070 Den Haag Gezondheid - Op vrijdag 22 juni vindt in World Forum The Hague het grootste kennis- en innovatie-evenement voor zorgprofessionals in Nederland plaats: ICT&health World Conference; de wereldwijde zorgvernieuwing staat centraal. 

Zorginstellingen en -professionals van over de hele wereld komen bijeen om kennis en ervaring uit te wisselen. Het volledige programma is nu bekendgemaakt en telt ruim 32 sessies met verschillende internationale sprekers, waaronder de Amerikaanse verpleegkundig econoom, trendsetter en voorvechter van de EntrepreNurse-beweging Shawna Butler. Ook wordt tijdens de ICT&health World Conference het nieuwe, baanbrekende systeem MedMij gelanceerd, dat medische gegevens makkelijker inzichtelijk maakt voor patiënten. De internationale conferentie is gratis toegankelijk voor zorgprofessionals en -studenten. 

Bestaat het ziekenhuis in 2030 nog wel?

Wat betekent e-health voor de toekomst van onze zorg? Wat zijn de best practices op het gebied van zorgtechnologie en hoe kunnen deze voorbeelden in de praktijk worden gebracht? Het zijn allemaal vragen die tijdens de ICT&health World Conference worden belicht. Hoewel Nederland wereldwijd vooroploopt in de zorginnovatie, blijkt opschalen in de sector een uitdaging. Daarom worden zorginstellingen, -professionals, -ontwikkelaars, kennis- en onderzoeksinstituten en overheden van over de hele wereld op 22 juni bij elkaar gebracht om te verbinden, elkaar te inspireren en kennis over te dragen.

Founder van ICT&health Tom Xhofleer: "Meer dan ooit is het van belang om inzichtelijk te maken hoe de toekomst van de zorg eruit ziet. Tijdens de ICT&health World Conference worden internationale verbindingen gemaakt en wordt kennis uitgewisseld, zodat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Nederland is toonaangevend op het gebied van zorginnovatie. Juist daarom kan een evenement van deze omvang hier plaatsvinden."

 

Exclusieve keynotes en baanbrekende lanceringen

Het dagprogramma is uiteenlopend. Zo slaat de Amerikaanse verpleegkundig econoom Shawna Butler in een bevlogen keynote een brug tussen de klinische praktijk, digitale innovatie en patiëntervaring. Leonard Witkamp, professor van het Academic Medical Center (AMC), gaat in op de toekomst van de zorg, die meer gebaseerd is op preventie dan genezen. Tijdens de conferentie wordt tevens het nieuwe afsprakenstelsel MedMij gelanceerd. Patiënten beheren daarmee zelf hun medische dossier en hebben te allen tijde een gedetailleerd overzicht van hun ziektegeschiedenis vanuit het huisartsendossier. Ook zijn er verschillende leveranciers aanwezig die hun innovatieve en bewezen oplossingen voor problemen in de zorgsector demonstreren. Voormalig politica Lea Bouwmeester is dagvoorzitter van het evenement.

Vrijdag 22 juni 2018
Van 10:00 uur tot 22:00 uur
World Forum The Hague
Gratis voor professionals werkzaam in de zorg. Gratis voor studenten in de zorg. 
€ 395,- voor bedrijven en overige belangstellenden
Aanmelden: www.icthealthevents.nl

Over ICT&health World Conference

De ICT&health World Conference heeft een economisch en maatschappelijk doel en bevat daarom een stevig sprekersprogramma, diepgaande sidesessies en een innovatieplein. Op het programma staan onder andere keynotes van Shawna Butler, Erik Gerritsen, Katherina Martin Abello en Ron Roozendaal. Verder zijn er talloze netwerkmogelijkheden, worden samenwerkingen en investeringen aangewakkerd en krijgen internationale partners te zien welke kennis en mogelijkheden er zijn om zich in Nederland te vestigen en te ontwikkelen. Tot de bezoekers behoren onder andere overheden, bestuurders, wetenschappers, medisch specialisten, zorgprofessionals, patiënten, innovatieleiders, universiteiten, startups, scale-ups en bedrijven uit alle sectoren van de gezondheidszorg en het sociale ondernemerschap. 

Over ICT&health

ICT&health is een onafhankelijk platform, dat in samenspraak met een Redactieraad van zorgprofessionals off- en online kennis deelt. De raad bestaat uit overheidsbeleidsmakers, zorgbestuurders, toezichthouders, belangenorganisaties, medici, zorgprofessionals, patiënten, wetenschappers, onderwijsinstituten, onderzoekers, ontwikkelaars en CEO’s van gerespecteerde leveranciers. ICT&health wordt geraadpleegd door bestuur en raad van toezicht van ziekenhuizen en klinieken, medici, zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen, hoofden inkoop / financiën / investeringen / ICT, overheid, gemeentes en zorggerelateerde bedrijven en ontwikkelaars.

Ga voor het volledige programma en meer informatie naar: www.icthealthevents.nl.

 

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Rijswijk Duurzaamheid - Op zaterdag 23 maart namen 30 inwoners uit de Leliestraat en de Frederik Hendrikstraat in Oud Rijswijk de schop ter hand om 18 geveltuinen aan te leggen en te beplanten. De aftrap van de campagne ‘Kleur je straat’ wordt verzorgd door wethouder Marloes Borsboom-Turabaz. Zij deed dit door in de Lelielaan het eerste stukje groen voor de deur aan te leggen.

Lees meer...

070 Den Haag Duurzaamheid - Woensdag 27 maart zal het konijnen en knaagdiercentrum het Knaaghof het officiële Keurmerk Opvang gezelschapsdieren uitgereikt krijgen. Dit Keurmerk wordt verleend door de onafhankelijke organisatie Kiwa Verin en bestaat uit een digitaal assessment en een audit op locatie waarin de professionaliteit van de betreffende opvang wordt getoetst. Wij nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Maatschappij - Hogeschool Inholland Den Haag organiseert op woensdag 13 februari van 17.00 - 20.00 uur een open avond voor iedereen die zich aan het oriënteren is op een associate degree, hbo- of masteropleiding.

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag - Voor de live-stream van The Billy Joel Experience zijn we op zoek naar zoveel mogelijk mondharmonicaspelers die de Piano Man, Alexander Broussard, gezamenlijk ondersteunen met het bekende lied Piano Man van Billy Joel natuurlijk.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...

De Uithof maakt wintersporten per minuut mogelijk via app Tapperuse

070 Den Haag Sport - Met de introductie van Tapperuse bij De Uithof kunnen bezoekers vanaf dit winterseizoen per minuut betalen voor de tijd dat ze bij het overdekte sportcentrum binnen zijn. De Uithof heeft gekozen voor de nieuwe flexibele betaalmethode om spontane toegang mogelijk te maken. Met de app betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij het centrum binnen zijn. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Lees meer...