070 Den Haag Politiek & Maatschappij - Stem je voor de Wiv? Directeur MIVD Onno Eichelsheim en journalist Peter Olsthoorn nemen u mee in hun beschouwing over de Wiv! Met uitleg, de meest recente peiling en de stand van zaken. Welkom!

Vrijdag 16 maart bent u van harte welkom bij de bijeenkomst van Ikstemvoor.nl. Er zijn een aantal interessante sprekers over de Wet Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Zij houden ieder een voordracht en gaan in discussie aan de hand van een aantal stellingen. Ook verneemt u de laatste stand van zaken over dit referendum. Na afloop kunt u napraten met een drankje, aangeboden door Ikstemvoor.nl.

Datum en tijd

vrijdag 16 maart 2018
13.30 – 16.30 uur

Programma van Wiv: Stemt u voor?

13.30: inloop Nieuwspoort met koffie, thee.
14.00: zaal open.

  1. Voordracht en gesprek met Generaal-majoor O. (Onno) Eichelsheim, directeur van de MIVD.
  2. Voordracht en gesprek met de heer prof. dr. P.A.L. (Paul) Ducheine, Brigade-generaal bij de Militair Juridische Dienst van de Koninklijke Landmacht en bijzonder hoogleraar Military Law of Cyber Operations & Cyber Security aan de Universiteit van Amsterdam en tevens Hoogleraar Cyber Warfare aan de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie (juli 2012).
  3. Voordracht en gesprek met internet-journalist Peter Olsthoorn, o.a. betrokken bij Netkwesties.nl.
  4. Panel-discussie en vragen uit de zaal.
  5. Resultaat van de Wiv Peilwijzer van Ikstemvoor.nl.
  6. Algehele stand van zaken Referendum: Pam Evenhuis.

 

Daarna een afsluitende borrel in het restaurant van Nieuwspoort.

Locatie

Nieuwspoort
10 Lange Poten
2511 CL Den Haag

De toegang is gratis, maar het is wel noodzakelijk om u aan te melden via deze link.

 

 

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Hoera, we mogen weer met 100 mensen bij elkaar komen. Oké, nú nog niet maar wel vanaf 1 juli, de dag waarop dit vanuit de Rijksoverheid weer is toegestaan,

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Parkeerruimte is ook in de Hofstad een schaars goed. De straten van Laak, het Zeeheldenkwartier en het centrum staan vol met auto’s. Toch bezit lang niet elke Hagenaar of Hagenees over eigen vervoer.

Lees meer...

Naast oversluitingen ook een sterke stijging hypotheekaanvragen voor nieuwe woning
070 Den Haag Economie -  Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal hypotheekaanvragen tegen de verwachtingen in sterk gestegen.

Lees meer...

Stadsdeel Scheveningen stelt wijkbudget beschikbaar voor aanpak van de wijk

Lees meer...

070 Scheveningen Maatschappij & Sport – Vanuit de Oude Kerk in Scheveningen wordt op  zaterdagavond 30 mei a.s om 21.00 uur een livestreamconcert gehouden als eerbetoon aan de 5 bijzonder ervaren maar desalniettemin toch overleden surfers Joost, Sander, Matthijs, Pim en Max, vijf sportieve mannen met lifeguard-skills met een enorme passie voor de zee en het strand en die omkwamen in de zee waar ze juist zo veel hielden. De avond staat in het teken van ‘De Zee’.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek & Maatschappij - Haagse automobilisten die elektrisch rijden, hebben te maken met relatief gunstige omstandigheden binnen de gemeente. Inwoners die met hun elektrische auto aangewezen zijn op publieke laadpunten, hebben relatief veel opties en mogen rekenen om een laadpaal dichtbij huis.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur & Uitgaan - De zo lang gemiste piratenzender Hofstad radio heeft nieuw leven ingeblazen gekregen en is weer volop in de lucht.

Lees meer...

Hofstad Radio, het station dat de Randstad node heeft gemist

Lees meer...

070 Kunst & Cultuur - De meesten van ons vieren deze zomer waarschijnlijk vakantie in eigen land. Een bezoek aan Omniversum mag daarbij natuurlijk niet ontbreken! Want in juli en augustus neemt Omniversum je desondanks mee naar verre en exotische oorden.

Lees meer...

Haarvisie biedt videohulp bij haarproblemen…
070 Rijswijk Lifestyle en Gezondheid - Zolang kappers gesloten zijn biedt de Zuid-Hollandse kapsalon Haarvisie (Rijswijk) biedt vanaf vandaag videohulp op afstand bij haarproblemen. Dit doen zij met een uitgebreid video-aanbod met tips, trics en adviezen voor het haar.

Lees meer...

Video-triage biedt patiënten direct juiste spoedhulp nu veel reguliere tandartspraktijken dicht zijn
070 Den Haag Lifestyle & Gezondheid - Tandheelkundige spoedhulpkliniek Dental365 in Den Haag start vanaf vandaag met een online tandheelkundig consult met een tandarts waarin via een online live video wordt bepaald of de patiënt direct spoedeisende hulp nodig heeft.

Lees meer...

070 Rijswijk Sport - Roos Bertsch (2 jaar) en Ismael El Kaddouri (2 jaar) uit Rijswijk zijn de eerste Zuid-Hollandse ambassadeurs van het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes geworden.

Lees meer...

Budgetenergie

Nieuws uit 070

Zorgdirect
Bereken je premie | ZorgDirect