070 Den Haag Maatschappij - In gesprek over 'Live together or perish as fools'*).
Op donderdag 5 april om 20.00 uur in de Haagse Hogeschool (achter station Den Haag HS), Den Haag.

Gedachtegoed Martin Luther King Jr.

Vijftig jaar geleden werd Martin Luther King Jr. vermoord, midden in zijn geweldloze strijd voor rechtvaardigheid en gelijkberechting. Nog steeds spreekt zijn gedachtegoed tot onze verbeelding en is hij een bron van inspiratie voor iedereen die bij wil dragen aan een meer rechtvaardige wereld.

Jörgen Raymann, presentator en comedian, spreekt over de relevantie van het gedachtegoed van Martin Luther King Jr. voor het actuele maatschappelijke debat in onze samenleving. Ideeën waarmee mensen uit hun eigen gelijk, hun eigen bubbel gehaald kunnen worden, staan centraal. Daarnaast statements van dichter en activist Jerry Afriyie, advocaat en politicus Don Ceder en zangeres en presentatrice Giovanca. 

 

Vier generaties met een eigen stem

Jörgen Raymann, Jerry Afriyie, Don Ceder en Giovanca gaan tijdens de avond in op het levendige en soms harde debat over discriminatie en racisme, het debat waar King Jr. ook aan bijdroeg. Ze laten tegengeluiden horen, zijn bereid om in discussie te gaan en geven hoop. Uiteindelijk gaat het vooral om ieders recht van spreken en inleving in de ander.

Toegang, programma en aanmelden

Toegang: € 7,50 -, gratis voor studenten, leden VUvereniging, scholieren en Ooievaarspashouders.
Aanmelden & programma: www.mlklezing.nl.

De Martin Luther King Lezing 2018 is een initiatief van de Stichting Martin Luther King Lezing. In samenwerking met Justice and Peace, Vrije Universiteit Amsterdam, VUvereniging en de Haagse Hogeschool.

*) "We must learn to live together […] or perish as fools." Martin Luther King Jr. , Toespraak in St. Louis, 22 maart 1964.

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

07 december 2019

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Mediamarkt

Advertentie