070 Den Haag Maatschappij - Fonds 1818 is jarig en trakteert tien inspiratiecafés in Den Haag!

Fonds 1818 bestaat 200 jaar! In dit feestjaar trekt het Fonds met het project Verrijk je Buurt de regio in om in contact te komen met mensen die hun buurt nuttiger, mooier, beter of meer uitnodigend willen maken. In maart en april organiseert Fonds 1818 in elke wijk in Den Haag Verrijk je Buurt inspiratiecafés. Iedereen die iets voor z’n directe leefomgeving wil doen, is van harte welkom. Het Fonds trakteert bij deze cafés op begeleiding, tips en advies, zodat ideeën kunnen worden omgezet in concrete plannen. Voor goede ideeën is maximaal € 3.000 beschikbaar.

 

Tijdens de Verrijk je Buurt inspiratiecafés kunnen bewoners zich laten inspireren door de verhalen van andere succesvolle buurtprojecten, gesprekken voeren met medebewoners over het verbeteren van de buurt, advies inwinnen bij adviseurs van Fonds 1818 en kunnen bewoners direct tijdens de miniworkshops aan de slag met het uitwerken van hun ideeën.
Een inspiratiecafé begint met een algemene presentatie over Fonds 1818. Dan wordt een bestaand buurtproject gepresenteerd, waar bezoekers herkenning uit kunnen halen. Daarna gaan de bezoekers zelf aan het werk in miniworkshops, waarbij ze in samenwerking met buurtregisseurs, welzijnswerkers en projectadviseurs van Fonds 1818 hun idee uitwerken.

200 buurtinitiatieven in 2018 

Het doel van Verrijk je Buurt is om in het jubileumjaar 2018 minstens 200 buurtinitiatieven te steunen. De eerste drie inspiratiecafés zijn inmiddels geweest in Lisse, Noordwijk en Teylingen. Daar heeft Fonds 1818 in totaal 125 bezoekers ontvangen en al ruim 17 aanvragen 'opgehaald', maar het Fonds is er nog lang niet!

In deze tien wijken in Den Haag komt het fonds met het project Verrijk je Buurt langs:

  • 12 maart: inspiratiecafé stadsdeel Escamp, Wijkcentrum Bouwlust
  • 13 maart: inspiratiecafé stadsdeel Escamp, Parkoers-Zuiderpark
  • 19 maart: inspiratiecafé stadsdeel Segbroek, Theater De Nieuwe Regentes
  • 29 maart: inspiratiecafé stadsdeel Centrum, Theater de Vaillant
  • 5 april: inspiratiecafé stadsdeel Laak, Laaktheater
  • 9 april: inspiratiecafé stadsdeel Scheveningen, Muzee Scheveningen
  • 12 april: inspiratiecafé stadsdeel Ypenburg-Leidschenveen, Bibliotheek
  • 16 april: inspiratiecafé stadsdeel Loosduinen, Haags Pop Centrum
  • 19 april: inspiratiecafé stadsdeel Haagse Hout, Wijkcentrum Mariahoeve
  • 23 april: inspiratiecafé stadsdeel Centrum, Nutshuis

De exacte locaties zijn hier te vinden verrijkjebuurt.fonds1818.nl.

Een inspiratiecafé is van 20.00 tot 21.30 uur, met inloop vanaf 19.30 uur. Het is gratis en aanmelden is niet nodig!

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Rijswijk Duurzaamheid - Op zaterdag 23 maart namen 30 inwoners uit de Leliestraat en de Frederik Hendrikstraat in Oud Rijswijk de schop ter hand om 18 geveltuinen aan te leggen en te beplanten. De aftrap van de campagne ‘Kleur je straat’ wordt verzorgd door wethouder Marloes Borsboom-Turabaz. Zij deed dit door in de Lelielaan het eerste stukje groen voor de deur aan te leggen.

Lees meer...

070 Den Haag Duurzaamheid - Woensdag 27 maart zal het konijnen en knaagdiercentrum het Knaaghof het officiële Keurmerk Opvang gezelschapsdieren uitgereikt krijgen. Dit Keurmerk wordt verleend door de onafhankelijke organisatie Kiwa Verin en bestaat uit een digitaal assessment en een audit op locatie waarin de professionaliteit van de betreffende opvang wordt getoetst. Wij nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Maatschappij - Hogeschool Inholland Den Haag organiseert op woensdag 13 februari van 17.00 - 20.00 uur een open avond voor iedereen die zich aan het oriënteren is op een associate degree, hbo- of masteropleiding.

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag - Voor de live-stream van The Billy Joel Experience zijn we op zoek naar zoveel mogelijk mondharmonicaspelers die de Piano Man, Alexander Broussard, gezamenlijk ondersteunen met het bekende lied Piano Man van Billy Joel natuurlijk.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...

De Uithof maakt wintersporten per minuut mogelijk via app Tapperuse

070 Den Haag Sport - Met de introductie van Tapperuse bij De Uithof kunnen bezoekers vanaf dit winterseizoen per minuut betalen voor de tijd dat ze bij het overdekte sportcentrum binnen zijn. De Uithof heeft gekozen voor de nieuwe flexibele betaalmethode om spontane toegang mogelijk te maken. Met de app betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij het centrum binnen zijn. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Lees meer...