Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

De voordelen van een vakantie dicht bij huis

Natuurlijk bespaar je op de kosten van een ticket voor het vliegtuig, de bus of de trein en hoef je amper iets aan benzine of diesel te besteden, wat wel anders is als je met het gezin naar Spanje rijdt. Zo’n verre rit met een caravan of een vouwvagen is ook niet te onderschatten: tanken in het buitenland, tolwegen, verzekering tegen pech – er is zo veel om aan te denken! Je moet voor een korte rit uiteraard ook zorgen dat je auto voorbereid is, zoals rekening houden met de maximale belading van je wagen. Daarvoor moet je ook de juiste trekhaak uitkiezen om er zeker van te zijn dat je caravan niet losraakt en je auto niet beschadigd. Dat kan je gemakkelijk online uitzoeken, bijvoorbeeld bij rameder.nl.

Afstand nemen zonder ver weg te gaan

Daarnaast ben je bij een dichtbijvakantie dan wel niet lang onderweg, maar kun je toch even mentaal afstand nemen van je thuis- en werksituatie. Dit terwijl vrienden en familie gewoon lekker kunnen langskomen voor een avondje barbecue of een drankje. Bovendien ga je je eigen omgeving op een andere manier ontdekken en misschien wel meer leren waarderen. Regio Den Haag heeft dan ook heel wat mooie plekjes te bieden.

Maar waar dan?

Heb je zin in zee en strand? Vanaf 30 maart kun je al terecht bij camping Duinhorst, net buiten onze stadsgrenzen in Wassenaar, vlak aan het natuurgebied Duin Horst en Weide waar je prachtig kan wandelen. Zo vergeet je het stadsgevoel volledig. Nog een mooie optie is de camping van Duinrell, eveneens in Wassenaar en het hele jaar door geopend. Daar kan je kiezen voor het natuurkampeerterrein, midden in de duinen. En je hebt het al geraden: een reservering is er altijd inclusief toegang tot het gelijknamige attractiepark. Trek je liever een stukje het binnenland in voor een authentieke ervaring? Hoeve Bouwlust biedt onder meer kamperen in een echte plattelandssetting aan. Dat doen ze met aansluitende activiteiten, zoals het leuke spel boerengolf of een bezoek aan een druivenkwekerij. Een uitje naar de hoeve zal je de drukte van de stad vast en zeker doen vergeten.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

20 juni 2019

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

D Reizen

Center Parcs

Advertentie