070 Den Haag Politiek & Sport - Partijen gaan discussie aan in Sportcampus op 6 maart.

Op dinsdag 6 maart 2018 vindt het Haagse Sportdebat plaats. In het hart van de Haagse sport, Sportcampus Zuiderpark, debatteren lokale politici over de kansen voor de sport in de collegeperiode 2018 t/m 2022. De avond wordt geleid door presentator en voormalig topsporter Tom van ’t Hek!

Niet alleen is er een rol weggelegd voor de aanwezige politici, ook de aanwezigen in de zaal worden actief in het debat betrokken. Inmiddels hebben zes partijen toegezegd deel te nemen aan het debat: CDA, GroenLinks, PvdA, D66, Groep de Mos en Islam Democraten. Verwacht wordt dat meer partijen de komende weken hun aanwezigheid zullen bevestigen. Eenieder die interesse heeft in sport en politiek en graag wil meepraten over het sportbeleid van de komende vier jaar, is uitgenodigd het debat bij te wonen.

Aanmelden is verplicht. Ga voor meer informatie naar www.haagssportdebat.nl.

 

Den Haag is een echte sportstad met zo’n 11 kilometer kust voor strand- en zeesporten, sportlocaties als De Uithof en The Hague Beach Stadium en grote evenementen als het WK Hockey, het WK Beachvolleybal en de Volvo Ocean Race. Het is dan ook niet voor niets dat Den Haag in 2022 de titel ‘Sportstad van Europa’ mag dragen. Sport staat in Den Haag dan ook hoog op de politieke agenda. Sport is immers niet alleen goed voor de gezondheid, maar dient ook als sociaal bindmiddel. Presentator en voormalig topsporter Tom van ’t Hek: ‘Sport is onmisbaar voor een gezonde samenleving en moet voor iedereen toegankelijk zijn. Hierin is een grote rol weggelegd voor de gemeenteraad. Het is dan ook van groot belang dat raadsleden met elkaar en het publiek in discussie gaan om het sportbeleid te verbeteren en ook in de collegeperiode hoge prioriteit te geven.’

Raadsleden die reeds hebben toegezegd aanwezig te zijn bij het debat zijn onder andere Karsten Klein (CDA), Maarten de Vuijst (GroenLinks), Wilmar Bolhuis (PvdA) en Daniël Scheper (D66). Inmiddels hebben zich ruim 100 bezoekers aangemeld voor het debat. Aanmelden kan nog steeds.

Het Haags Sportdebat is een initiatief van de Adviesraad voor Sport en Stichting Werkgever Sportclubs Den Haag.

Programma 

19.00 uur Ontvangst
19.45 uur Opening en welkomstwoord
20.00 uur Aanvang debat
21.15 uur Afsluiting met borrel
22.15 uur Einde programma

Locatie

Sportcampus Zuiderpark
Meester P. Droogleever Fortuynweg 22
2533 SR Den Haag

 

070Den Haag Maatschappij/Duurzaamheid - Afgelopen zaterdag droeg JCI ‘s-Gravenhage opnieuw een steentje bij tijdens de World Cleanup Day. Gedurende de middag staken ruim 35 JCI-leden en andere vrijwilligers, waaronder een grote delegatie van Rukun Budi Atama, de handen uit de mouwen en hebben de binnenstad van Den Haag een beetje schoner gemaakt. Deze actie is onderdeel van het wereldwijde initiatief, waarbij op 21 september in ruim 160 landen bedrijven, scholen, sportverenigingen, organisaties en partijen zoals JCI aan de slag gingen om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen.

Lees meer...

070Den Haag Duurzaamheid - In ruil voor je oude krultang, staafmixer, mobieltje of een ander klein elektrisch apparaat krijg je nu bij Kinderboerderijen Op den Dijk, de Woelige Stal, het Waaygat, de Gagelhoeve, het Kakelhof, het Reigershof, Landzigt, de Schildershoeve, de Molenweide, de Herweijerhoeve, 't Beestenspul en de Nijkamphoeve uit Den Haag een Wecycle Recycle memospel cadeau (op=op).

Lees meer...

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070Den Haag magazine Maatschappij - Samen met de Volksuniversiteit Den Haag heeft Omniversum de krachten gebundeld en presenteren we op donderdag 7 november de film Apollo 11 én een lezing van sterrenkundige Ernst Molenaar. In het kader van 50 jaar maanlanding lanceerde Omniversum afgelopen mei de spectaculaire film Apollo 11: first steps edition. Met origineel beeldmateriaal en geluidsopnames uit 1969 stap je écht terug in de tijd.

Lees meer...

Stadsdeel Scheveningen roept Statenkwartier op tot indienen van initiatieven

Lees meer...

070Den Haag Politiek/Maatschappij - Dinsdag 17 september vindt in de Koninklijke Schouwburg de vijfde editie van de Kindertroonrede plaats. The Residents Stadsorkest, dat bestaat uit Haagse scholieren, verzorgt de muzikale begeleiding. U bent hierbij van harte welkom, de toegang tot de Kindertroonrede is gratis.

Lees meer...

070Den Haag Kunst/Cultuur - Na Die Entführung aus dem Serail, Così fan tutte, Le nozze di Figaro en La clemenza di Tito is Don Giovanni de vijfde Mozart-opera waarmee het Orkest van de Achttiende Eeuw op tournee gaat.

Lees meer...

070Den Haag Kunst - Op zaterdag 21 september werd in Pulchri Studio de jaarlijkse Najaarssalon geopend. Alle Pulchri-leden konden hiervoor werk inzenden en meedingen naar de Van Ommeren de Voogt Prijs, die ook dit jaar weer vriendelijk ter beschikking werd gesteld door de Van Ommeren de Voogt Stichting.De jury stond voor moeilijke keuzes maar bepaalde uiteindelijk data de prijs diende te worden toegewezen aan Annemarie Petri met haar werk (ets, mono-print) ‘De stad waar de mensen niet konden ophouden met bouwen’.

Lees meer...

070Den Haag Cultuur - Op zaterdag 21 en zondag 22 september vindt Tina Festival plaats op Attractiepark Duinrell. Tijdens het leukste meidenfeest van het jaar worden voor de tweede keer de Tina Awards uitgereikt. Op zowel de zaterdag als de zondag worden in een spectaculaire show van een half uur drie awards uitgereikt.

Lees meer...

070DenHaag Lifestyle - Vanaf september a.s. opent de praktijk voor Life & Health Coaching Terry.nu haar deuren in Den Haag. De praktijk biedt persoonlijke begeleiding, voedings- en afslankadvies, en orthomoleculaire therapie.

Lees meer...

Ludieke actie bij Segbroek College Den Haag

Lees meer...

070Den Haag Sport/lifestyle - Zaterdag 14 december vindt de derde editie van de Scheveningen Light Walk plaats. Het leukste wandelevenement in de donkere en gezellige wintermaand. Duizenden sportieve wandelaars trekken de wandelschoenen aan en wandelen 5,5 km (Kids Light Walk), 7,5 km, 12,5 km of 18,5 km door een magisch verlicht Scheveningen. De organisatie verwacht dit jaar zo'n 12.500 deelnemers.

Lees meer...