070 Den Haag Politiek & Sport - Partijen gaan discussie aan in Sportcampus op 6 maart.

Op dinsdag 6 maart 2018 vindt het Haagse Sportdebat plaats. In het hart van de Haagse sport, Sportcampus Zuiderpark, debatteren lokale politici over de kansen voor de sport in de collegeperiode 2018 t/m 2022. De avond wordt geleid door presentator en voormalig topsporter Tom van ’t Hek!

Niet alleen is er een rol weggelegd voor de aanwezige politici, ook de aanwezigen in de zaal worden actief in het debat betrokken. Inmiddels hebben zes partijen toegezegd deel te nemen aan het debat: CDA, GroenLinks, PvdA, D66, Groep de Mos en Islam Democraten. Verwacht wordt dat meer partijen de komende weken hun aanwezigheid zullen bevestigen. Eenieder die interesse heeft in sport en politiek en graag wil meepraten over het sportbeleid van de komende vier jaar, is uitgenodigd het debat bij te wonen.

Aanmelden is verplicht. Ga voor meer informatie naar www.haagssportdebat.nl.

 

Den Haag is een echte sportstad met zo’n 11 kilometer kust voor strand- en zeesporten, sportlocaties als De Uithof en The Hague Beach Stadium en grote evenementen als het WK Hockey, het WK Beachvolleybal en de Volvo Ocean Race. Het is dan ook niet voor niets dat Den Haag in 2022 de titel ‘Sportstad van Europa’ mag dragen. Sport staat in Den Haag dan ook hoog op de politieke agenda. Sport is immers niet alleen goed voor de gezondheid, maar dient ook als sociaal bindmiddel. Presentator en voormalig topsporter Tom van ’t Hek: ‘Sport is onmisbaar voor een gezonde samenleving en moet voor iedereen toegankelijk zijn. Hierin is een grote rol weggelegd voor de gemeenteraad. Het is dan ook van groot belang dat raadsleden met elkaar en het publiek in discussie gaan om het sportbeleid te verbeteren en ook in de collegeperiode hoge prioriteit te geven.’

Raadsleden die reeds hebben toegezegd aanwezig te zijn bij het debat zijn onder andere Karsten Klein (CDA), Maarten de Vuijst (GroenLinks), Wilmar Bolhuis (PvdA) en Daniël Scheper (D66). Inmiddels hebben zich ruim 100 bezoekers aangemeld voor het debat. Aanmelden kan nog steeds.

Het Haags Sportdebat is een initiatief van de Adviesraad voor Sport en Stichting Werkgever Sportclubs Den Haag.

Programma 

19.00 uur Ontvangst
19.45 uur Opening en welkomstwoord
20.00 uur Aanvang debat
21.15 uur Afsluiting met borrel
22.15 uur Einde programma

Locatie

Sportcampus Zuiderpark
Meester P. Droogleever Fortuynweg 22
2533 SR Den Haag

 

Ruim één op drie denkt dat een kortere werkdag slecht is voor productiviteit

070 Den Haag Economie - In plaats van dat een smartphone ons werk sneller en gemakkelijker maakt, denkt maar liefst 65% van de leidinggevenden dat het apparaat juist ten koste gaat van de productiviteit. Dit uit blijkt onderzoek van Protime, specialist in Workforce Management, onder ruim 1.000 leidinggevenden bij bedrijven met 26 of meer werknemers.

Lees meer...

070Den Haag Maatschappij/Duurzaamheid - Afgelopen zaterdag droeg JCI ‘s-Gravenhage opnieuw een steentje bij tijdens de World Cleanup Day. Gedurende de middag staken ruim 35 JCI-leden en andere vrijwilligers, waaronder een grote delegatie van Rukun Budi Atama, de handen uit de mouwen en hebben de binnenstad van Den Haag een beetje schoner gemaakt. Deze actie is onderdeel van het wereldwijde initiatief, waarbij op 21 september in ruim 160 landen bedrijven, scholen, sportverenigingen, organisaties en partijen zoals JCI aan de slag gingen om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen.

Lees meer...

070Den Haag Duurzaamheid - In ruil voor je oude krultang, staafmixer, mobieltje of een ander klein elektrisch apparaat krijg je nu bij Kinderboerderijen Op den Dijk, de Woelige Stal, het Waaygat, de Gagelhoeve, het Kakelhof, het Reigershof, Landzigt, de Schildershoeve, de Molenweide, de Herweijerhoeve, 't Beestenspul en de Nijkamphoeve uit Den Haag een Wecycle Recycle memospel cadeau (op=op).

Lees meer...

070 Den Haag Maatschappij - Vijf jaar geleden, op 7 januari 2015, vond in Parijs de tragische aanslag plaats op de redactie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo. Op dinsdag 7 januari 2020 blikken we samen terug op die gebeurtenis en debatteren we over de toekomst van de journalistiek in onze samenleving. Wat heeft deze aanslag teweeggebracht? Wat was de invloed op de persvrijheid, het persoonlijk leven en de veiligheid van journalisten, cartoonisten en uitgevers? Zijn alléén zij getroffen, of zijn ze de kanaries in de kolenmijn van de democratie? 
Kom naar ons debat en praat mee met journalisten, cartoonisten en vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld. Registreer je vandaag nog. 

Lees meer...

070 Den Haag Lifestyle/Sport/Maattschappij - Triodus Kinderopvang breidt haar sponsorschap van de NN CPC Loop Den Haag uit. Komende editie is Triodus Kinderopvang naast sponsor van de Triodus Jeugdloop 2,5 km, ook sponsor van de 1 km. Door zich te verbinden aan de jeugdlopen van dit Haagse evenement wil Triodus Kinderopvang zoveel mogelijk kinderen in beweging brengen. Naast titelsponsor van deze afstanden verzorgt Triodus Kinderopvang, net als voorgaande jaren, ook sportieve en verrassende activiteiten in de Triodus Kidscorner op het Malieveld.

Lees meer...

070 Den Haag Maatschappij - De gemeente Den Haag maakte onlangs bekend dat zij de toeristenbelasting fors gaan verhogen. Als het aan het college ligt, betalen gasten die onze gemeente bezoeken vanaf januari 2020 meer dan € 5 toeristenbelasting per persoon, per nacht. Dat is een verhoging van bijna 20%. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakt zich zorgen over deze tariefstijging. Deze draagt niets bij aan een aantrekkelijke buurt of een goed toeristisch klimaat. Hiermee zet de gemeente de banen van maar liefst één op de tien inwoners van Den Haag op het spel. KHN roept de gemeenteraad van Den Haag daarom op om de aangekondigde verhoging te stoppen. Maak van de toeristenbelasting een investering in gastvrijheid.

Lees meer...

070 Den Haag Kunst/Cultuur - Tijdens de kerstvakantie slaan Museon en Omniversum de handen ineen onder het motto: ‘Ontdek de wereld’! Er zijn dus nu allerlei activiteiten en tentoonstellingen in Museon te beleven en kun je daarna achterover leunen voor een spectaculaire film op het grote koepelscherm in Omniversum. De combinatietickets zijn online te koop via de website van Omniversum. Zo bespaar je €2,50 per ticket en heb je een dagvullend, leerzaam én leuk uitje tijdens de kerstvakantie! Kom in Museon naar ijsmummie Ötzi en kom in Omniversum genieten van de prachtige en educatieve  grootbeeldfilms.

Lees meer...

070DenHaag Cultuur - Op woensdag 6 november is het precies 100 jaar geleden dat Hanso Idzerda, vanuit de Beukstraat in Den Haag, de allereersteradio-uitzending ter wereld maakte. Zijn uitvinding om via de ether spraak en muziek uit te kunnen zenden, was het begin van de radio zoals we die nu wereldwijd kennen. Reden voor een feestje!

Lees meer...

Het Grote Kampeeravontuur

Lees meer...

160.000 bezoekers verwacht van 9 november tot en met 26 januari.

070 Den Haag Evenement - Ook dit jaar tovert Cool Event de Haagse badplaats weer om tot winterparadijs. De 13e editie van het evenement vindt plaats van 9 november 2019 tot en met 26 januari 2020. Het evenement met de iconische schaatsbaan op het Kurhausplein en de bijzondere IJssculpturenexpositie is uitgegroeid tot een must-see waar jong en oud genieten van de winter. 

Lees meer...

070DenHaag Lifestyle - Vanaf september a.s. opent de praktijk voor Life & Health Coaching Terry.nu haar deuren in Den Haag. De praktijk biedt persoonlijke begeleiding, voedings- en afslankadvies, en orthomoleculaire therapie.

Lees meer...

Ludieke actie bij Segbroek College Den Haag

Lees meer...