Foto: Getty Images for the Invictus Games Foundation

070 Den Haag - Na een succesvolle week vol sport en kameraadschap, is in het Olympic Park in Sydney, de Invictus Games 2018 tot een einde gekomen. Tijdens de sluitingsceremonie werd de Invictus Games vlag symbolisch overgedragen aan Marc van de Kuilen, de team captain van het Nederlandse Invictus Games team. Marc zal bij terugkomst op Nederlandse bodem op 29 Oktober de vlag overdragen aan het organiserend comité van de Invictus Games The Hague 2020. De Games zullen plaats vinden in Den Haag van 9 tot 16 mei 2020.

Met een optreden van The Kingdom Choir, vooral bekend van hun optreden tijdens het huwelijk van ZKH de Hertog en Hertogin van Sussex, en de traditionele ‘Parade of Nations’, was de sluitingsceremonie net zo indrukwekkend als de openingsceremonie. De zaal gevuld met alle deelnemers en hun vrienden en familie, werden vermaakt door een line up van zowel lokale- als internationale artiesten.

ZKH de Hertog van Sussex en beschermheer van de Invictus Games Foundation roemde de Games: "Het geheim van deze Invictus Games gaat niet over de medische wetenschap die levens heeft gered van onze deelnemers en die veel van hen hielp om weer te wandelen, zwemmen of te bewegen. Het geheim van het succes van deze Games, is accepteren dat geestelijke gezondheid de echte sleutel tot herstel is. Onze deelnemers hebben geholpen de kijk op geestelijke gezondheid te veranderen van een somber, naar een inspirerend verhaal. Ze willen leven, in plaats van alleen overleven". 

Bereken je premie - ZorgDirect

Den Haag 2020

Eerder dit jaar werd al bekend dat de Invictus Games vanaf nu iedere twee jaar plaats zullen gaan vinden en dat het evenement in 2020 naar Nederland komt. De Sportcampus Zuiderpark in Den Haag zal de voornaamste locatie zijn voor de meeste sporten. De 9 disciplines zijn boogschieten, atletiek, wielrennen, indoor roeien, gewichtheffen, zitvolleybal, zwemmen, rolstoelrugby en rolstoelbasketbal.

Over twee jaar is het precies 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Daarmee is het evenement, dat wordt gehouden van 9 tot 16 mei, een onderdeel van de herdenkingen rondom 75 jaar vrijheid. Dit als eerbetoon aan de veteranen die fysiek of mentaal gewond zijn geraakt tijdens de dienst.

Vlagoverdracht

Traditiegetrouw werd aan het eind van de sluitingsceremonie ook vooruitgekeken naar de volgende editie. De Invictus Games vlag werd door Dominic Reid OBE, CEO van de Invictus Games Foundation overhandigd aan Marc van de Kuilen, rolstoelbasketballer en aanvoerder van het Nederlandse Invictus Games team. Daarmee werden de Invictus Games symbolisch overgedragen aan Nederland.

Luitenant-generaal b.d. Mart de Kruif, Chairman van de Invictus Games The Hague 2020: “De Invictus Games 2018 in Sydney waren indrukwekkend en ontroerend. Iedere deelnemer laat zien dat de mens onoverwinnelijk kan zijn, mits hij of zij steun ontvangt van de naasten en zijn omgeving. In 2020 gaan we in Den Haag deze lijn voortzetten door niet alleen een topevenement te organiseren, maar ook te laten zien dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en de mens oneindig sterk!”

Het organiserend comité van de Invictus Games The Hague 2020 is een onafhankelijke Stichting die nauw samenwerkt met “Founding Partners” zoals het Ministerie van Defensie, het vfonds en de Gemeente Den Haag. Voor meer informatie rondom de Games verwijzen we graag naar www.invictusgames2020.nl

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Hoera, we mogen weer met 100 mensen bij elkaar komen. Oké, nú nog niet maar wel vanaf 1 juli, de dag waarop dit vanuit de Rijksoverheid weer is toegestaan,

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Parkeerruimte is ook in de Hofstad een schaars goed. De straten van Laak, het Zeeheldenkwartier en het centrum staan vol met auto’s. Toch bezit lang niet elke Hagenaar of Hagenees over eigen vervoer.

Lees meer...

Naast oversluitingen ook een sterke stijging hypotheekaanvragen voor nieuwe woning
070 Den Haag Economie -  Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal hypotheekaanvragen tegen de verwachtingen in sterk gestegen.

Lees meer...

Stadsdeel Scheveningen stelt wijkbudget beschikbaar voor aanpak van de wijk

Lees meer...

070 Scheveningen Maatschappij & Sport – Vanuit de Oude Kerk in Scheveningen wordt op  zaterdagavond 30 mei a.s om 21.00 uur een livestreamconcert gehouden als eerbetoon aan de 5 bijzonder ervaren maar desalniettemin toch overleden surfers Joost, Sander, Matthijs, Pim en Max, vijf sportieve mannen met lifeguard-skills met een enorme passie voor de zee en het strand en die omkwamen in de zee waar ze juist zo veel hielden. De avond staat in het teken van ‘De Zee’.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek & Maatschappij - Haagse automobilisten die elektrisch rijden, hebben te maken met relatief gunstige omstandigheden binnen de gemeente. Inwoners die met hun elektrische auto aangewezen zijn op publieke laadpunten, hebben relatief veel opties en mogen rekenen om een laadpaal dichtbij huis.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur & Uitgaan - De zo lang gemiste piratenzender Hofstad radio heeft nieuw leven ingeblazen gekregen en is weer volop in de lucht.

Lees meer...

Hofstad Radio, het station dat de Randstad node heeft gemist

Lees meer...

070 Kunst & Cultuur - De meesten van ons vieren deze zomer waarschijnlijk vakantie in eigen land. Een bezoek aan Omniversum mag daarbij natuurlijk niet ontbreken! Want in juli en augustus neemt Omniversum je desondanks mee naar verre en exotische oorden.

Lees meer...

Haarvisie biedt videohulp bij haarproblemen…
070 Rijswijk Lifestyle en Gezondheid - Zolang kappers gesloten zijn biedt de Zuid-Hollandse kapsalon Haarvisie (Rijswijk) biedt vanaf vandaag videohulp op afstand bij haarproblemen. Dit doen zij met een uitgebreid video-aanbod met tips, trics en adviezen voor het haar.

Lees meer...

Video-triage biedt patiënten direct juiste spoedhulp nu veel reguliere tandartspraktijken dicht zijn
070 Den Haag Lifestyle & Gezondheid - Tandheelkundige spoedhulpkliniek Dental365 in Den Haag start vanaf vandaag met een online tandheelkundig consult met een tandarts waarin via een online live video wordt bepaald of de patiënt direct spoedeisende hulp nodig heeft.

Lees meer...

070 Rijswijk Sport - Roos Bertsch (2 jaar) en Ismael El Kaddouri (2 jaar) uit Rijswijk zijn de eerste Zuid-Hollandse ambassadeurs van het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes geworden.

Lees meer...

Budgetenergie

Nieuws uit 070

Zorgdirect
Bereken je premie | ZorgDirect