070 Den Haag Maatschappij - Fonds 1818 is jarig en trakteert tien inspiratiecafés in Den Haag!

Fonds 1818 bestaat 200 jaar! In dit feestjaar trekt het Fonds met het project Verrijk je Buurt de regio in om in contact te komen met mensen die hun buurt nuttiger, mooier, beter of meer uitnodigend willen maken. In maart en april organiseert Fonds 1818 in elke wijk in Den Haag Verrijk je Buurt inspiratiecafés. Iedereen die iets voor z’n directe leefomgeving wil doen, is van harte welkom. Het Fonds trakteert bij deze cafés op begeleiding, tips en advies, zodat ideeën kunnen worden omgezet in concrete plannen. Voor goede ideeën is maximaal € 3.000 beschikbaar.

 

Tijdens de Verrijk je Buurt inspiratiecafés kunnen bewoners zich laten inspireren door de verhalen van andere succesvolle buurtprojecten, gesprekken voeren met medebewoners over het verbeteren van de buurt, advies inwinnen bij adviseurs van Fonds 1818 en kunnen bewoners direct tijdens de miniworkshops aan de slag met het uitwerken van hun ideeën.
Een inspiratiecafé begint met een algemene presentatie over Fonds 1818. Dan wordt een bestaand buurtproject gepresenteerd, waar bezoekers herkenning uit kunnen halen. Daarna gaan de bezoekers zelf aan het werk in miniworkshops, waarbij ze in samenwerking met buurtregisseurs, welzijnswerkers en projectadviseurs van Fonds 1818 hun idee uitwerken.

200 buurtinitiatieven in 2018 

Het doel van Verrijk je Buurt is om in het jubileumjaar 2018 minstens 200 buurtinitiatieven te steunen. De eerste drie inspiratiecafés zijn inmiddels geweest in Lisse, Noordwijk en Teylingen. Daar heeft Fonds 1818 in totaal 125 bezoekers ontvangen en al ruim 17 aanvragen 'opgehaald', maar het Fonds is er nog lang niet!

In deze tien wijken in Den Haag komt het fonds met het project Verrijk je Buurt langs:

  • 12 maart: inspiratiecafé stadsdeel Escamp, Wijkcentrum Bouwlust
  • 13 maart: inspiratiecafé stadsdeel Escamp, Parkoers-Zuiderpark
  • 19 maart: inspiratiecafé stadsdeel Segbroek, Theater De Nieuwe Regentes
  • 29 maart: inspiratiecafé stadsdeel Centrum, Theater de Vaillant
  • 5 april: inspiratiecafé stadsdeel Laak, Laaktheater
  • 9 april: inspiratiecafé stadsdeel Scheveningen, Muzee Scheveningen
  • 12 april: inspiratiecafé stadsdeel Ypenburg-Leidschenveen, Bibliotheek
  • 16 april: inspiratiecafé stadsdeel Loosduinen, Haags Pop Centrum
  • 19 april: inspiratiecafé stadsdeel Haagse Hout, Wijkcentrum Mariahoeve
  • 23 april: inspiratiecafé stadsdeel Centrum, Nutshuis

De exacte locaties zijn hier te vinden verrijkjebuurt.fonds1818.nl.

Een inspiratiecafé is van 20.00 tot 21.30 uur, met inloop vanaf 19.30 uur. Het is gratis en aanmelden is niet nodig!

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Hoera, we mogen weer met 100 mensen bij elkaar komen. Oké, nú nog niet maar wel vanaf 1 juli, de dag waarop dit vanuit de Rijksoverheid weer is toegestaan,

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Parkeerruimte is ook in de Hofstad een schaars goed. De straten van Laak, het Zeeheldenkwartier en het centrum staan vol met auto’s. Toch bezit lang niet elke Hagenaar of Hagenees over eigen vervoer.

Lees meer...

Naast oversluitingen ook een sterke stijging hypotheekaanvragen voor nieuwe woning
070 Den Haag Economie -  Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal hypotheekaanvragen tegen de verwachtingen in sterk gestegen.

Lees meer...

Stadsdeel Scheveningen stelt wijkbudget beschikbaar voor aanpak van de wijk

Lees meer...

070 Scheveningen Maatschappij & Sport – Vanuit de Oude Kerk in Scheveningen wordt op  zaterdagavond 30 mei a.s om 21.00 uur een livestreamconcert gehouden als eerbetoon aan de 5 bijzonder ervaren maar desalniettemin toch overleden surfers Joost, Sander, Matthijs, Pim en Max, vijf sportieve mannen met lifeguard-skills met een enorme passie voor de zee en het strand en die omkwamen in de zee waar ze juist zo veel hielden. De avond staat in het teken van ‘De Zee’.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek & Maatschappij - Haagse automobilisten die elektrisch rijden, hebben te maken met relatief gunstige omstandigheden binnen de gemeente. Inwoners die met hun elektrische auto aangewezen zijn op publieke laadpunten, hebben relatief veel opties en mogen rekenen om een laadpaal dichtbij huis.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur & Uitgaan - De zo lang gemiste piratenzender Hofstad radio heeft nieuw leven ingeblazen gekregen en is weer volop in de lucht.

Lees meer...

Hofstad Radio, het station dat de Randstad node heeft gemist

Lees meer...

070 Kunst & Cultuur - De meesten van ons vieren deze zomer waarschijnlijk vakantie in eigen land. Een bezoek aan Omniversum mag daarbij natuurlijk niet ontbreken! Want in juli en augustus neemt Omniversum je desondanks mee naar verre en exotische oorden.

Lees meer...

Haarvisie biedt videohulp bij haarproblemen…
070 Rijswijk Lifestyle en Gezondheid - Zolang kappers gesloten zijn biedt de Zuid-Hollandse kapsalon Haarvisie (Rijswijk) biedt vanaf vandaag videohulp op afstand bij haarproblemen. Dit doen zij met een uitgebreid video-aanbod met tips, trics en adviezen voor het haar.

Lees meer...

Video-triage biedt patiënten direct juiste spoedhulp nu veel reguliere tandartspraktijken dicht zijn
070 Den Haag Lifestyle & Gezondheid - Tandheelkundige spoedhulpkliniek Dental365 in Den Haag start vanaf vandaag met een online tandheelkundig consult met een tandarts waarin via een online live video wordt bepaald of de patiënt direct spoedeisende hulp nodig heeft.

Lees meer...

070 Rijswijk Sport - Roos Bertsch (2 jaar) en Ismael El Kaddouri (2 jaar) uit Rijswijk zijn de eerste Zuid-Hollandse ambassadeurs van het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes geworden.

Lees meer...

Budgetenergie

Nieuws uit 070

Zorgdirect
Bereken je premie | ZorgDirect