Toekomstige gemeenteraad wordt aan de tand gevoeld over jeugdwerkgelegenheid

Kom op 11 maart naar ons verkiezingsdebat nieuwe stijl en discussieer mee

070 Den Haag – JCI 1000 kansen Den Haag organiseert, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, een verkiezingsdebat. Dit interactieve debat vindt plaats op 11 maart vanaf 19:30 uur bij Wilkohaag Metaal aan de Uitenhagestraat 35 in Den Haag. Tijdens dit debat staat het thema jeugdwerkloosheid centraal. Dit thema sluit naadloos aan bij de doelstelling van JCI 1000 kansen Den Haag: langdurig werkzoekende jongeren helpen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

“JCI is een netwerkvereniging van ambitieuze ondernemende mensen met het hart op de goede plaats. Leden werken vrijwillig aan verschillende initiatieven tegen jeugdwerkloosheid, of voor jeugdwerkgelegenheid zoals wij dat liever zeggen”, aldus Claudia Stijlen, programma manager, 1000 kansen door JCI.  “Na het verkiezingsdebat volgen een Job-Fair en de start van een training- en coachingstraject voor werknemers en startende ondernemers.”

Negen politieke partijen hebben hun deelname al toegezegd, waaronder de lokale afdeling van de landelijke partijen zoals de VVD en D66, maar ook Haagse  partijen zoals de Haagse Stadspartij en Groep de Mos. Het belooft een bijzondere en interactieve avond te worden waarbij de Haagse politiek en het publiek worden uitgedaagd echt stelling te nemen over verschillende onderwerpen binnen het thema jeugdwerkloosheid.

Het verkiezingsdebat is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema jeugdwerkloosheid. Wij hopen vooral ook werkzoekende jongeren te mogen ontvangen, zodat zij met politiek Den Haag in debat kunnen over de plannen voor de komende vier jaar. En hoe dit bijdraagt aan hun kansen op de arbeidsmarkt.

Het verkiezingsdebat vindt plaats op een onconventionele locatie, namelijk in de nieuwbouw van Wilkohaag Metaal BV. Wilkohaag heeft zelf veel ervaring met het bieden van arbeidskansen aan jongeren. Zij zijn al jaren een leerwerkplek voor jongeren met een MBO opleiding in de richting Milieu, Duurzaamheid en Techniek.

Mee discussiëren?

Kom dan 11 maart naar ons verkiezingsdebat bij Wilkohaag Metaal aan de Uitenhagestraat 35 in Den Haag. We starten om 19:30 uur en het debat zal ongeveer rond 21:30 uur worden afgerond. Aanmelden is niet noodzakelijk maar we stellen het op prijs wanneer je via onze Facebook pagina je aanwezigheid kenbaar maakt.

 

Over 1000 kansen Den Haag

1000 kansen Den Haag is een initiatief van JCI ’s-Gravenhage en JCI Haaglanden om langdurig werkzoekende jongeren (18 - 27 jaar) met een afgeronde MBO+ opleiding te helpen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het 1000 kansen traject bestaat uit een JobFair en een vervolgprogramma waarin persoonlijke coaching, groepstrainingen en netwerksessies centraal staan. Heb je interesse of wil je meer weten? www.1000kansenDenHaag.org

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Hoera, we mogen weer met 100 mensen bij elkaar komen. Oké, nú nog niet maar wel vanaf 1 juli, de dag waarop dit vanuit de Rijksoverheid weer is toegestaan,

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Parkeerruimte is ook in de Hofstad een schaars goed. De straten van Laak, het Zeeheldenkwartier en het centrum staan vol met auto’s. Toch bezit lang niet elke Hagenaar of Hagenees over eigen vervoer.

Lees meer...

Naast oversluitingen ook een sterke stijging hypotheekaanvragen voor nieuwe woning
070 Den Haag Economie -  Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal hypotheekaanvragen tegen de verwachtingen in sterk gestegen.

Lees meer...

Stadsdeel Scheveningen stelt wijkbudget beschikbaar voor aanpak van de wijk

Lees meer...

070 Scheveningen Maatschappij & Sport – Vanuit de Oude Kerk in Scheveningen wordt op  zaterdagavond 30 mei a.s om 21.00 uur een livestreamconcert gehouden als eerbetoon aan de 5 bijzonder ervaren maar desalniettemin toch overleden surfers Joost, Sander, Matthijs, Pim en Max, vijf sportieve mannen met lifeguard-skills met een enorme passie voor de zee en het strand en die omkwamen in de zee waar ze juist zo veel hielden. De avond staat in het teken van ‘De Zee’.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek & Maatschappij - Haagse automobilisten die elektrisch rijden, hebben te maken met relatief gunstige omstandigheden binnen de gemeente. Inwoners die met hun elektrische auto aangewezen zijn op publieke laadpunten, hebben relatief veel opties en mogen rekenen om een laadpaal dichtbij huis.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur & Uitgaan - De zo lang gemiste piratenzender Hofstad radio heeft nieuw leven ingeblazen gekregen en is weer volop in de lucht.

Lees meer...

Hofstad Radio, het station dat de Randstad node heeft gemist

Lees meer...

070 Kunst & Cultuur - De meesten van ons vieren deze zomer waarschijnlijk vakantie in eigen land. Een bezoek aan Omniversum mag daarbij natuurlijk niet ontbreken! Want in juli en augustus neemt Omniversum je desondanks mee naar verre en exotische oorden.

Lees meer...

Haarvisie biedt videohulp bij haarproblemen…
070 Rijswijk Lifestyle en Gezondheid - Zolang kappers gesloten zijn biedt de Zuid-Hollandse kapsalon Haarvisie (Rijswijk) biedt vanaf vandaag videohulp op afstand bij haarproblemen. Dit doen zij met een uitgebreid video-aanbod met tips, trics en adviezen voor het haar.

Lees meer...

Video-triage biedt patiënten direct juiste spoedhulp nu veel reguliere tandartspraktijken dicht zijn
070 Den Haag Lifestyle & Gezondheid - Tandheelkundige spoedhulpkliniek Dental365 in Den Haag start vanaf vandaag met een online tandheelkundig consult met een tandarts waarin via een online live video wordt bepaald of de patiënt direct spoedeisende hulp nodig heeft.

Lees meer...

070 Rijswijk Sport - Roos Bertsch (2 jaar) en Ismael El Kaddouri (2 jaar) uit Rijswijk zijn de eerste Zuid-Hollandse ambassadeurs van het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes geworden.

Lees meer...

Budgetenergie

Nieuws uit 070

Zorgdirect
Bereken je premie | ZorgDirect