070Den Haag Politiek/Maatschappij - Dinsdag 17 september vindt in de Koninklijke Schouwburg de vijfde editie van de Kindertroonrede plaats. The Residents Stadsorkest, dat bestaat uit Haagse scholieren, verzorgt de muzikale begeleiding. U bent hierbij van harte welkom, de toegang tot de Kindertroonrede is gratis.

Op Prinsjesdag, dinsdag 17 september, opent de vijftienjarige Rosa Anders om 11.00 uur in de grote zaal van de Koninklijke Schouwburg de vijfde editie van de Kindertroonrede. Leerlingen van acht basisscholen uit Den Haag en omstreken hebben een workshop van ProDemos over democratie en de rechtstaat gevolgd met de vraag: “Wat zou jij doen als je het in Nederland voor het zeggen hebt?” Toneelschrijver Simon Weeda heeft de antwoorden, ideeën en wensen tot één geheel verwerkt. Twintig scholieren dragen die uiteindelijke Kindertroonrede op theatrale wijze voor. The Residents Stadsorkest zorgt voor de muzikale omlijsting met drie stukken, onder meer met het Wilhelmus en een Turks liedje.
 
The Residents Stadsorkest
Sinds het najaar van 2018 is Den Haag een jeugdorkest rijker: The Residents Stadsorkest, hét orkest waar basisschoolleerlingen uit heel Den Haag aan kunnen meedoen. Het orkest richt zich op kinderen die bijvoorbeeld nog niet zo makkelijk muziek lezen en meer op hun gehoor spelen, die thuis niet veel (kunnen) oefenen, die niet zo makkelijk stilzitten of die ook graag andere muziek spelen. Zo verlaagt het project de drempel om in een orkest te spelen. Dankzij steun van de Vrienden kunnen de kinderen elke woensdagmiddag repeteren in Theater De Vaillant en kunnen ze gaan toewerken naar verschillende concerten, onder meer met de musici van het Residentie Orkest.

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Door de coronacrisis verandert de economie aanzienlijk. Dat geldt natuurlijk voor heel Nederland.

Lees meer...

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Hoera, we mogen weer met 100 mensen bij elkaar komen. Oké, nú nog niet maar wel vanaf 1 juli, de dag waarop dit vanuit de Rijksoverheid weer is toegestaan,

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Parkeerruimte is ook in de Hofstad een schaars goed. De straten van Laak, het Zeeheldenkwartier en het centrum staan vol met auto’s. Toch bezit lang niet elke Hagenaar of Hagenees over eigen vervoer.

Lees meer...

070 Rijswijk Politiek & Maatschappij - Michel Bezuijen, burgemeester van Rijswijk, neemt per 1 oktober a.s. ontslag omdat hij is benoemd tot burgemeester van Zoetermeer.

Lees meer...

070 Den Haag Maatschappij & Educatie - Donderdag starten 530 schoolkinderen extra op Curaçao. Met hulp van Haagse ondernemers, jongeren en jongerenwerkers.

Lees meer...

Medewerker gemeente Den Haag beschuldigd van fraude voor € 2 miljoen

Lees meer...

Live online te volgen van 16:00 uur - 16:30 uur.

Lees meer...

070 Den Haag Kunst & Cultuur – Hoe heerlijk, eindelijk weer een concert in coronatijd! Het Zuiderparktheater is op zondag 9 augustus a.s. het toneel van een aantal zomerse musicalconcerten.

Lees meer...

070 Den Haag Kunst & Cultuur – Hoe heerlijk, eindelijk weer een concert in coronatijd! Het Zuiderparktheater is op zondag 9 augustus a.s. het toneel van een aantal zomerse musicalconcerten.

Lees meer...

Haarvisie biedt videohulp bij haarproblemen…
070 Rijswijk Lifestyle en Gezondheid - Zolang kappers gesloten zijn biedt de Zuid-Hollandse kapsalon Haarvisie (Rijswijk) biedt vanaf vandaag videohulp op afstand bij haarproblemen. Dit doen zij met een uitgebreid video-aanbod met tips, trics en adviezen voor het haar.

Lees meer...

Video-triage biedt patiënten direct juiste spoedhulp nu veel reguliere tandartspraktijken dicht zijn
070 Den Haag Lifestyle & Gezondheid - Tandheelkundige spoedhulpkliniek Dental365 in Den Haag start vanaf vandaag met een online tandheelkundig consult met een tandarts waarin via een online live video wordt bepaald of de patiënt direct spoedeisende hulp nodig heeft.

Lees meer...

070 Rijswijk Sport - Roos Bertsch (2 jaar) en Ismael El Kaddouri (2 jaar) uit Rijswijk zijn de eerste Zuid-Hollandse ambassadeurs van het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes geworden.

Lees meer...

Budgetenergie

Nieuws uit 070

Zorgdirect
Bereken je premie | ZorgDirect