070 Den Haag Gezondheid - Op vrijdag 22 juni vindt in World Forum The Hague het grootste kennis- en innovatie-evenement voor zorgprofessionals in Nederland plaats: ICT&health World Conference; de wereldwijde zorgvernieuwing staat centraal. 

Zorginstellingen en -professionals van over de hele wereld komen bijeen om kennis en ervaring uit te wisselen. Het volledige programma is nu bekendgemaakt en telt ruim 32 sessies met verschillende internationale sprekers, waaronder de Amerikaanse verpleegkundig econoom, trendsetter en voorvechter van de EntrepreNurse-beweging Shawna Butler. Ook wordt tijdens de ICT&health World Conference het nieuwe, baanbrekende systeem MedMij gelanceerd, dat medische gegevens makkelijker inzichtelijk maakt voor patiënten. De internationale conferentie is gratis toegankelijk voor zorgprofessionals en -studenten. 

Bestaat het ziekenhuis in 2030 nog wel?

Wat betekent e-health voor de toekomst van onze zorg? Wat zijn de best practices op het gebied van zorgtechnologie en hoe kunnen deze voorbeelden in de praktijk worden gebracht? Het zijn allemaal vragen die tijdens de ICT&health World Conference worden belicht. Hoewel Nederland wereldwijd vooroploopt in de zorginnovatie, blijkt opschalen in de sector een uitdaging. Daarom worden zorginstellingen, -professionals, -ontwikkelaars, kennis- en onderzoeksinstituten en overheden van over de hele wereld op 22 juni bij elkaar gebracht om te verbinden, elkaar te inspireren en kennis over te dragen.

Founder van ICT&health Tom Xhofleer: "Meer dan ooit is het van belang om inzichtelijk te maken hoe de toekomst van de zorg eruit ziet. Tijdens de ICT&health World Conference worden internationale verbindingen gemaakt en wordt kennis uitgewisseld, zodat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Nederland is toonaangevend op het gebied van zorginnovatie. Juist daarom kan een evenement van deze omvang hier plaatsvinden."

 

Exclusieve keynotes en baanbrekende lanceringen

Het dagprogramma is uiteenlopend. Zo slaat de Amerikaanse verpleegkundig econoom Shawna Butler in een bevlogen keynote een brug tussen de klinische praktijk, digitale innovatie en patiëntervaring. Leonard Witkamp, professor van het Academic Medical Center (AMC), gaat in op de toekomst van de zorg, die meer gebaseerd is op preventie dan genezen. Tijdens de conferentie wordt tevens het nieuwe afsprakenstelsel MedMij gelanceerd. Patiënten beheren daarmee zelf hun medische dossier en hebben te allen tijde een gedetailleerd overzicht van hun ziektegeschiedenis vanuit het huisartsendossier. Ook zijn er verschillende leveranciers aanwezig die hun innovatieve en bewezen oplossingen voor problemen in de zorgsector demonstreren. Voormalig politica Lea Bouwmeester is dagvoorzitter van het evenement.

Vrijdag 22 juni 2018
Van 10:00 uur tot 22:00 uur
World Forum The Hague
Gratis voor professionals werkzaam in de zorg. Gratis voor studenten in de zorg. 
€ 395,- voor bedrijven en overige belangstellenden
Aanmelden: www.icthealthevents.nl

Over ICT&health World Conference

De ICT&health World Conference heeft een economisch en maatschappelijk doel en bevat daarom een stevig sprekersprogramma, diepgaande sidesessies en een innovatieplein. Op het programma staan onder andere keynotes van Shawna Butler, Erik Gerritsen, Katherina Martin Abello en Ron Roozendaal. Verder zijn er talloze netwerkmogelijkheden, worden samenwerkingen en investeringen aangewakkerd en krijgen internationale partners te zien welke kennis en mogelijkheden er zijn om zich in Nederland te vestigen en te ontwikkelen. Tot de bezoekers behoren onder andere overheden, bestuurders, wetenschappers, medisch specialisten, zorgprofessionals, patiënten, innovatieleiders, universiteiten, startups, scale-ups en bedrijven uit alle sectoren van de gezondheidszorg en het sociale ondernemerschap. 

Over ICT&health

ICT&health is een onafhankelijk platform, dat in samenspraak met een Redactieraad van zorgprofessionals off- en online kennis deelt. De raad bestaat uit overheidsbeleidsmakers, zorgbestuurders, toezichthouders, belangenorganisaties, medici, zorgprofessionals, patiënten, wetenschappers, onderwijsinstituten, onderzoekers, ontwikkelaars en CEO’s van gerespecteerde leveranciers. ICT&health wordt geraadpleegd door bestuur en raad van toezicht van ziekenhuizen en klinieken, medici, zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen, hoofden inkoop / financiën / investeringen / ICT, overheid, gemeentes en zorggerelateerde bedrijven en ontwikkelaars.

Ga voor het volledige programma en meer informatie naar: www.icthealthevents.nl.

 

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek – De chaos rondom de Brexit is bekend en zorgt voor veel verwarring. Ook studenten, zowel uit Nederland als uit de andere EU-landen, weten niet exact waar ze aan toe zijn. Vooralsnog is het onduidelijk of zij in de nabije toekomst nog wel kunnen studeren aan een Britse universiteit.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur - Van 18 tot en met 22 juni verandert het plein van Huize Zuidhoorn in een heus sprookjesachtig openluchttheater waar jong en oud hun hart kan ophalen en zich kan laten fêteren op een geweldig muziekspektakel. Het plein wordt decor en locatie voor een wervelend spektakel. 

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag Gezondheid Sport - Op zaterdag 14 september springen ongetwijfeld vele Hagenaars en vele andere begunstigden de gracht in in Den Haag.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...