070 Den Haag Sport - Het is voor het eerst dat de Volvo Ocean Race, de zwaarste zeilrace ter wereld, in Nederland finisht. Van 24 juni tot en met 1 juli wordt in Den Haag rond de aankomst van de race een groot aantal festiviteiten georganiseerd.

De Volvo Ocean Race is de langste en zwaarste zeilrace ter wereld. In juni van dit jaar eindigt deze legendarische wedstrijd voor het eerst in de historie in Nederland. Na 45.000 gezeilde zeemijlen is Den Haag de ultieme bestemming en de aankomst belooft een onvergetelijk sportmoment te worden.  

 

Van 24 juni tot en met 1 juli 2018 is Den Haag het centrum van de internationale zeilwereld. De organisatie verwacht in een week tijd ongeveer 400.000 bezoekers. De toegang tot het evenement is alle dagen gratis. Tijdens de Volvo Ocean Race pitstop in 2015 stond de teller op 125.000 bezoekers in een periode van twee en een halve dag.

Karsten Klein, wethouder stedelijke economie, zorg en havens, kijkt uit naar de aankomst van de vloot in zijn stad: "Tweehonderd jaar geleden is het toerisme in Scheveningen ontstaan, twee eeuwen later wordt dit een Feest aan Zee, voor iedereen!"

De vloot van de Volvo Ocean Race is momenteel nog, letterlijk, aan de andere kant van de wereld. Op 24 juni is de haven van Scheveningen de Ultieme Bestemming, voor de zevende deelnemende boten in de Volvo Ocean Race.

Kijk voor meer info op: volvooceanracedenhaag.nl.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

23 februari 2019

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Advertentie

Balanceyourlife.nu

D Reizen

Center Parcs

Drogisterij

Drogisterij.net De Online Drogist van Nederland en België