Extra steun voor integrale aanpak arbeidsparticipatie vluchtelingen

Foto van  Stefan Segers v.l.n.r.: Machiel Jansen Schoonhoven (Managing Director NIBC Bank), Pierre Huurman (directeur Staalbankiers), Dorine Manson (directeur VluchtelingenWerk Nederland) en Jaap Wielaart (directievoorzitter Rabobank Regio Den Haag). 

070 Den Haag Politiek - Op vrijdagavond 22 januari overhandigden de bestuursleden van het Haags Bankiersgezelschap (HBG) in Den Haag een donatie aan de directeur van VluchtelingenWerk Nederland, Dorine Manson. Met een cheque van 15.000 euro willen de Haagse bankiers het belangrijke werk van VluchtelingenWerk een hart onder de riem steken.

De donatie zal worden besteed aan het project ‘Vluchtelingen Investeren in Participeren’ (VIP) waarbij VluchtelingenWerk samen met werkgevers, opleiders en lokale overheid, 1500 vluchtelingen gaat voorbereiden op werk. Door een integrale aanpak die aansluit op de inburgering worden barrières voor arbeidsparticipatie van vluchtelingen verminderd. Zo weten vluchtelingen hun weg te vinden en kansen te krijgen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Met deze aanpak nemen alle partijen hun verantwoordelijkheid, zowel vluchtelingen, werkgevers én overheid.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het HBG werd de cheque door bestuursleden Jaap Wielaart (Rabobank Regio Den Haag), Pierre Huurman (Staalbankiers) en Machiel Schoonhoven-Jansen (NIBC Bank) aan de directeur van VluchtelingenWerk Nederland, Dorine Manson overhandigd. Het Haagse Bankiersgezelschap is in 1950 opgericht en heeft als doel om het onderling contact tussen de verschillende banken in Den Haag te verbeteren en maatschappelijke doelen in de Haagse regio te ondersteunen met donaties. Dit door het jaarlijks organiseren van vijf bijeenkomsten in de Nieuwe of Litteraire Sociëteit De Witte. 

Participeren

Dorine Manson, directeur VluchtelingenWerk Nederland: “Wij zijn erg blij met deze donatie van het Haags Bankiersgezelschap want niet alleen de opvang van nieuwe mensen, maar juist ook de integratie van de mensen die een verblijfsvergunning krijgen, wordt de grote taak in het komende jaar. Vluchtelingen moeten zo snel mogelijk kunnen participeren in de Nederlandse samenleving. De barrières die er nu zijn voor arbeidsparticipatie van vluchtelingen moeten worden verminderd samen met de vluchtelingen, werkgevers en overheid. Zo leren ze hun weg te vinden en krijgen ze kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt.”

Zelfstandigheid

Jaap Wielaart, Directievoorzitter Rabobank Regio Den Haag en bestuurslid van het Haags Bankiersgezelschap: “Als gezamenlijke bankiers vinden wij het fijn dat wij VluchtelingenWerk kunnen steunen om zo vluchtelingen die een verblijfsvergunning krijgen, te helpen om de eerste noodzakelijke stappen naar zelfstandigheid in de Nederlandse samenleving te zetten.

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

13 augustus 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Beheerders gezocht banner

Greenchoice

Mediamarkt

Advertentie