070 Den Haag Maatschappij - Op woensdag 8 november organiseert Den Haag een avondduik in zee vanaf het strand van Scheveningen. Onder het motto ‘Duik in Den Haag’, nemen bekende en onbekende Hagenaars een frisse duik in de zee. Deze ludieke duik is het startschot van de internationale crossmediale campagne waarmee Den Haag zich nog duidelijker op de kaart zet als stad die aan zee ligt, iets wat nog steeds veel mensen niet weten.

Op 8 november geeft Wethouder Karsten Klein op de Pier in Scheveningen een ‘sneak preview’ van de campagne, die vanaf 13 november te zien is in Nederland, Duitsland, Engeland en België. De avondduik belooft spectaculaire beelden op te leveren met een mooi verlicht strand en reuzenrad op de achtergrond. Iedereen mag deelnemen aan de duik en deelname is gratis. De eerste 100 deelnemers krijgen na afloop een badhanddoek cadeau. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

Den Haag stad aan zee

Den Haag is de enige grote Nederlandse stad aan zee. Op steenworp afstand van de historische binnenstad ligt maar liefst elf kilometer strand. Deze combinatie maakt Den Haag uniek in Nederland. Vanaf 13 november tot en met maart 2018 gaat Den Haag van start met een internationale crossmediale (TV & online) campagne om in Nederland, Duitsland, Engeland en België te promoten dat Den Haag een stad aan zee is. Iets wat nog steeds veel mensen niet weten. De campagne is geen reguliere citymarketingcampagne, maar staat geheel in het teken van Den Haag als ‘Stad aan Zee’. Dit uit zich o.a. in zeer verrassende onderwater beeldopnames, zodat letterlijk een ‘Duik in Den Haag’ wordt genomen. Tevens is de campagne een voorbode van de viering van 200 jaar Badplaats Scheveningen, die in januari 2018 onder de noemer ‘Feest aan Zee’ van start gaat. De ‘Duik in Den Haag’ avondduik op woensdag 8 november markeert de start van deze bijzondere campagne.

 

Locatie avondduik

De Pier Scheveningen (registratie) 
Strandweg 150- 154

Programma woensdag 8 november

16.30-17.00 Registratie deelnemers avondduik
17.00 Ontvangst genodigden
17.30 Preview campagne door wethouder Karsten Klein
17.45 Start avondduik met gratis badhanddoeken voor eerste 100 deelnemers
18.30 Einde avondduik.

The Hague Marketing Bureau

The Hague Marketing Bureau is de overkoepelende marketingorganisatie voor de promotie van Den Haag en de badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. Met haar collectieve marketingactiviteiten zet de organisatie de stad op de (inter)nationale kaart als interessante recreatieve bestemming voor een meerdaagse citytrip of dagje uit. Voor meer informatie: www.thehague.com.

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek – De chaos rondom de Brexit is bekend en zorgt voor veel verwarring. Ook studenten, zowel uit Nederland als uit de andere EU-landen, weten niet exact waar ze aan toe zijn. Vooralsnog is het onduidelijk of zij in de nabije toekomst nog wel kunnen studeren aan een Britse universiteit.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070Den Haag Cultuur/Uitgaan – In Den Haag is het leuk toeven. Er is van alles te doen; kunst, recreatie, musea etc. Uiteraard kunnen we hier heel veel attracties en evenementen opnemen, maar dit keer beperken we ons tot een tiental bezienswaardigheden dat makkelijk is te bereiken op de e-scooters van felyx.

Lees meer...

Het bestuur van Stichting Internationaal Vuurwerkfestival heeft helaas moeten besluiten de 40e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen definitief af te gelasten. Het evenement is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste vrij toegankelijke vuurwerkevenementen van heel Europa. Vanwege deze enorme belangstelling zijn de veiligheidseisen voor het verkrijgen van de vergunning dan ook sterk toegenomen. Al eerder werd bekendgemaakt dat het evenement, waar vorig jaar 400.000 mensen op af kwamen, niet meer in augustus mocht plaatsvinden. Na het schrijven van nieuwe veiligheidsplannen, in samenwerking met gespecialiseerde producenten, is het bestuur er niet uitgekomen met de gemeente. De organisatie kan niet voldoen aan de toenemende strenge veiligheidseisen tot het verkrijgen van de vergunning. Om deze reden is er besloten de 40e editie dit jaar niet door te laten gaan.

Lees meer...

070Den Haag Cultuur - Op donderdag 29 augustus wordt het nieuwe beeld van Tirzo Martha, De dematerialisatie van de vijf geboden in de vijf zintuigen, onthuld in de binnenstad van Den Haag. Het is de meest recente aanwinst voor De Beeldengalerij, de jaarlijks veranderende buitencollectie van 40 beelden, samengesteld door Stroom Den Haag.

Lees meer...

070Den Haag Sport/lifestyle - Zaterdag 14 december vindt de derde editie van de Scheveningen Light Walk plaats. Het leukste wandelevenement in de donkere en gezellige wintermaand. Duizenden sportieve wandelaars trekken de wandelschoenen aan en wandelen 5,5 km (Kids Light Walk), 7,5 km, 12,5 km of 18,5 km door een magisch verlicht Scheveningen. De organisatie verwacht dit jaar zo'n 12.500 deelnemers.

Lees meer...

070 Den Haag Gezondheid Sport - Op zaterdag 14 september springen ongetwijfeld vele Hagenaars en vele andere begunstigden de gracht in in Den Haag.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...