Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

De voordelen van een vakantie dicht bij huis

Natuurlijk bespaar je op de kosten van een ticket voor het vliegtuig, de bus of de trein en hoef je amper iets aan benzine of diesel te besteden, wat wel anders is als je met het gezin naar Spanje rijdt. Zo’n verre rit met een caravan of een vouwvagen is ook niet te onderschatten: tanken in het buitenland, tolwegen, verzekering tegen pech – er is zo veel om aan te denken! Je moet voor een korte rit uiteraard ook zorgen dat je auto voorbereid is, zoals rekening houden met de maximale belading van je wagen. Daarvoor moet je ook de juiste trekhaak uitkiezen om er zeker van te zijn dat je caravan niet losraakt en je auto niet beschadigd. Dat kan je gemakkelijk online uitzoeken, bijvoorbeeld bij rameder.nl.

Afstand nemen zonder ver weg te gaan

Daarnaast ben je bij een dichtbijvakantie dan wel niet lang onderweg, maar kun je toch even mentaal afstand nemen van je thuis- en werksituatie. Dit terwijl vrienden en familie gewoon lekker kunnen langskomen voor een avondje barbecue of een drankje. Bovendien ga je je eigen omgeving op een andere manier ontdekken en misschien wel meer leren waarderen. Regio Den Haag heeft dan ook heel wat mooie plekjes te bieden.

Maar waar dan?

Heb je zin in zee en strand? Vanaf 30 maart kun je al terecht bij camping Duinhorst, net buiten onze stadsgrenzen in Wassenaar, vlak aan het natuurgebied Duin Horst en Weide waar je prachtig kan wandelen. Zo vergeet je het stadsgevoel volledig. Nog een mooie optie is de camping van Duinrell, eveneens in Wassenaar en het hele jaar door geopend. Daar kan je kiezen voor het natuurkampeerterrein, midden in de duinen. En je hebt het al geraden: een reservering is er altijd inclusief toegang tot het gelijknamige attractiepark. Trek je liever een stukje het binnenland in voor een authentieke ervaring? Hoeve Bouwlust biedt onder meer kamperen in een echte plattelandssetting aan. Dat doen ze met aansluitende activiteiten, zoals het leuke spel boerengolf of een bezoek aan een druivenkwekerij. Een uitje naar de hoeve zal je de drukte van de stad vast en zeker doen vergeten.

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Hoera, we mogen weer met 100 mensen bij elkaar komen. Oké, nú nog niet maar wel vanaf 1 juli, de dag waarop dit vanuit de Rijksoverheid weer is toegestaan,

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Parkeerruimte is ook in de Hofstad een schaars goed. De straten van Laak, het Zeeheldenkwartier en het centrum staan vol met auto’s. Toch bezit lang niet elke Hagenaar of Hagenees over eigen vervoer.

Lees meer...

Naast oversluitingen ook een sterke stijging hypotheekaanvragen voor nieuwe woning
070 Den Haag Economie -  Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal hypotheekaanvragen tegen de verwachtingen in sterk gestegen.

Lees meer...

070 Scheveningen Maatschappij & Sport – Vanuit de Oude Kerk in Scheveningen wordt op  zaterdagavond 30 mei a.s om 21.00 uur een livestreamconcert gehouden als eerbetoon aan de 5 bijzonder ervaren maar desalniettemin toch overleden surfers Joost, Sander, Matthijs, Pim en Max, vijf sportieve mannen met lifeguard-skills met een enorme passie voor de zee en het strand en die omkwamen in de zee waar ze juist zo veel hielden. De avond staat in het teken van ‘De Zee’.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek & Maatschappij - Haagse automobilisten die elektrisch rijden, hebben te maken met relatief gunstige omstandigheden binnen de gemeente. Inwoners die met hun elektrische auto aangewezen zijn op publieke laadpunten, hebben relatief veel opties en mogen rekenen om een laadpaal dichtbij huis.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek & Maatschappij – Een coronadorp voor zieke mensen op een leeg  parkeerterrein van het Car Jeans Stadion voor zieke dak- en thuislozen gaat wel héél erg ver.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur & Uitgaan - Escape Rooms zijn hot! Alleen Nederland telt inmiddels al 1000 Escape Rooms en die moeten creatief zijn om de klanten, ook al zitten ze thuis, te blijven entertainen. Er is nog steeds veel vraag naar escape room-achtige belevingen en de puzzelaars zitten te popelen om weer te mogen spelen.

Lees meer...

070 Scheveningen Cultuur Uitgaan - Tot voor kort was de instructie van de overheid ‘blijf zoveel mogelijk thuis’. Inmiddels is dit versoepeld naar ‘vermijd drukte’. In overleg met burgemeester en veiligheidsregio werken de leden van de ‘Club van Elf’ dan ook toe naar een gecontroleerde en gedoseerde heropening van dagattracties.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

Den Haag in beeld
070 Den Haag Kunst & Cultuur - Het is een ongewone tijd. De stad is naar aard en verschijningsvorm niet meer dezelfde dan aan het begin van het jaar. En zal dat ook niet meer worden. We bevinden ons in een unieke historische situatie. Dat is voor iedereen voelbaar maar niet altijd even zichtbaar.

Lees meer...

Haarvisie biedt videohulp bij haarproblemen…
070 Rijswijk Lifestyle en Gezondheid - Zolang kappers gesloten zijn biedt de Zuid-Hollandse kapsalon Haarvisie (Rijswijk) biedt vanaf vandaag videohulp op afstand bij haarproblemen. Dit doen zij met een uitgebreid video-aanbod met tips, trics en adviezen voor het haar.

Lees meer...

Video-triage biedt patiënten direct juiste spoedhulp nu veel reguliere tandartspraktijken dicht zijn
070 Den Haag Lifestyle & Gezondheid - Tandheelkundige spoedhulpkliniek Dental365 in Den Haag start vanaf vandaag met een online tandheelkundig consult met een tandarts waarin via een online live video wordt bepaald of de patiënt direct spoedeisende hulp nodig heeft.

Lees meer...

070 Rijswijk Sport - Roos Bertsch (2 jaar) en Ismael El Kaddouri (2 jaar) uit Rijswijk zijn de eerste Zuid-Hollandse ambassadeurs van het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes geworden.

Lees meer...

Budgetenergie

Nieuws uit 070

Zorgdirect
Bereken je premie | ZorgDirect