070 Scheveningen Cultuur -Op donderdag 8 november a.s. brengt pianiste/zangeres een Tribute show aan de legendarische Pia Beck, getiteld Pia back in Scheveningen, aanvang is 20.15 uur en vindt plaats in de Lourdes Kerk,  Scheveningen. Organisatie is Scala Variété aan Zee.

Pia back in Scheveningen – Tribute Show aan Pia Beck

Pianiste/zangeres Pia Beck was een autodidact en speelde haar eigen muziek: Blues, Rock & Roll, Boogie Woogie en Jazz. Piawas vanaf de jaren 50 zeer bekend in ons land, ook speelde zij vaak in Spanje waar zij woonde. Anke Prevoo brengt een prachtige Tribute show aan deze ras artieste.  In maart jl. vond deze tribute in de Lourdes Kerk al plaats en was een daverend succes. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw speelde Pia Beck avond aan avond in De Vliegende Hollander in Scheveningen, helaas is deze locatie er niet meer. Anke heeft samen met Karel de Rooij een prachtige show samengesteld over het leven en de muziek van Pia Beck. De liedjes worden door Anke afgewisseld met leuke anekdotes en interessante verhalen en videobeelden van weleer. Anke wordt begeleid door haar trio met op contrabas Harm van Sleen en op drums Andreas Carree.

Anke Prevoo

Pianiste/zangeres Anke Prevoo is een zeer professionele muzikante, zij speelt Blues, Smooth Jazz, Boogie Woogie, Rock & Roll, Soul en Pop. Anke Prevoo speelde al op haar 3e jaar voor het eerst piano, vanaf haar 6e jaar kreeg zij klassiek piano les. Anke werd door Little Willie Littlefield geintroduceerd in de Boogie Woogie.Zij kreeg les van Rob Agerbeek. In 2007 werd zij uitgeroepen tot Europe's Best Female Jazz Pianist en het mannen blad “Men's Monthly” gaf haar de titel Jazz Babe of The Year. Voorts werd zij uitgeroepen tot "The First Lady of Boogie Woogie". Anke speelt op grote festivals als het North Sea Jazz Festival, Jazz Festival in Lucerne en het International Summer Festival, Zagreb.Daarnaast is zij vaak te zien in clubs en theaters. Een groot deel van haar tijd treedt zij op in Duitsland en Oostenrijk. Maar in haar jarenlange carrière speelt zij ook in ons land op allerlei events. Inmiddels heeft Anke 3 theatershows met daarin veel eigen composities en pakkende teksten. Zij speelt solo of met haar swingende trio. Anke voelt het publiek feilloos aan en weet hen stil te krijgen bij gevoelige ballads en op te zwepen bij Up Tempo songs. Anke haar muziek staat garant voor een professioneel en geslaagd optreden met veel afwisseling en entertainment, waarbij zij van Rock & Roll makkelijk overgaat naar een klassiek stuk en Boogies.

Anke Prevoo: Pia back in Scheveningen, Tribute aan Pia Beck, 8 november 20.15 uur, De Lourdes Kerk, Berkenbosch Blokstraat 9, Scheveningen. De deur is 1 uur voor aanvang open. Kaarten aan de kassa of via: 070 - 88 00 333.
Voor informatie over dit persbericht: TERRY Activiteitenbureau, 06 – 53 57 57 10, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of https://www.terryactiviteitenbureau.nl/artiesten/anke-prevoo/
    

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

Stadsdeel Scheveningen roept Statenkwartier op tot indienen van initiatieven

Lees meer...

070Den Haag Politiek/Maatschappij - Dinsdag 17 september vindt in de Koninklijke Schouwburg de vijfde editie van de Kindertroonrede plaats. The Residents Stadsorkest, dat bestaat uit Haagse scholieren, verzorgt de muzikale begeleiding. U bent hierbij van harte welkom, de toegang tot de Kindertroonrede is gratis.

Lees meer...

070magazine.nl Politiek/Maatschappij - Vrijdag 13 september aanstaande, aan de vooravond van Prinsjesdag, is het Kleine Prinsjesdag. Dan draagt de 14-jarige Koning van de Jeugd, Yusuf Khalid, zijn troonrede voor in de Haagse Ridderzaal. In zijn troonrede vraagt hij aandacht voor de duizenden jongeren in Nederland die rondlopen met depressieve klachten. Op die dag gaan ook scholierenteams met Tweede Kamerleden in debat over allerlei kinderrechtenthema’s. Hieruit zal één debatteam de felbegeerde beker winnen. 

Lees meer...

070Den Haag Cultuur - Op zaterdag 21 en zondag 22 september vindt Tina Festival plaats op Attractiepark Duinrell. Tijdens het leukste meidenfeest van het jaar worden voor de tweede keer de Tina Awards uitgereikt. Op zowel de zaterdag als de zondag worden in een spectaculaire show van een half uur drie awards uitgereikt.

Lees meer...

070DenHaag – Cultuur - Fabian is cabaretier en autist. Beide doet hij zelfstandig. Het programma VLAFEEST gaat over hoe hij met dat laatste steeds beter heeft leren leven. “Het theater is een goede plek om het daar over te hebben. Als mensen op straat met me praten denken ze: wat een mafkees. Sta ik op een podium denken ze: dit is echt theater! Dat voelt veilig en daar kan ik mee spelen.”

Lees meer...

070DenHaag Cultuur - Oh Oh Den Haag, de Swan Market komt er weer aan! We strijken weer neer in hartje Den Haag, op Het Plein. Op steenworp afstand van centraal station. Dit authentieke stukje stad bruist van de gezelligheid en op zondag 15 september is het onze Swanlocatie! Wij hebben er zin in!

Lees meer...

070DenHaag Lifestyle - Vanaf september a.s. opent de praktijk voor Life & Health Coaching Terry.nu haar deuren in Den Haag. De praktijk biedt persoonlijke begeleiding, voedings- en afslankadvies, en orthomoleculaire therapie.

Lees meer...

Ludieke actie bij Segbroek College Den Haag

Lees meer...

070Den Haag Sport/lifestyle - Zaterdag 14 december vindt de derde editie van de Scheveningen Light Walk plaats. Het leukste wandelevenement in de donkere en gezellige wintermaand. Duizenden sportieve wandelaars trekken de wandelschoenen aan en wandelen 5,5 km (Kids Light Walk), 7,5 km, 12,5 km of 18,5 km door een magisch verlicht Scheveningen. De organisatie verwacht dit jaar zo'n 12.500 deelnemers.

Lees meer...