Nathan Watson wint  Red Bull Knock Out onder toeziend oog van ruim 60.000 mensen

070 Den Haag Sport – Een loodzwaar parcours met heuvels van 8 meter, boomstammen, 1000 motocrossers uit binnen- en buitenland en ruim 60.000 bezoekers op de boulevard, vormden zaterdag het decor van ’s wereld zwaarste strandrace. Op het strand van Scheveningen leek het lange tijd erop dat publiekslieveling Glenn Coldenhoff zijn teamgenoot Jeffrey Herlings zou opvolgen als Red Bull Knock Out-winnaar. Halverwege ging The Hoff aan de leiding, maar hij kon het hoge tempo niet vasthouden en zag Nathan Watson voorbijkomen. De Brit zette daarna alles op alles om op het strand van Scheveningen de zege te pakken, na twee keer als tweede te zijn geëindigd in eerdere edities van Red Bull Knock Out. Wederom was de race op het strand van Scheveningen slopend voor de crossers. Slechts 427 van de 1000 gestarte rijders kwamen aan de finish. 

 

‘Ik kan haast niet geloven dat ik hier de overwinning pak’, gaf de 24-jarige Nathan Watson gelijk na de race aan. De Red Bull KTM Factory Racing-rijder greep uiteindelijk de zege met anderhalve minuut voorsprong op Coldenhoff. De MXGP-crosser kon richting het einde niet meer meekomen met Watson. De Nederlander, die drie keer tegen de grond ging, baalde dat hij zijn 2018-seizoen niet op de gewenste manier afsloot. ‘In het begin voelde ik me goed, maar ik verloor veel tijd in de X-loop. Het was chaos daar. Ook in de pitlane maakten we een fout en kon ik niets eten. Ik heb veel voorbereiding in deze race zitten om hier voor de zege te kunnen gaan, maar het was schijnbaar niet mijn dag.’ Op meer dan vijf minuten van winnaar Watson eindigde Yentel Martens (Husqvarna) op de laatste podiumplek en wist onder meer strandrace-specialisten Camile Chapeliere (KTM) en Todd Kellet (KTM) voor te blijven

Bolt pakt WESS-titel

Op het strand van Scheveningen werd gelijktijdig ook gevochten om de allereerste World Enduro Super Series-titel. Billy Bolt stond ruim aan de leiding in dit kampioenschap en hield zijn hoofd uitermate koel. Ondanks een zeer stevige valpartij wist hij zijn concurrenten voor te blijven en eindigde op de 12e plek in Red Bull Knock Out 2018. Door dat resultaat verzekerde hij zichzelf met de titel én een KTM X-Bow. ‘Ik besef nog niet helemaal dat ik hier win. Het was chaos en ik weet eigenlijk helemaal niet meer wat er tijdens de race allemaal gebeurde.’ Voor Red Bull Knock Out-winnaar Watson was er een extra verrassing. Door de zege kwam de Brit uiteindelijk ook op het WESS-podium terecht. Achter Manuel Lettenbichler werd hij derde. ‘Pas na de finish kwam ik erachter dat ik op de derde plek ben geëindigd. Echt geweldig en dat zie ik als een heel mooie bonus.’

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek – De chaos rondom de Brexit is bekend en zorgt voor veel verwarring. Ook studenten, zowel uit Nederland als uit de andere EU-landen, weten niet exact waar ze aan toe zijn. Vooralsnog is het onduidelijk of zij in de nabije toekomst nog wel kunnen studeren aan een Britse universiteit.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur - Van 18 tot en met 22 juni verandert het plein van Huize Zuidhoorn in een heus sprookjesachtig openluchttheater waar jong en oud hun hart kan ophalen en zich kan laten fêteren op een geweldig muziekspektakel. Het plein wordt decor en locatie voor een wervelend spektakel. 

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag Gezondheid Sport - Op zaterdag 14 september springen ongetwijfeld vele Hagenaars en vele andere begunstigden de gracht in in Den Haag.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...