070 Den Haag - Zaterdag 17 november komt Sinterklaas met Pakjesboot 070 rond 11.30 uur aan in de Tweede Haven van Scheveningen. Daarna maakt hij samen met zijn pieten een rijtoer door de winkelstraten van Scheveningen en Den Haag. Bekijk het reisadvies.

De intocht van de Sint wordt altijd goed bezocht. Kom daarom zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer en laat de auto staan. Voorkom vertraging onderweg en bekijk de route en de tijden. De haven van Scheveningen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Toch met de auto? Houd dan rekening met vertraging op de weg en omleidingen.akjesboot 070

Route van de Sinterklaasstoet

Sinterklaas begint zijn rijtoer rond 12.30 uur in de Vissershavenstraat en is rond 17.00 uur op het Plein in het centrum. De rijtoer is een lange optocht die via verschillende winkelstraten het centrum van Den Haag bereikt. Het voorbijkomen van de stoet van Sinterklaas duurt 15 tot 20 minuten. Kruispunten worden ongeveer 10 minuten voor aankomst van de stoet afgesloten.

De grootste drukte wordt verwacht op de volgende kruisingen:

Kruising Archimedesstraat - Groot Hertoginnelaan: rond 14.30 uur
Kruising Koningin Emmakade - Prins Hendrikstraat: rond 15.30 uur

De rijtoer kruist op diverse plekken tram- of buslijnen. De HTM geeft Sinterklaas de ruimte. Hierdoor kan het zijn dat u even moet wachten tot de optocht voorbij is, of dat de tram of bus een stukje omrijdt. Houd tussen 10.00 en 17.00 uur rekening met meer reistijd.

Afgesloten wegen

Een aantal wegen wordt afgesloten: De Doctor Lelykade vanaf de Van Bergenstraat, in de richting van de Zeesluisweg.
De Zeesluisweg, tussen de Schokkerweg en de 2e Zeesluisdwarsweg, van 8.00 uur tot 12.30 uur.
De Vissershavenweg, langs de kade van de Eerste Haven, van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

16 juni 2019

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

D Reizen

Center Parcs

Advertentie