Toekomstige gemeenteraad wordt aan de tand gevoeld over jeugdwerkgelegenheid

Kom op 11 maart naar ons verkiezingsdebat nieuwe stijl en discussieer mee

070 Den Haag – JCI 1000 kansen Den Haag organiseert, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, een verkiezingsdebat. Dit interactieve debat vindt plaats op 11 maart vanaf 19:30 uur bij Wilkohaag Metaal aan de Uitenhagestraat 35 in Den Haag. Tijdens dit debat staat het thema jeugdwerkloosheid centraal. Dit thema sluit naadloos aan bij de doelstelling van JCI 1000 kansen Den Haag: langdurig werkzoekende jongeren helpen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

“JCI is een netwerkvereniging van ambitieuze ondernemende mensen met het hart op de goede plaats. Leden werken vrijwillig aan verschillende initiatieven tegen jeugdwerkloosheid, of voor jeugdwerkgelegenheid zoals wij dat liever zeggen”, aldus Claudia Stijlen, programma manager, 1000 kansen door JCI.  “Na het verkiezingsdebat volgen een Job-Fair en de start van een training- en coachingstraject voor werknemers en startende ondernemers.”

Negen politieke partijen hebben hun deelname al toegezegd, waaronder de lokale afdeling van de landelijke partijen zoals de VVD en D66, maar ook Haagse  partijen zoals de Haagse Stadspartij en Groep de Mos. Het belooft een bijzondere en interactieve avond te worden waarbij de Haagse politiek en het publiek worden uitgedaagd echt stelling te nemen over verschillende onderwerpen binnen het thema jeugdwerkloosheid.

Het verkiezingsdebat is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema jeugdwerkloosheid. Wij hopen vooral ook werkzoekende jongeren te mogen ontvangen, zodat zij met politiek Den Haag in debat kunnen over de plannen voor de komende vier jaar. En hoe dit bijdraagt aan hun kansen op de arbeidsmarkt.

Het verkiezingsdebat vindt plaats op een onconventionele locatie, namelijk in de nieuwbouw van Wilkohaag Metaal BV. Wilkohaag heeft zelf veel ervaring met het bieden van arbeidskansen aan jongeren. Zij zijn al jaren een leerwerkplek voor jongeren met een MBO opleiding in de richting Milieu, Duurzaamheid en Techniek.

Mee discussiëren?

Kom dan 11 maart naar ons verkiezingsdebat bij Wilkohaag Metaal aan de Uitenhagestraat 35 in Den Haag. We starten om 19:30 uur en het debat zal ongeveer rond 21:30 uur worden afgerond. Aanmelden is niet noodzakelijk maar we stellen het op prijs wanneer je via onze Facebook pagina je aanwezigheid kenbaar maakt.

 

Over 1000 kansen Den Haag

1000 kansen Den Haag is een initiatief van JCI ’s-Gravenhage en JCI Haaglanden om langdurig werkzoekende jongeren (18 - 27 jaar) met een afgeronde MBO+ opleiding te helpen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het 1000 kansen traject bestaat uit een JobFair en een vervolgprogramma waarin persoonlijke coaching, groepstrainingen en netwerksessies centraal staan. Heb je interesse of wil je meer weten? www.1000kansenDenHaag.org

070Den Haag Maatschappij/Duurzaamheid - Afgelopen zaterdag droeg JCI ‘s-Gravenhage opnieuw een steentje bij tijdens de World Cleanup Day. Gedurende de middag staken ruim 35 JCI-leden en andere vrijwilligers, waaronder een grote delegatie van Rukun Budi Atama, de handen uit de mouwen en hebben de binnenstad van Den Haag een beetje schoner gemaakt. Deze actie is onderdeel van het wereldwijde initiatief, waarbij op 21 september in ruim 160 landen bedrijven, scholen, sportverenigingen, organisaties en partijen zoals JCI aan de slag gingen om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen.

Lees meer...

070Den Haag Duurzaamheid - In ruil voor je oude krultang, staafmixer, mobieltje of een ander klein elektrisch apparaat krijg je nu bij Kinderboerderijen Op den Dijk, de Woelige Stal, het Waaygat, de Gagelhoeve, het Kakelhof, het Reigershof, Landzigt, de Schildershoeve, de Molenweide, de Herweijerhoeve, 't Beestenspul en de Nijkamphoeve uit Den Haag een Wecycle Recycle memospel cadeau (op=op).

Lees meer...

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070Den Haag magazine Maatschappij - Samen met de Volksuniversiteit Den Haag heeft Omniversum de krachten gebundeld en presenteren we op donderdag 7 november de film Apollo 11 én een lezing van sterrenkundige Ernst Molenaar. In het kader van 50 jaar maanlanding lanceerde Omniversum afgelopen mei de spectaculaire film Apollo 11: first steps edition. Met origineel beeldmateriaal en geluidsopnames uit 1969 stap je écht terug in de tijd.

Lees meer...

Stadsdeel Scheveningen roept Statenkwartier op tot indienen van initiatieven

Lees meer...

070Den Haag Politiek/Maatschappij - Dinsdag 17 september vindt in de Koninklijke Schouwburg de vijfde editie van de Kindertroonrede plaats. The Residents Stadsorkest, dat bestaat uit Haagse scholieren, verzorgt de muzikale begeleiding. U bent hierbij van harte welkom, de toegang tot de Kindertroonrede is gratis.

Lees meer...

070Den Haag Kunst/Cultuur - Na Die Entführung aus dem Serail, Così fan tutte, Le nozze di Figaro en La clemenza di Tito is Don Giovanni de vijfde Mozart-opera waarmee het Orkest van de Achttiende Eeuw op tournee gaat.

Lees meer...

070Den Haag Kunst - Op zaterdag 21 september werd in Pulchri Studio de jaarlijkse Najaarssalon geopend. Alle Pulchri-leden konden hiervoor werk inzenden en meedingen naar de Van Ommeren de Voogt Prijs, die ook dit jaar weer vriendelijk ter beschikking werd gesteld door de Van Ommeren de Voogt Stichting.De jury stond voor moeilijke keuzes maar bepaalde uiteindelijk data de prijs diende te worden toegewezen aan Annemarie Petri met haar werk (ets, mono-print) ‘De stad waar de mensen niet konden ophouden met bouwen’.

Lees meer...

070Den Haag Cultuur - Op zaterdag 21 en zondag 22 september vindt Tina Festival plaats op Attractiepark Duinrell. Tijdens het leukste meidenfeest van het jaar worden voor de tweede keer de Tina Awards uitgereikt. Op zowel de zaterdag als de zondag worden in een spectaculaire show van een half uur drie awards uitgereikt.

Lees meer...

070DenHaag Lifestyle - Vanaf september a.s. opent de praktijk voor Life & Health Coaching Terry.nu haar deuren in Den Haag. De praktijk biedt persoonlijke begeleiding, voedings- en afslankadvies, en orthomoleculaire therapie.

Lees meer...

Ludieke actie bij Segbroek College Den Haag

Lees meer...

070Den Haag Sport/lifestyle - Zaterdag 14 december vindt de derde editie van de Scheveningen Light Walk plaats. Het leukste wandelevenement in de donkere en gezellige wintermaand. Duizenden sportieve wandelaars trekken de wandelschoenen aan en wandelen 5,5 km (Kids Light Walk), 7,5 km, 12,5 km of 18,5 km door een magisch verlicht Scheveningen. De organisatie verwacht dit jaar zo'n 12.500 deelnemers.

Lees meer...