070 Den Haag Maatschappij - Op woensdag 8 november organiseert Den Haag een avondduik in zee vanaf het strand van Scheveningen. Onder het motto ‘Duik in Den Haag’, nemen bekende en onbekende Hagenaars een frisse duik in de zee. Deze ludieke duik is het startschot van de internationale crossmediale campagne waarmee Den Haag zich nog duidelijker op de kaart zet als stad die aan zee ligt, iets wat nog steeds veel mensen niet weten.

Op 8 november geeft Wethouder Karsten Klein op de Pier in Scheveningen een ‘sneak preview’ van de campagne, die vanaf 13 november te zien is in Nederland, Duitsland, Engeland en België. De avondduik belooft spectaculaire beelden op te leveren met een mooi verlicht strand en reuzenrad op de achtergrond. Iedereen mag deelnemen aan de duik en deelname is gratis. De eerste 100 deelnemers krijgen na afloop een badhanddoek cadeau. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

Den Haag stad aan zee

Den Haag is de enige grote Nederlandse stad aan zee. Op steenworp afstand van de historische binnenstad ligt maar liefst elf kilometer strand. Deze combinatie maakt Den Haag uniek in Nederland. Vanaf 13 november tot en met maart 2018 gaat Den Haag van start met een internationale crossmediale (TV & online) campagne om in Nederland, Duitsland, Engeland en België te promoten dat Den Haag een stad aan zee is. Iets wat nog steeds veel mensen niet weten. De campagne is geen reguliere citymarketingcampagne, maar staat geheel in het teken van Den Haag als ‘Stad aan Zee’. Dit uit zich o.a. in zeer verrassende onderwater beeldopnames, zodat letterlijk een ‘Duik in Den Haag’ wordt genomen. Tevens is de campagne een voorbode van de viering van 200 jaar Badplaats Scheveningen, die in januari 2018 onder de noemer ‘Feest aan Zee’ van start gaat. De ‘Duik in Den Haag’ avondduik op woensdag 8 november markeert de start van deze bijzondere campagne.

 

Locatie avondduik

De Pier Scheveningen (registratie) 
Strandweg 150- 154

Programma woensdag 8 november

16.30-17.00 Registratie deelnemers avondduik
17.00 Ontvangst genodigden
17.30 Preview campagne door wethouder Karsten Klein
17.45 Start avondduik met gratis badhanddoeken voor eerste 100 deelnemers
18.30 Einde avondduik.

The Hague Marketing Bureau

The Hague Marketing Bureau is de overkoepelende marketingorganisatie voor de promotie van Den Haag en de badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. Met haar collectieve marketingactiviteiten zet de organisatie de stad op de (inter)nationale kaart als interessante recreatieve bestemming voor een meerdaagse citytrip of dagje uit. Voor meer informatie: www.thehague.com.

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Hoera, we mogen weer met 100 mensen bij elkaar komen. Oké, nú nog niet maar wel vanaf 1 juli, de dag waarop dit vanuit de Rijksoverheid weer is toegestaan,

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Parkeerruimte is ook in de Hofstad een schaars goed. De straten van Laak, het Zeeheldenkwartier en het centrum staan vol met auto’s. Toch bezit lang niet elke Hagenaar of Hagenees over eigen vervoer.

Lees meer...

Naast oversluitingen ook een sterke stijging hypotheekaanvragen voor nieuwe woning
070 Den Haag Economie -  Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal hypotheekaanvragen tegen de verwachtingen in sterk gestegen.

Lees meer...

070 Scheveningen Maatschappij & Sport – Vanuit de Oude Kerk in Scheveningen wordt op  zaterdagavond 30 mei a.s om 21.00 uur een livestreamconcert gehouden als eerbetoon aan de 5 bijzonder ervaren maar desalniettemin toch overleden surfers Joost, Sander, Matthijs, Pim en Max, vijf sportieve mannen met lifeguard-skills met een enorme passie voor de zee en het strand en die omkwamen in de zee waar ze juist zo veel hielden. De avond staat in het teken van ‘De Zee’.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek & Maatschappij - Haagse automobilisten die elektrisch rijden, hebben te maken met relatief gunstige omstandigheden binnen de gemeente. Inwoners die met hun elektrische auto aangewezen zijn op publieke laadpunten, hebben relatief veel opties en mogen rekenen om een laadpaal dichtbij huis.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek & Maatschappij – Een coronadorp voor zieke mensen op een leeg  parkeerterrein van het Car Jeans Stadion voor zieke dak- en thuislozen gaat wel héél erg ver.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur & Uitgaan - Escape Rooms zijn hot! Alleen Nederland telt inmiddels al 1000 Escape Rooms en die moeten creatief zijn om de klanten, ook al zitten ze thuis, te blijven entertainen. Er is nog steeds veel vraag naar escape room-achtige belevingen en de puzzelaars zitten te popelen om weer te mogen spelen.

Lees meer...

070 Scheveningen Cultuur Uitgaan - Tot voor kort was de instructie van de overheid ‘blijf zoveel mogelijk thuis’. Inmiddels is dit versoepeld naar ‘vermijd drukte’. In overleg met burgemeester en veiligheidsregio werken de leden van de ‘Club van Elf’ dan ook toe naar een gecontroleerde en gedoseerde heropening van dagattracties.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

Den Haag in beeld
070 Den Haag Kunst & Cultuur - Het is een ongewone tijd. De stad is naar aard en verschijningsvorm niet meer dezelfde dan aan het begin van het jaar. En zal dat ook niet meer worden. We bevinden ons in een unieke historische situatie. Dat is voor iedereen voelbaar maar niet altijd even zichtbaar.

Lees meer...

Haarvisie biedt videohulp bij haarproblemen…
070 Rijswijk Lifestyle en Gezondheid - Zolang kappers gesloten zijn biedt de Zuid-Hollandse kapsalon Haarvisie (Rijswijk) biedt vanaf vandaag videohulp op afstand bij haarproblemen. Dit doen zij met een uitgebreid video-aanbod met tips, trics en adviezen voor het haar.

Lees meer...

Video-triage biedt patiënten direct juiste spoedhulp nu veel reguliere tandartspraktijken dicht zijn
070 Den Haag Lifestyle & Gezondheid - Tandheelkundige spoedhulpkliniek Dental365 in Den Haag start vanaf vandaag met een online tandheelkundig consult met een tandarts waarin via een online live video wordt bepaald of de patiënt direct spoedeisende hulp nodig heeft.

Lees meer...

070 Rijswijk Sport - Roos Bertsch (2 jaar) en Ismael El Kaddouri (2 jaar) uit Rijswijk zijn de eerste Zuid-Hollandse ambassadeurs van het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes geworden.

Lees meer...

Budgetenergie

Nieuws uit 070

Zorgdirect
Bereken je premie | ZorgDirect