Foto: Getty Images for the Invictus Games Foundation

070 Den Haag - Na een succesvolle week vol sport en kameraadschap, is in het Olympic Park in Sydney, de Invictus Games 2018 tot een einde gekomen. Tijdens de sluitingsceremonie werd de Invictus Games vlag symbolisch overgedragen aan Marc van de Kuilen, de team captain van het Nederlandse Invictus Games team. Marc zal bij terugkomst op Nederlandse bodem op 29 Oktober de vlag overdragen aan het organiserend comité van de Invictus Games The Hague 2020. De Games zullen plaats vinden in Den Haag van 9 tot 16 mei 2020.

Met een optreden van The Kingdom Choir, vooral bekend van hun optreden tijdens het huwelijk van ZKH de Hertog en Hertogin van Sussex, en de traditionele ‘Parade of Nations’, was de sluitingsceremonie net zo indrukwekkend als de openingsceremonie. De zaal gevuld met alle deelnemers en hun vrienden en familie, werden vermaakt door een line up van zowel lokale- als internationale artiesten.

ZKH de Hertog van Sussex en beschermheer van de Invictus Games Foundation roemde de Games: "Het geheim van deze Invictus Games gaat niet over de medische wetenschap die levens heeft gered van onze deelnemers en die veel van hen hielp om weer te wandelen, zwemmen of te bewegen. Het geheim van het succes van deze Games, is accepteren dat geestelijke gezondheid de echte sleutel tot herstel is. Onze deelnemers hebben geholpen de kijk op geestelijke gezondheid te veranderen van een somber, naar een inspirerend verhaal. Ze willen leven, in plaats van alleen overleven". 

Bereken je premie - ZorgDirect

Den Haag 2020

Eerder dit jaar werd al bekend dat de Invictus Games vanaf nu iedere twee jaar plaats zullen gaan vinden en dat het evenement in 2020 naar Nederland komt. De Sportcampus Zuiderpark in Den Haag zal de voornaamste locatie zijn voor de meeste sporten. De 9 disciplines zijn boogschieten, atletiek, wielrennen, indoor roeien, gewichtheffen, zitvolleybal, zwemmen, rolstoelrugby en rolstoelbasketbal.

Over twee jaar is het precies 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Daarmee is het evenement, dat wordt gehouden van 9 tot 16 mei, een onderdeel van de herdenkingen rondom 75 jaar vrijheid. Dit als eerbetoon aan de veteranen die fysiek of mentaal gewond zijn geraakt tijdens de dienst.

Vlagoverdracht

Traditiegetrouw werd aan het eind van de sluitingsceremonie ook vooruitgekeken naar de volgende editie. De Invictus Games vlag werd door Dominic Reid OBE, CEO van de Invictus Games Foundation overhandigd aan Marc van de Kuilen, rolstoelbasketballer en aanvoerder van het Nederlandse Invictus Games team. Daarmee werden de Invictus Games symbolisch overgedragen aan Nederland.

Luitenant-generaal b.d. Mart de Kruif, Chairman van de Invictus Games The Hague 2020: “De Invictus Games 2018 in Sydney waren indrukwekkend en ontroerend. Iedere deelnemer laat zien dat de mens onoverwinnelijk kan zijn, mits hij of zij steun ontvangt van de naasten en zijn omgeving. In 2020 gaan we in Den Haag deze lijn voortzetten door niet alleen een topevenement te organiseren, maar ook te laten zien dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en de mens oneindig sterk!”

Het organiserend comité van de Invictus Games The Hague 2020 is een onafhankelijke Stichting die nauw samenwerkt met “Founding Partners” zoals het Ministerie van Defensie, het vfonds en de Gemeente Den Haag. Voor meer informatie rondom de Games verwijzen we graag naar www.invictusgames2020.nl

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek – De chaos rondom de Brexit is bekend en zorgt voor veel verwarring. Ook studenten, zowel uit Nederland als uit de andere EU-landen, weten niet exact waar ze aan toe zijn. Vooralsnog is het onduidelijk of zij in de nabije toekomst nog wel kunnen studeren aan een Britse universiteit.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur - Van 18 tot en met 22 juni verandert het plein van Huize Zuidhoorn in een heus sprookjesachtig openluchttheater waar jong en oud hun hart kan ophalen en zich kan laten fêteren op een geweldig muziekspektakel. Het plein wordt decor en locatie voor een wervelend spektakel. 

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag Gezondheid Sport - Op zaterdag 14 september springen ongetwijfeld vele Hagenaars en vele andere begunstigden de gracht in in Den Haag.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...