dat hardloopevenementen in onze stad erg in trek zijn onder hardloopliefhebbers uit het hele land. Toch kan het voor een aantal van deze hardlopers een uitdaging zijn nu het begin van de lente, en daarmee het hooikoortsseizoen, zich aandient.

Hardlopen terwijl je de hele tijd moet niezen en last hebt van een loopneus en waterige en/of jeukende ogen is niet fijn. Probeer als hooikoortspati├źnt in ieder geval te achterhalen voor welke pollen je allergisch bent. Je kunt dan een schatting maken van de bloeiperiode van de desbetreffende plant- boom-, of grassoort en hier rekening mee houden als je gaat lopen. Bekijk op deze pagina de meest recente pollenverwachting voor Den Haag.

In de bloeiperiode is het aan te raden om langs de kust te lopen, vroeg in de ochtend, of later op de avond; dan is de pollenconcentratie namelijk het laagst. Ook hardlopen in de regen helpt, omdat de regen het grootste deel van de pollen uit de lucht spoelt. Verder is het dragen van een (zonne)bril aan te raden, omdat dit je ogen grotendeels beschermt tegen rondvliegende pollen. Ook zijn er speciale brillen om mee te sporten; deze blijven op hun plaats tijdens het lopen en beschermen je ogen nog beter. Onder andere Edel-Optics verkoopt deze brillen. Een andere tip is het smeren van vaseline aan de rand van je neus en onder je ogen; de pollen blijven hier aan kleven, waardoor er minder in je ogen en neus terecht komt. Neem bovendien, als je erg veel last hebt van hooikoorts, een half uur voor je gaat lopen een antihistamine tablet. Deze tabletten bevatten cetirizine, waardoor bepaalde receptoren die hooikoorts-signalen afgeven geblokkeerd worden.

Advertentie

Body & Fit

D Reizen

Center Parcs