Stadsdeel Scheveningen roept Statenkwartier op tot indienen van initiatieven

070magazine Maatschappij/politiek Vandaag werden alle bewoners van het Statenkwartier verrast met €30.000,- ter verbetering van de wijk. Stadsdeel Scheveningen nodigde samen met wethouder Rachid Guernaoui bewoners uit om op de rode knop te drukken. De gemeente heeft geld vrijgemaakt om het Statenkwartier mooier, socialer, sportiever en groener te maken. Hiervoor kunnen bewoners zelf een plan indienen en kans maken op € 30.000,- om het plan uit te voeren. Bewoners weten zelf het beste wat goed is voor hun wijk. Iedereen die woont, werkt of naar school gaat in het Statenkwartier kan vanaf vandaag tot en met 4 oktober initiatieven indienen via het online aanmeldformulier of bij wijkcentrum Het Couvéehuis. Denk hierbij aan het organiseren van een buurtfeest voor jong en oud, het aanpakken van een speelplek tot vergroening van de straat en extra plekken om fietsen te stallen. Iedereen vanaf 12 jaar mag meedoen. Ook het groot aantal expats in de wijk wordt nadrukkelijk uitgenodigd om een plan in te dienen. Meer informatie over Statenkwartier Begroot is te vinden op: www.statenkwartierbegroot.nl


Wethouder Rachid Guernaoui (midden) nodigt ambassadeurs Statenkwartier Begroot Jolanda Letterie (rechts) en Robert 't Hart (links) uit om als eerste op de rode knop te drukken © Arnaud Roelofsz

Rachid Guernaoui, wethouder voor Financiën, Integratie en Stadsdelen: “Dit college gelooft in de kracht van bewoners. Zij weten het best wat er speelt en leeft in hun buurt en kunnen heel goed zelf bepalen wat zij nodig hebben. Vaak komen zij met slimme en praktische oplossingen. Met wijkbudgetten maken wij ons vertrouwen in bewoners concreet door een fors bedrag beschikbaar te stellen. Daarmee willen we hen motiveren om hun eigen leefomgeving mooier, beter en socialer te maken”.


Met één druk op de knop is het Statenkwartier €30.000,- rijker © Arnaud Roelofsz

Meedoen aan Statenkwartier Begroot
Iedereen die woont, werkt of naar school gaat in Statenkwartier kan tot en met 4 oktober een initiatief indienen op de website www.statenkwartierbegroot.nl. Het is ook mogelijk om maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur uw plan in te leveren in de stembus bij wijkcentrum Het Couvéehuis. Alle bewoners van het Statenkwartier kunnen vervolgens stemmen op hun favoriete idee. Het is van belang dat de indieners campagne voeren om extra aandacht te vragen voor zijn of haar plan. Alle initiatieven die meer dan 25 stemmen hebben ontvangen, gaan door naar de volgende ronde. De gemeente toetst dan de overgebleven initiatieven op haalbaarheid. Na de haalbaarheidscheck verdelen de bewoners het geld over de haalbare plannen. Zo bepalen de bewoners zelfs welke plannen er binnen een jaar uitgevoerd worden.  


Bewoners uit het Statenkwartier zijn verrast met €30.000,- ter verbetering van de wijk © Arnaud Roelofsz

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Door de coronacrisis verandert de economie aanzienlijk. Dat geldt natuurlijk voor heel Nederland.

Lees meer...

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Hoera, we mogen weer met 100 mensen bij elkaar komen. Oké, nú nog niet maar wel vanaf 1 juli, de dag waarop dit vanuit de Rijksoverheid weer is toegestaan,

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Parkeerruimte is ook in de Hofstad een schaars goed. De straten van Laak, het Zeeheldenkwartier en het centrum staan vol met auto’s. Toch bezit lang niet elke Hagenaar of Hagenees over eigen vervoer.

Lees meer...

070 Rijswijk Politiek & Maatschappij - Michel Bezuijen, burgemeester van Rijswijk, neemt per 1 oktober a.s. ontslag omdat hij is benoemd tot burgemeester van Zoetermeer.

Lees meer...

070 Den Haag Maatschappij & Educatie - Donderdag starten 530 schoolkinderen extra op Curaçao. Met hulp van Haagse ondernemers, jongeren en jongerenwerkers.

Lees meer...

Medewerker gemeente Den Haag beschuldigd van fraude voor € 2 miljoen

Lees meer...

Live online te volgen van 16:00 uur - 16:30 uur.

Lees meer...

070 Den Haag Kunst & Cultuur – Hoe heerlijk, eindelijk weer een concert in coronatijd! Het Zuiderparktheater is op zondag 9 augustus a.s. het toneel van een aantal zomerse musicalconcerten.

Lees meer...

070 Den Haag Kunst & Cultuur – Hoe heerlijk, eindelijk weer een concert in coronatijd! Het Zuiderparktheater is op zondag 9 augustus a.s. het toneel van een aantal zomerse musicalconcerten.

Lees meer...

Haarvisie biedt videohulp bij haarproblemen…
070 Rijswijk Lifestyle en Gezondheid - Zolang kappers gesloten zijn biedt de Zuid-Hollandse kapsalon Haarvisie (Rijswijk) biedt vanaf vandaag videohulp op afstand bij haarproblemen. Dit doen zij met een uitgebreid video-aanbod met tips, trics en adviezen voor het haar.

Lees meer...

Video-triage biedt patiënten direct juiste spoedhulp nu veel reguliere tandartspraktijken dicht zijn
070 Den Haag Lifestyle & Gezondheid - Tandheelkundige spoedhulpkliniek Dental365 in Den Haag start vanaf vandaag met een online tandheelkundig consult met een tandarts waarin via een online live video wordt bepaald of de patiënt direct spoedeisende hulp nodig heeft.

Lees meer...

070 Rijswijk Sport - Roos Bertsch (2 jaar) en Ismael El Kaddouri (2 jaar) uit Rijswijk zijn de eerste Zuid-Hollandse ambassadeurs van het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes geworden.

Lees meer...

Budgetenergie

Nieuws uit 070

Zorgdirect
Bereken je premie | ZorgDirect