Jonge Belgische rider de snelste in extreme weersomstandigheden.

070 Den Haag Sport– Axel van de Sande is de verrassende winnaar van Red Bull Knock Out 2015. In extreme weersomstandigheden met windsnelheden tot 120 km/h bleef de 22-jarige Belg de concurrentie knap voor op het Haagse strand.

Een ongekende prestatie, aangezien van de Sande geen invited rider was en daardoor niet vooraan kon starten. De Brit Nathan Watson bleef van de Sande goed in het spoor en pakte de tweede plaats. Lars van Berkel uit Veghel eindigde als beste Nederlander. De 21-jarige rider werd knap vierde, kort achter de Fransman Camillie Chapeliere.

“Het was extreem zwaar, ik heb nog nooit zoiets zwaars als dit meegemaakt. Het was mijn allereerste Red Bull Knock Out en ik kan niet geloven dat ik de eerste plek heb behaald”, vertelt Axel van der Sande. “Rijden in zand ligt me goed. En ik kon een mooi tempo vasthouden.”

Ook voor de mechanic van Axel was het een enerverende dag. “Ooooh dit is echt niet te geloven. Geweldig! Maar ik moet nu wel mijn snor afscheren. Daar heb ik gisteren met Axel om gewed. En ik heb die snor al zo lang…”, zegt Eric Toelen trots en een beetje bezorgd.

Axel liet in de halve finale al een groot aantal van de 700 motocrossers achter zich, waaronder Marc de Reuver en Sergei Potisek. Beide top-riders strandden met een kapotte machine. De finale bleef tot het eind spannend. Van der Sande en Watson namen afstand van de rest. Een val van Watson kostte hem tijd, Van der Sande bleef overeind en pakt de titel Red Bull Knock Out 2015.

Ondanks de heftige weersomstandigheden, trok Red Bull Knock Out dit weekend ruim 70.000 toeschouwers naar het strand van Den Haag.

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Rijswijk Duurzaamheid - Op zaterdag 23 maart namen 30 inwoners uit de Leliestraat en de Frederik Hendrikstraat in Oud Rijswijk de schop ter hand om 18 geveltuinen aan te leggen en te beplanten. De aftrap van de campagne ‘Kleur je straat’ wordt verzorgd door wethouder Marloes Borsboom-Turabaz. Zij deed dit door in de Lelielaan het eerste stukje groen voor de deur aan te leggen.

Lees meer...

070 Den Haag Duurzaamheid - Woensdag 27 maart zal het konijnen en knaagdiercentrum het Knaaghof het officiële Keurmerk Opvang gezelschapsdieren uitgereikt krijgen. Dit Keurmerk wordt verleend door de onafhankelijke organisatie Kiwa Verin en bestaat uit een digitaal assessment en een audit op locatie waarin de professionaliteit van de betreffende opvang wordt getoetst. Wij nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Maatschappij - Hogeschool Inholland Den Haag organiseert op woensdag 13 februari van 17.00 - 20.00 uur een open avond voor iedereen die zich aan het oriënteren is op een associate degree, hbo- of masteropleiding.

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag - Voor de live-stream van The Billy Joel Experience zijn we op zoek naar zoveel mogelijk mondharmonicaspelers die de Piano Man, Alexander Broussard, gezamenlijk ondersteunen met het bekende lied Piano Man van Billy Joel natuurlijk.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...

De Uithof maakt wintersporten per minuut mogelijk via app Tapperuse

070 Den Haag Sport - Met de introductie van Tapperuse bij De Uithof kunnen bezoekers vanaf dit winterseizoen per minuut betalen voor de tijd dat ze bij het overdekte sportcentrum binnen zijn. De Uithof heeft gekozen voor de nieuwe flexibele betaalmethode om spontane toegang mogelijk te maken. Met de app betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij het centrum binnen zijn. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Lees meer...