070DenHaag Maatschappij - Van 4 tot 10 november vindt de veertiende editie van de nationale Week van Respect plaats, een initiatief van de Respect Education Foundation. De stichting is in 2006 opgericht door o.a. Rabbijn Awraham Soetendorp als antwoord op de toenemende spanningen in de samenleving na de moord op Theo van Gogh.

De officiële opening van de Week van Respect 2019 vindt op 4 november plaats in Madurodam en is het startschot van honderden activiteiten in het land. Op deze opening gaan maatschappelijk betrokkenen en jongeren tussen de 10 en 20 jaar samen in dialoog over respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. Dit onder begeleiding van presentator Ajouad El Miloudi.

Persoonlijke verhalen
Tijdens de Week van Respect geven wijkagenten, BN'ers, Kamerleden, burgemeesters, wethouders, veteranen en topsporters gastlessen en clinics aan jongeren op scholen van alle onderwijsniveaus, op sportvelden en in buurthuizen. Dit doen zij door persoonlijke verhalen met jongeren te delen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: sociale veiligheid, kritisch leren denken over sociale verhoudingen, participatie, identiteit en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Oprichter en voorzitter Rabbijn Soetendorp: "Daar waar kinderen samenkomen gaan wij met elkaar op een onderscheidende manier in gesprek, om jongeren te raken en vooral om hen zélf te activeren. Dat we nu, samen met al onze partners, 1,5 miljoen kinderen kunnen bereiken is fantastisch."

Groot bereik in onderwijs
Aanvullend op de jaarlijkse Week van Respect biedt de Respect Education Foundation gedurende het hele jaar educatief lesmateriaal, training en projecten op maat aan scholen, maatschappelijke instanties en gemeenten aan. Dat aanbod betreft groepsdynamiek, cyberpesten, pittige gesprekken, identiteit, verkiezingen, duurzaamheid, 4 en 5 mei en diversiteit. De Respect Education Foundation heeft een groot bereik in het onderwijs, onder meer op Pabo-opleidingen en ondersteunt bij handelingsverlegenheid rondom discussies in de klas over bijvoorbeeld homofobie, antisemitisme en islamofobie.

Nationale alliantie
In december 2018 nam de Tweede Kamer een motie aan (motie Rog) om onder leiding van de Respect Education Foundation - inclusief haar Week van Respect - een nationale alliantie van aanbieders van educatief materiaal ter invulling van burgerschapsonderwijs aan te bieden. De exacte uitvoering van deze motie zal bij de aankomende begrotingsbehandeling OCW en SZW bekend worden.

Meer informatie
Locatie: Madurodam, George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag.
Programma: 09.30 uur: Inloop, koffie
                      10.00 uur: Het persoonlijke verhaal - Ajouad El Miloudi, burgemeester van Madurodam
                      10.15 uur: Welkom - Awraham Soetendorp
                      10.30 uur: Open dialoog met jongeren uit basis-, voortgezet-, ISK-onderwijs en MBO
                      11.15 uur: Toekomstambitie - Respect Education Foundation
                      11.20 uur: Officiële opening
                      11.30 uur: Hapje en drankje

Over Respect Education Foundation
Respect Education Foundation (REF) et zich in voor een sociaal veilige samenleving, waarin kinderen en jongeren zich thuisvoelen en waar zij actief aan deelnemen. REF ontwikkelt lesmateriaal en biedt trainingen voor leerkrachten, (ISK-)docenten, sportcoaches en jongerenwerkers om leef- en leeromgevingen te realiseren waar kinderen/jongeren zich sociaal-emotioneel goed kunnen ontwikkelen. Ook realiseert REF projecten op maat rond het thema Respectvol Samenleven. Naast de werkzaamheden die REF in Nederland verricht, is REF ook internationaal actief.​

Ruim één op drie denkt dat een kortere werkdag slecht is voor productiviteit

070 Den Haag Economie - In plaats van dat een smartphone ons werk sneller en gemakkelijker maakt, denkt maar liefst 65% van de leidinggevenden dat het apparaat juist ten koste gaat van de productiviteit. Dit uit blijkt onderzoek van Protime, specialist in Workforce Management, onder ruim 1.000 leidinggevenden bij bedrijven met 26 of meer werknemers.

Lees meer...

070Den Haag Maatschappij/Duurzaamheid - Afgelopen zaterdag droeg JCI ‘s-Gravenhage opnieuw een steentje bij tijdens de World Cleanup Day. Gedurende de middag staken ruim 35 JCI-leden en andere vrijwilligers, waaronder een grote delegatie van Rukun Budi Atama, de handen uit de mouwen en hebben de binnenstad van Den Haag een beetje schoner gemaakt. Deze actie is onderdeel van het wereldwijde initiatief, waarbij op 21 september in ruim 160 landen bedrijven, scholen, sportverenigingen, organisaties en partijen zoals JCI aan de slag gingen om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen.

Lees meer...

070Den Haag Duurzaamheid - In ruil voor je oude krultang, staafmixer, mobieltje of een ander klein elektrisch apparaat krijg je nu bij Kinderboerderijen Op den Dijk, de Woelige Stal, het Waaygat, de Gagelhoeve, het Kakelhof, het Reigershof, Landzigt, de Schildershoeve, de Molenweide, de Herweijerhoeve, 't Beestenspul en de Nijkamphoeve uit Den Haag een Wecycle Recycle memospel cadeau (op=op).

Lees meer...

070 Den Haag Evenementen - De stichting Week van het Nederlandse Bier heeft besloten om de Week van het Nederlandse Bier te verzetten. De bierevenementen die plaats zouden vinden van 14 tot 24 mei worden verschoven naar 1 tot 11 oktober 2020.

Lees meer...

070 Den Haag Maatschappij/Economie - Om de lokale ondernemers te steunen, komen de ‘Haagse Schatten’ met een bijzonder initiatief: survival pakketten voor ondernemers!

Lees meer...

070 Den Haag Maatschappij/Zorg/Veiligheid - De inzamelingsactie ‘allemondkapjesverzamelen’ heeft voor een enorme opbrengst gezorgd van hulpmiddelen die sinds het uitbreken van het coronavirus van essentieel belang zijn.

Lees meer...

070 Den Haag Kunst/Cultuur - Sopraan Channa Malkin, violist Shin Sihan en pianist Daan Boertien zijn genomineerd voor de felbegeerde GrachtenfestivalPrijs 2020. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Avond van de GrachtenfestivalPrijs op vrijdagavond 14 augustus.

Lees meer...

070 Den Haag Kunst/Cultuur/Film - Van Gogh: een kleurrijk portret, was de eerste film die de meesterwerken van Vincent van Gogh op het grote IMAX scherm tot leven liet komen. Door middel van zijn vele brieven en de landschappen die hem inspireerden, leren we een Van Gogh kennen die we nog niet eerder zagen. Door de indrukwekkende grootsheid van het scherm komen zijn schilderijen voor je ogen tot leven.

Lees meer...

070 Den Haag Kunst/Cultuur - Tijdens de kerstvakantie slaan Museon en Omniversum de handen ineen onder het motto: ‘Ontdek de wereld’! Er zijn dus nu allerlei activiteiten en tentoonstellingen in Museon te beleven en kun je daarna achterover leunen voor een spectaculaire film op het grote koepelscherm in Omniversum. De combinatietickets zijn online te koop via de website van Omniversum. Zo bespaar je €2,50 per ticket en heb je een dagvullend, leerzaam én leuk uitje tijdens de kerstvakantie! Kom in Museon naar ijsmummie Ötzi en kom in Omniversum genieten van de prachtige en educatieve  grootbeeldfilms.

Lees meer...

Organisatie onderzoekt verplaatsing naar 2021
070 Den Haag Sport - De Special Olympics Nationale Spelen, die op 12, 13 en 14 juni 2020 in Den Haag plaats zouden vinden, gaan definitief niet door. Dat heeft het bestuur van Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 zojuist bekendgemaakt.

Lees meer...

160.000 bezoekers verwacht van 9 november tot en met 26 januari.

070 Den Haag Evenement - Ook dit jaar tovert Cool Event de Haagse badplaats weer om tot winterparadijs. De 13e editie van het evenement vindt plaats van 9 november 2019 tot en met 26 januari 2020. Het evenement met de iconische schaatsbaan op het Kurhausplein en de bijzondere IJssculpturenexpositie is uitgegroeid tot een must-see waar jong en oud genieten van de winter. 

Lees meer...

070DenHaag Lifestyle - Vanaf september a.s. opent de praktijk voor Life & Health Coaching Terry.nu haar deuren in Den Haag. De praktijk biedt persoonlijke begeleiding, voedings- en afslankadvies, en orthomoleculaire therapie.

Lees meer...