070 Den Haag Politiek & Maatschappij - Stem je voor de Wiv? Directeur MIVD Onno Eichelsheim en journalist Peter Olsthoorn nemen u mee in hun beschouwing over de Wiv! Met uitleg, de meest recente peiling en de stand van zaken. Welkom!

Vrijdag 16 maart bent u van harte welkom bij de bijeenkomst van Ikstemvoor.nl. Er zijn een aantal interessante sprekers over de Wet Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Zij houden ieder een voordracht en gaan in discussie aan de hand van een aantal stellingen. Ook verneemt u de laatste stand van zaken over dit referendum. Na afloop kunt u napraten met een drankje, aangeboden door Ikstemvoor.nl.

Datum en tijd

vrijdag 16 maart 2018
13.30 – 16.30 uur

Programma van Wiv: Stemt u voor?

13.30: inloop Nieuwspoort met koffie, thee.
14.00: zaal open.

  1. Voordracht en gesprek met Generaal-majoor O. (Onno) Eichelsheim, directeur van de MIVD.
  2. Voordracht en gesprek met de heer prof. dr. P.A.L. (Paul) Ducheine, Brigade-generaal bij de Militair Juridische Dienst van de Koninklijke Landmacht en bijzonder hoogleraar Military Law of Cyber Operations & Cyber Security aan de Universiteit van Amsterdam en tevens Hoogleraar Cyber Warfare aan de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie (juli 2012).
  3. Voordracht en gesprek met internet-journalist Peter Olsthoorn, o.a. betrokken bij Netkwesties.nl.
  4. Panel-discussie en vragen uit de zaal.
  5. Resultaat van de Wiv Peilwijzer van Ikstemvoor.nl.
  6. Algehele stand van zaken Referendum: Pam Evenhuis.

 

Daarna een afsluitende borrel in het restaurant van Nieuwspoort.

Locatie

Nieuwspoort
10 Lange Poten
2511 CL Den Haag

De toegang is gratis, maar het is wel noodzakelijk om u aan te melden via deze link.

 

 

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek – De chaos rondom de Brexit is bekend en zorgt voor veel verwarring. Ook studenten, zowel uit Nederland als uit de andere EU-landen, weten niet exact waar ze aan toe zijn. Vooralsnog is het onduidelijk of zij in de nabije toekomst nog wel kunnen studeren aan een Britse universiteit.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur - Van 18 tot en met 22 juni verandert het plein van Huize Zuidhoorn in een heus sprookjesachtig openluchttheater waar jong en oud hun hart kan ophalen en zich kan laten fêteren op een geweldig muziekspektakel. Het plein wordt decor en locatie voor een wervelend spektakel. 

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag Gezondheid Sport - Op zaterdag 14 september springen ongetwijfeld vele Hagenaars en vele andere begunstigden de gracht in in Den Haag.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...