070 Den Haag Maatschappij - JCI-Haaglanden organiseerde van 15 t/m 17 oktober de Dutch Know-How Transfer (DKHT) in Den Haag. Tijdens dit 3-daagse evenement stelden politici en jonge, ondernemende burgers zich aan elkaar voor en werd inzicht geboden in het Haagse politieke krachtenveld. Het uitgebreide programma bood ruimte aan sprekers, discussies en rondleidingen bij verschillende politieke en bestuurlijke organen. Het thema van deze eerste editie luidde ‘Stad van de Toekomst’.

Verbinding tussen landelijke politiek en maatschappij

‘Ik vind het echt ontzettend goed dat JCI-Haaglanden voor het eerst de Dutch Know-How Transfer heeft georganiseerd. De DKHT verbindt de landelijke politiek met de maatschappij door jonge ondernemers de mogelijkheid te bieden om van binnenuit te ervaren hoe de politiek werkt’, aldus Farid Azarkan, Tweede Kamerlid van DENK. ‘Andersom horen wij als politici graag wat ondernemers precies drijft en hoe wij de regelgeving nog beter op hun wensen kunnen afstemmen. Bovendien ben ik door de DKHT bewust na gaan denken over mijn ideale Stad van de Toekomst. Voor mij is dat een plek waar een evenwicht is tussen ondernemerschap en duurzaamheid. Een plek ook waar iedereen zich thuis voelt, waar niemand wordt uitgesloten of eenzaam is en waar men zich om elkaar bekommert. Kortom, een stad waar iedereen meedoet aan de samenleving.’

Gebruik maken van elkaars kennis

Naast Farid Azarkan deden ook Tweede Kamerleden Hayke Veldman (VVD), Chris van Dam (CDA), Anne Kuik (CDA), Gijs van Dijk (PvdA), Judith Tielen (VVD), Achraf Bouali (D66), Lammert van Raan (PvdD) en Paul Smeulders (GroenLinks) mee. Hayke Veldman (VVD): ‘Ik vond het heel verfrissend om mee te doen aan de Dutch Know-How Transfer. Als politici gaan we met burgers in gesprek over wat nou echt belangrijk is en wat wij kunnen doen om Nederland een stukje mooier te maken.’ Paul Smeulders: ‘Als kamerlid kan ik gebruik maken van de kennis die in onze samenleving aanwezig is. Daarnaast wil ik graag horen wat mensen van de verschillende politieke thema’s vinden die wij behandelen en of ze opmerkingen en tips hebben hoe het beter kan. Er zijn veel ondernemende mensen die het verschil proberen te maken en dat vind ik super interessant!’

Bijzonder, leuk én leerzaam

Eén van die ondernemende mensen is JCI-lid Nicole Stiekema: ‘Het was echt een feest om drie dagen mee te mogen lopen op de plek waar het allemaal gebeurt! Ik was getuige van de behandeling van een wetsvoorstel in de Eerste Kamer en een motie in de Tweede Kamer. We hebben een bezoek gebracht aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de provincie Zuid-Holland. En ik mocht een dagdeel meelopen met Chris van Dam (CDA) en Farid Azarkan (DENK). De Dutch Know-How Transfer was bijzonder, leuk én leerzaam!’

Over JCI

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren we diverse initiatieven om, in onze eigen omgeving, positieve maatschappelijke verandering te realiseren. Wereldwijd hebben we meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.500 leden, verdeeld over zo’n honderd lokale verenigingen die Kamers worden genoemd, waarvan JCI Haaglanden er eentje is. Wil jij ook bijdragen aan positieve verandering en leuke mensen leren kennen? Dan is er altijd een kamer bij jou in de buurt! Kijk voor meer informatie op www.jci.nl.

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Rijswijk Duurzaamheid - Op zaterdag 23 maart namen 30 inwoners uit de Leliestraat en de Frederik Hendrikstraat in Oud Rijswijk de schop ter hand om 18 geveltuinen aan te leggen en te beplanten. De aftrap van de campagne ‘Kleur je straat’ wordt verzorgd door wethouder Marloes Borsboom-Turabaz. Zij deed dit door in de Lelielaan het eerste stukje groen voor de deur aan te leggen.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Maatschappij - Hogeschool Inholland Den Haag organiseert op woensdag 13 februari van 17.00 - 20.00 uur een open avond voor iedereen die zich aan het oriënteren is op een associate degree, hbo- of masteropleiding.

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag - Voor de live-stream van The Billy Joel Experience zijn we op zoek naar zoveel mogelijk mondharmonicaspelers die de Piano Man, Alexander Broussard, gezamenlijk ondersteunen met het bekende lied Piano Man van Billy Joel natuurlijk.

Lees meer...

070 Den Haag Gezondheid Sport - Op zaterdag 14 september springen ongetwijfeld vele Hagenaars en vele andere begunstigden de gracht in in Den Haag.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...