Burgemeester Van Aartsen pleit voor vuurwerkshow boven Hofvijver

Landelijke aanpak illegaal vuurwerk noodzakelijk

070 Den Haag - Burgemeester Jozias van Aartsen stelt voor om tijdens de komende jaarwisseling een groot vuurwerk af te steken boven de Hofvijver. Dat zou dan in de plaats komen van het traditionele nieuwjaarsfeest in het atrium van het stadhuis. Van Aartsen: "Dit was de vijfde keer dat we een nieuwjaarsfeest organiseerden. Het nieuwjaarsfeest is het feest van de vrijwilligers. In het atrium mogen maximaal 1800 mensen. Waarom niet iets organiseren waar nog meer Hagenaars van kunnen genieten?"

Met een vuurwerkshow boven de Hofvijver zou Den Haag een oude traditie in ere herstellen. De Hofvijver is in vroeger eeuwen vaak het toneel geweest van grote vuurwerken. Tegenwoordig genieten veel mensen ‘s zomers van het vuurwerkfestival op Scheveningen. Van Aartsen benadrukt dat het stadsbestuur nog wel een besluit moet nemen over een vuurwerkshow tijdens de jaarwisseling.

Aanpak illegaal vuurwerk

De jaarwisseling in Den Haag had dit jaar een feestelijk karakter dankzij de inzet van de hulpdiensten en de vele vrijwilligers. Toch was er volgens Van Aartsen nog teveel onrust in de stad die alleen dankzij de inzet van velen kon worden beteugeld. Daarbij wordt de laatste jaren steeds meer illegaal, zwaar en gevaarlijk vuurwerk afgestoken. Van Aartsen roept de landelijke politiek daarom op om maatregelen te nemen. De verkooptijden en de periode waarin vuurwerk mag worden afgestoken moeten volgens de burgemeester worden verkort en de boetes voor illegaal vuurwerk verhoogd.

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Hoera, we mogen weer met 100 mensen bij elkaar komen. Oké, nú nog niet maar wel vanaf 1 juli, de dag waarop dit vanuit de Rijksoverheid weer is toegestaan,

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Parkeerruimte is ook in de Hofstad een schaars goed. De straten van Laak, het Zeeheldenkwartier en het centrum staan vol met auto’s. Toch bezit lang niet elke Hagenaar of Hagenees over eigen vervoer.

Lees meer...

Naast oversluitingen ook een sterke stijging hypotheekaanvragen voor nieuwe woning
070 Den Haag Economie -  Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal hypotheekaanvragen tegen de verwachtingen in sterk gestegen.

Lees meer...

Stadsdeel Scheveningen stelt wijkbudget beschikbaar voor aanpak van de wijk

Lees meer...

070 Scheveningen Maatschappij & Sport – Vanuit de Oude Kerk in Scheveningen wordt op  zaterdagavond 30 mei a.s om 21.00 uur een livestreamconcert gehouden als eerbetoon aan de 5 bijzonder ervaren maar desalniettemin toch overleden surfers Joost, Sander, Matthijs, Pim en Max, vijf sportieve mannen met lifeguard-skills met een enorme passie voor de zee en het strand en die omkwamen in de zee waar ze juist zo veel hielden. De avond staat in het teken van ‘De Zee’.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek & Maatschappij - Haagse automobilisten die elektrisch rijden, hebben te maken met relatief gunstige omstandigheden binnen de gemeente. Inwoners die met hun elektrische auto aangewezen zijn op publieke laadpunten, hebben relatief veel opties en mogen rekenen om een laadpaal dichtbij huis.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur & Uitgaan - De zo lang gemiste piratenzender Hofstad radio heeft nieuw leven ingeblazen gekregen en is weer volop in de lucht.

Lees meer...

Hofstad Radio, het station dat de Randstad node heeft gemist

Lees meer...

070 Kunst & Cultuur - De meesten van ons vieren deze zomer waarschijnlijk vakantie in eigen land. Een bezoek aan Omniversum mag daarbij natuurlijk niet ontbreken! Want in juli en augustus neemt Omniversum je desondanks mee naar verre en exotische oorden.

Lees meer...

Haarvisie biedt videohulp bij haarproblemen…
070 Rijswijk Lifestyle en Gezondheid - Zolang kappers gesloten zijn biedt de Zuid-Hollandse kapsalon Haarvisie (Rijswijk) biedt vanaf vandaag videohulp op afstand bij haarproblemen. Dit doen zij met een uitgebreid video-aanbod met tips, trics en adviezen voor het haar.

Lees meer...

Video-triage biedt patiënten direct juiste spoedhulp nu veel reguliere tandartspraktijken dicht zijn
070 Den Haag Lifestyle & Gezondheid - Tandheelkundige spoedhulpkliniek Dental365 in Den Haag start vanaf vandaag met een online tandheelkundig consult met een tandarts waarin via een online live video wordt bepaald of de patiënt direct spoedeisende hulp nodig heeft.

Lees meer...

070 Rijswijk Sport - Roos Bertsch (2 jaar) en Ismael El Kaddouri (2 jaar) uit Rijswijk zijn de eerste Zuid-Hollandse ambassadeurs van het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes geworden.

Lees meer...

Budgetenergie

Nieuws uit 070

Zorgdirect
Bereken je premie | ZorgDirect