Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

We staan dan ook tussen wereldsteden als London, Parijs en Barcelona. Den Haag wordt vooral geloofd, als grootste stad aan de Noordzee, voor haar relatie met het water en de stijgende zeespiegel. Het College van B&W heeft het in haar plan dan ook over een stevige en realistische aanpak van Klimaat en Energie. Ze lanceerde afgelopen maart dan ook de nota Schone Energie in een Groene Stad waarin voor een nauwe betrokkenheid tussen de gemeente enerzijds en de inwoners en bedrijven anderzijds wordt gepleit. Want bij de energietransitie hangt natuurlijk niet alles van de overheid af. Wethouder Van Tongeren prees de inwoners van Den Haag en de vele bewonersinitiatieven in Den Haag toen al. De inwoners van onze regio hebben immers een groen hart, zo bleek in april nog in Oud Rijswijk toen een dertigtal mensen hun gevels van extra groen voorzien hebben door het aanplanten van geveltuintjes. Maar laat ons vooral niet stilzitten!

Word een Groene Kampioen in onze stad

Je hoeft het niet alleen te doen. Zo is er het 070 Groene Kampioenenplatform. Dat is een online community die gecreëerd werd om Hagenaars te stimuleren duurzamer te leven. Je kan er je groene initiatief lanceren, inspiratie opdoen, of zoeken naar een project dat bij je past. Er is voor elk wat wils; van het vinden van een energie-adviseur over het helpen van lokale imkers tot heuse buurtinitiatieven omtrent het opzetten van schone energie. Momenteel zijn er al bijna 2400 leden, maar jij kan er dus vast en zeker nog bij.

Maak je bedrijf stap voor stap groener

Heb je een eigen bedrijf, probeer dan ook zo circulair en duurzaam mogelijk te werken. Dat kan eigenlijk al vrij eenvoudig zijn. Houd bijvoorbeeld de aanschaf van kantoormeubilair lokaal, kies voor leveringen met zo weinig mogelijk verpakking, en zorg ervoor dat je eigen wagenpark zo weinig mogelijk kilometers aflegt. Dat kan bijvoorbeeld met de tracking-oplossing van Verizon Connect , die je toelaat om nauwkeurig te zien welk voertuig welke verplaatsingen aflegt. Hierdoor weet je dan ook welke achterwege gelaten kunnen worden. Andere duurzame oplossingen zijn zo voor de hand liggend dat je er misschien zelf nog niet opkwam; kies voor tweedehands werktuigen of bureaumateriaal, zorg ervoor dat je personeel zo veel mogelijk met de fiets komt, of organiseer eens per maand een duurzame biologische lunch om bewustzijn te creëren. Natuurlijk kan je ook grootsere plannen hebben omtrent isolatie of nieuwbouw of duurzame verbouwingen. Dan is het handig om weten dat je bij de gemeente Den Haag subsidies kunt aanvragen voor de duurzame transitie van je bedrijf!

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Hoera, we mogen weer met 100 mensen bij elkaar komen. Oké, nú nog niet maar wel vanaf 1 juli, de dag waarop dit vanuit de Rijksoverheid weer is toegestaan,

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Parkeerruimte is ook in de Hofstad een schaars goed. De straten van Laak, het Zeeheldenkwartier en het centrum staan vol met auto’s. Toch bezit lang niet elke Hagenaar of Hagenees over eigen vervoer.

Lees meer...

Naast oversluitingen ook een sterke stijging hypotheekaanvragen voor nieuwe woning
070 Den Haag Economie -  Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal hypotheekaanvragen tegen de verwachtingen in sterk gestegen.

Lees meer...

070 Scheveningen Maatschappij & Sport – Vanuit de Oude Kerk in Scheveningen wordt op  zaterdagavond 30 mei a.s om 21.00 uur een livestreamconcert gehouden als eerbetoon aan de 5 bijzonder ervaren maar desalniettemin toch overleden surfers Joost, Sander, Matthijs, Pim en Max, vijf sportieve mannen met lifeguard-skills met een enorme passie voor de zee en het strand en die omkwamen in de zee waar ze juist zo veel hielden. De avond staat in het teken van ‘De Zee’.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek & Maatschappij - Haagse automobilisten die elektrisch rijden, hebben te maken met relatief gunstige omstandigheden binnen de gemeente. Inwoners die met hun elektrische auto aangewezen zijn op publieke laadpunten, hebben relatief veel opties en mogen rekenen om een laadpaal dichtbij huis.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek & Maatschappij – Een coronadorp voor zieke mensen op een leeg  parkeerterrein van het Car Jeans Stadion voor zieke dak- en thuislozen gaat wel héél erg ver.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur & Uitgaan - Escape Rooms zijn hot! Alleen Nederland telt inmiddels al 1000 Escape Rooms en die moeten creatief zijn om de klanten, ook al zitten ze thuis, te blijven entertainen. Er is nog steeds veel vraag naar escape room-achtige belevingen en de puzzelaars zitten te popelen om weer te mogen spelen.

Lees meer...

070 Scheveningen Cultuur Uitgaan - Tot voor kort was de instructie van de overheid ‘blijf zoveel mogelijk thuis’. Inmiddels is dit versoepeld naar ‘vermijd drukte’. In overleg met burgemeester en veiligheidsregio werken de leden van de ‘Club van Elf’ dan ook toe naar een gecontroleerde en gedoseerde heropening van dagattracties.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

Den Haag in beeld
070 Den Haag Kunst & Cultuur - Het is een ongewone tijd. De stad is naar aard en verschijningsvorm niet meer dezelfde dan aan het begin van het jaar. En zal dat ook niet meer worden. We bevinden ons in een unieke historische situatie. Dat is voor iedereen voelbaar maar niet altijd even zichtbaar.

Lees meer...

Haarvisie biedt videohulp bij haarproblemen…
070 Rijswijk Lifestyle en Gezondheid - Zolang kappers gesloten zijn biedt de Zuid-Hollandse kapsalon Haarvisie (Rijswijk) biedt vanaf vandaag videohulp op afstand bij haarproblemen. Dit doen zij met een uitgebreid video-aanbod met tips, trics en adviezen voor het haar.

Lees meer...

Video-triage biedt patiënten direct juiste spoedhulp nu veel reguliere tandartspraktijken dicht zijn
070 Den Haag Lifestyle & Gezondheid - Tandheelkundige spoedhulpkliniek Dental365 in Den Haag start vanaf vandaag met een online tandheelkundig consult met een tandarts waarin via een online live video wordt bepaald of de patiënt direct spoedeisende hulp nodig heeft.

Lees meer...

070 Rijswijk Sport - Roos Bertsch (2 jaar) en Ismael El Kaddouri (2 jaar) uit Rijswijk zijn de eerste Zuid-Hollandse ambassadeurs van het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes geworden.

Lees meer...

Budgetenergie

Nieuws uit 070

Zorgdirect
Bereken je premie | ZorgDirect