Nathan Watson wint  Red Bull Knock Out onder toeziend oog van ruim 60.000 mensen

070 Den Haag Sport – Een loodzwaar parcours met heuvels van 8 meter, boomstammen, 1000 motocrossers uit binnen- en buitenland en ruim 60.000 bezoekers op de boulevard, vormden zaterdag het decor van ’s wereld zwaarste strandrace. Op het strand van Scheveningen leek het lange tijd erop dat publiekslieveling Glenn Coldenhoff zijn teamgenoot Jeffrey Herlings zou opvolgen als Red Bull Knock Out-winnaar. Halverwege ging The Hoff aan de leiding, maar hij kon het hoge tempo niet vasthouden en zag Nathan Watson voorbijkomen. De Brit zette daarna alles op alles om op het strand van Scheveningen de zege te pakken, na twee keer als tweede te zijn geëindigd in eerdere edities van Red Bull Knock Out. Wederom was de race op het strand van Scheveningen slopend voor de crossers. Slechts 427 van de 1000 gestarte rijders kwamen aan de finish. 

 

‘Ik kan haast niet geloven dat ik hier de overwinning pak’, gaf de 24-jarige Nathan Watson gelijk na de race aan. De Red Bull KTM Factory Racing-rijder greep uiteindelijk de zege met anderhalve minuut voorsprong op Coldenhoff. De MXGP-crosser kon richting het einde niet meer meekomen met Watson. De Nederlander, die drie keer tegen de grond ging, baalde dat hij zijn 2018-seizoen niet op de gewenste manier afsloot. ‘In het begin voelde ik me goed, maar ik verloor veel tijd in de X-loop. Het was chaos daar. Ook in de pitlane maakten we een fout en kon ik niets eten. Ik heb veel voorbereiding in deze race zitten om hier voor de zege te kunnen gaan, maar het was schijnbaar niet mijn dag.’ Op meer dan vijf minuten van winnaar Watson eindigde Yentel Martens (Husqvarna) op de laatste podiumplek en wist onder meer strandrace-specialisten Camile Chapeliere (KTM) en Todd Kellet (KTM) voor te blijven

Bolt pakt WESS-titel

Op het strand van Scheveningen werd gelijktijdig ook gevochten om de allereerste World Enduro Super Series-titel. Billy Bolt stond ruim aan de leiding in dit kampioenschap en hield zijn hoofd uitermate koel. Ondanks een zeer stevige valpartij wist hij zijn concurrenten voor te blijven en eindigde op de 12e plek in Red Bull Knock Out 2018. Door dat resultaat verzekerde hij zichzelf met de titel én een KTM X-Bow. ‘Ik besef nog niet helemaal dat ik hier win. Het was chaos en ik weet eigenlijk helemaal niet meer wat er tijdens de race allemaal gebeurde.’ Voor Red Bull Knock Out-winnaar Watson was er een extra verrassing. Door de zege kwam de Brit uiteindelijk ook op het WESS-podium terecht. Achter Manuel Lettenbichler werd hij derde. ‘Pas na de finish kwam ik erachter dat ik op de derde plek ben geëindigd. Echt geweldig en dat zie ik als een heel mooie bonus.’

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

Stadsdeel Scheveningen roept Statenkwartier op tot indienen van initiatieven

Lees meer...

070Den Haag Politiek/Maatschappij - Dinsdag 17 september vindt in de Koninklijke Schouwburg de vijfde editie van de Kindertroonrede plaats. The Residents Stadsorkest, dat bestaat uit Haagse scholieren, verzorgt de muzikale begeleiding. U bent hierbij van harte welkom, de toegang tot de Kindertroonrede is gratis.

Lees meer...

070magazine.nl Politiek/Maatschappij - Vrijdag 13 september aanstaande, aan de vooravond van Prinsjesdag, is het Kleine Prinsjesdag. Dan draagt de 14-jarige Koning van de Jeugd, Yusuf Khalid, zijn troonrede voor in de Haagse Ridderzaal. In zijn troonrede vraagt hij aandacht voor de duizenden jongeren in Nederland die rondlopen met depressieve klachten. Op die dag gaan ook scholierenteams met Tweede Kamerleden in debat over allerlei kinderrechtenthema’s. Hieruit zal één debatteam de felbegeerde beker winnen. 

Lees meer...

070Den Haag Cultuur - Op zaterdag 21 en zondag 22 september vindt Tina Festival plaats op Attractiepark Duinrell. Tijdens het leukste meidenfeest van het jaar worden voor de tweede keer de Tina Awards uitgereikt. Op zowel de zaterdag als de zondag worden in een spectaculaire show van een half uur drie awards uitgereikt.

Lees meer...

070DenHaag – Cultuur - Fabian is cabaretier en autist. Beide doet hij zelfstandig. Het programma VLAFEEST gaat over hoe hij met dat laatste steeds beter heeft leren leven. “Het theater is een goede plek om het daar over te hebben. Als mensen op straat met me praten denken ze: wat een mafkees. Sta ik op een podium denken ze: dit is echt theater! Dat voelt veilig en daar kan ik mee spelen.”

Lees meer...

070DenHaag Cultuur - Oh Oh Den Haag, de Swan Market komt er weer aan! We strijken weer neer in hartje Den Haag, op Het Plein. Op steenworp afstand van centraal station. Dit authentieke stukje stad bruist van de gezelligheid en op zondag 15 september is het onze Swanlocatie! Wij hebben er zin in!

Lees meer...

070DenHaag Lifestyle - Vanaf september a.s. opent de praktijk voor Life & Health Coaching Terry.nu haar deuren in Den Haag. De praktijk biedt persoonlijke begeleiding, voedings- en afslankadvies, en orthomoleculaire therapie.

Lees meer...

Ludieke actie bij Segbroek College Den Haag

Lees meer...

070Den Haag Sport/lifestyle - Zaterdag 14 december vindt de derde editie van de Scheveningen Light Walk plaats. Het leukste wandelevenement in de donkere en gezellige wintermaand. Duizenden sportieve wandelaars trekken de wandelschoenen aan en wandelen 5,5 km (Kids Light Walk), 7,5 km, 12,5 km of 18,5 km door een magisch verlicht Scheveningen. De organisatie verwacht dit jaar zo'n 12.500 deelnemers.

Lees meer...