070 Den Haag Politiek - Naar aanleiding van inzet van het CDA Den Haag, VVD, PvdA, HSP, Groep De Mos en SP wordt er bij het winkelcentrum Ypenburg een pilot uitgevoerd voor een groengele zone: het eerste uur parkeren voor een dubbeltje. Het CDA, dat in november 2014 al eerder om deze maatregel vroeg, is erg verheugd met de steun van andere partijen en de toezegging.

Enkele weken geleden sprak CDA-woordvoerder Ypenburg Mohamed Mahawat Khan namens het CDA Den Haag, samen met vertegenwoordigers van VVD, PvdA, HSP, Groep De Mos en SP met de bewonersorganisatie Ypenburg. Het parkeerprobleem bij winkelcentrum Ypenburg werd het gespreksonderwerp van de avond. Het parkeertarief is van 09.00 tot 14.00u € 1,70 per uur. Daarna is het gratis. ’s Morgen wijken de bezoekers uit naar de omliggende woonwijken om te parkeren en ’s middags staat het bomvol met auto’s. Ondernemers zien dat buurtbewoners steeds vaker uitwijken naar omliggende winkelcentra waar gratis parkeren is om hun dagelijkse boodschappen te doen. De wethouder heeft op verzoek van de genoemde partijen besloten om vanaf januari een groengele zone in te stellen.

CDA-woordvoerder parkeren Michel Rogier stelde een jaar geleden al schriftelijk vragen over het parkeertarief bij winkelcentrum Ypenburg en vroeg toen ook om het invoeren van een groen-gele zone. Rogier is tevreden met de toezegging van de wethouder om de pilot nu wel uit te voeren. ''Hiermee wordt eindelijk geluisterd naar de zorgen van de bewoners én ondernemers. Als je even snel een paar boodschappen wil doen ben je maar een klein bedrag kwijt. Publiek dat langer blijft, betaalt elk volgend uur het tarief dat gelijk is aan andere parkeerlocaties in de stad. Wel zo eerlijk!''

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

12 augustus 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Beheerders gezocht banner

Greenchoice

Mediamarkt

Advertentie