070 Den Haag Sport - Uniek internationaal toernooi voor gehandicapte darters in Den Haag op 17 februari!

Op zaterdag 17 februari 2018 is het Haagse Theater aan het Spui het decor voor een groots internationaal dartstoernooi voor gehandicapte darters:The Hague Disability Darts Invitational. Zestien topspelers uit binnen- en buitenland zullen strijden om de beker, het prijzengeld en rechtstreekse deelname aan de WDDA Winmau World Masters Championships 2018, het WK, dat later in het jaar in Engeland wordt gehouden.

Coryfeeën

Het belooft een waar spektakelstuk te worden. “Ik zag dat het WK voor gehandicapte darters in een zijzaaltje werd afgewerkt en dat vond ik wat sip”, vertelt Hans Willink, die namens de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten het initiatief nam voor dit toernooi. “Ik ben als fotograaf al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw verbonden aan het darts en heb alle grote Nederlandse en Engelse toernooien meegemaakt. Door die ervaring, ontstond de gedachte om een toernooi neer te zetten, dat helemaal in de sfeer is van de World Darts Trophy en de International Darts League. Voor zestien topspelers en met alles erop en eraan, compleet met meervoudig Nederlands kampioene rolstoelracen – wheelen – Willy Feenstra die de rol van walk-on girl op zich neemt, of in dit geval de allereerste roll-on girl ooit. We spelen alle wedstrijden op een podium, met opkomstmuziek en officials van de Nederlandse Dartsbond (NDB). Marco Meijer, die ondermeer de caller is bij de Bauhaus Dutch Open Darts en het wereldberoemde Lakeside World Darts, zal de onehundredandeighty’s uit de luidsprekers laten schallen en Jacques Nieuwlaat, de commentator van RTL Darts, zal de spelers aankondigen. Omdat alle wedstrijden live gestreamd worden, zal Jacques ook het commentaar daarbij voor zijn rekening nemen”.

 

Deelnemersveld

Die live streams worden verzorgd door 1:1 Productions, experts voor het in beeld brengen van darts. Zij doen dit ondermeer bij de Winmau World Masters, de Finder Darts Masters in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee en de Bauhaus Dutch Open Darts. “De organisator van de Finder Darts Masters, Gerard Elderenbosch, staat ons met raad en daad bij en we zijn ook heel dankbaar voor de grote steun en de vele adviezen van de NDB”, gaat Willink verder. “Dankzij het feit, dat zij het gehandicaptendarts zo goed oppakken, kunnen wij er een internationaal toernooi van maken. Twee weken voor ons evenement, is in Assen het Bauhaus Dutch Open Darts, waar voor het eerst ook een toernooi voor gehandicapte darters aan vastzit. De beste acht daarvan ontvangen een uitnodiging om bij ons mee te doen, net als de eerste zes van de Nederlandse ranking, die niet al bij de eerste groep zitten. Het veld wordt gecompleteerd middels twee wildcards, waardoor we zeker zijn, dat de regiospelers Yns Snelleman uit Katwijk en tweevoudig Nederlands kampioen Arie van de Rassel uit Den Haag, meedoen. Dat is leuk voor die spelers, maar ook voor TV West, die een reportage van 40 minuten komt maken en deze in de week na het toernooi uitzendt. Arie van der Rassel wordt ook de spil in de aftermovie die we laten produceren door de bekende Haagse cineast Remco Zwinkels. Deze impressie zal ondermeer via onze site, die van de NDB en die van RTL Darts worden verspreid.
We hopen, dat het Theater aan het Spui, voor deze gelegenheid omgetoverd tot een echte dartszaal inclusief lange tafels en banken, vanaf de eerste partij vol zit met enthousiast publiek. Opdat de spelers de unieke ervaring krijgen die ze verdienen. Ik ben ervan overtuigd, dat het dartspubliek ze dit ook gunt.”

Informatie over de kaartverkoop is vanaf 10 januari te verkrijgen via de website van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten: www.stichtinghsg.nl.

 

Foto van Evert Zomeraag: Tweevoudig Nederlands kampioen Arie van der Rassel uit Den Haag.

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek – De chaos rondom de Brexit is bekend en zorgt voor veel verwarring. Ook studenten, zowel uit Nederland als uit de andere EU-landen, weten niet exact waar ze aan toe zijn. Vooralsnog is het onduidelijk of zij in de nabije toekomst nog wel kunnen studeren aan een Britse universiteit.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur - Van 18 tot en met 22 juni verandert het plein van Huize Zuidhoorn in een heus sprookjesachtig openluchttheater waar jong en oud hun hart kan ophalen en zich kan laten fêteren op een geweldig muziekspektakel. Het plein wordt decor en locatie voor een wervelend spektakel. 

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag Gezondheid Sport - Op zaterdag 14 september springen ongetwijfeld vele Hagenaars en vele andere begunstigden de gracht in in Den Haag.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...