070 Den Haag Sport & Evenementen - Van 17 juli tot en met 29 augustus 2021 organiseren Beeld en Geluid, Europeana XX de gratis te bezoeken interactieve pop-up tentoonstelling "Olympia aan Zee : 125 jaar Olympische Spelen” ter ere van 125 jaar Olympische Spelen. Samen met sporthistoricus en journalist Jurryt van de Vooren zijn bijzondere verhalen en objecten geselecteerd van sporthelden en topsporters. Dit biedt een uniek kijkje in de Europese sportgeschiedenis van de 20e eeuw.

Met behulp van interactieve schermen en je smartphone bedien je zelf de tentoonstelling en komen de verhalen over sport in Europa tot leven. De tentoonstelling toont verschillende erfgoedobjecten van onder andere - NOC*NSF, Bibliothèque Nationale de France, het Deutsches Sport & Olympia Museum, de National Diet Library (Japan) en Japan Search die te zien zijn op de portal Europeana.eu.

Van sporticonen tot sportkleding en sponsoring
De tentoonstelling is gratis te bezoeken op vier locaties in het centrum van Den Haag: Beeld en Geluid Den Haag, Intersport Twinsport, Dudok en de Centrale Bibliotheek Den Haag. Elke locatie toont verschillenden onderwerpen, van sporticonen en sporthelden, de invloed van sportkleding op wereldwijde trends tot de lange geschiedenis van sponsoring tussen merken en de Olympische Spelen. De tentoonstelling is te zien van 17 juli 2021 t/m 29 augustus 2021 in Beeld en Geluid Den Haag en van 17 juli t/m 31 juli in Intersport Twinsport, Dudok en de Centrale Bibliotheek Den Haag.

Over Europeana XX: Century of Change en Europeana Sport
Eurpeana XX: Century of Change en Europeana Sport zijn twee door de EU gefinancierde projecten beide met als doel om meer hoge kwaliteit content beschikbaar te stellen in Europeana.eu, Europa’s platform voor gedigitaliseerd cultureel erfgoed. Beeld en Geluid is partner in Europeana Sport en tevens coördinator van Europeana XX.

Europeana XX: Century of Change richt zich op het toegankelijk maken van 20e-eeuwse digitale erfgoedcollecties waarbij grote veranderingen in Europa centraal staan. Deze veranderingen hebben Europa gevormd en zijn vandaag de dag nog steeds van invloed op onze wereld en ons dagelijks leven. In Europeana Sport wordt gewerkt aan het vergroten en verbeteren van de kwaliteit van bestaande sport content en metadata en wordt nieuwe content gecureerd en geaggregeerd van erfgoedinstellingen van doorheen heel Europa. Deze content wordt gebruikt om verhalen te vertellen over sportgeschiedenis en sportcultuur in Europa.

Meer informatie
Ontdek de collecties en verhalen uit de 20e-eeuwse geschiedenis en sport via de online portals van Europeana XX en Europeana Sport
Voor algemene informatie over Europeana kijk je op: www.europeana.eu/en

Beeld en Geluid
Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum
T 035 - 677 55 55
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Beeld en Geluid
Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

 

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

12 augustus 2022

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Beheerders gezocht banner

Balanceyourlife.nu

D Reizen

Center Parcs

Drogisterij

Drogisterij.net De Online Drogist van Nederland en België

Advertentie