Stadsdeel Scheveningen stelt wijkbudget beschikbaar voor aanpak van de wijk

070 Politiek & Maatschappij Bewoners van Noordelijk Scheveningen krijgen € 30.000,- om het leven in de buurt aangenamer te maken. Zij weten immers zelf het beste wat nodig is om hun wijk mooier, groener, sportiever of gezelliger te maken. Onder het motto ‘wat zou u doen met € 30.000,- voor uw wijk?’ stelt stadsdeel Scheveningen wederom een wijkbudget beschikbaar en roepen zij iedereen op om mee te doen en een voorstel in te dienen. Iedereen die woont, werkt of naar school gaat in Noordelijk Scheveningen kan voor 1 juli een plan indienen. Naast inwoners kunnen ook bedrijven en maatschappelijke instellingen een plan indienen via de website: noordelijkscheveningenbegroot.nl

 

 

 

Met elkaar de wijk verbeteren
Wethouder Martijn Balster (wonen, wijken en welzijn) heeft de vier ambassadeurs van Noordelijk Scheveningen Begroot verrast met de cheque: “Het wijkbudget is een mooie manier om als inwoners directe invloed te hebben op wat er in je wijk gebeurt. Ik kan vandaag meedelen dat de wijk Noordelijk Scheveningen het wijkbudget van € 30.000,- ontvangt, voor initiatieven uit de wijk! Zo kan de wijk een nog fijnere woon- en werkomgeving worden.”

 

 

 

Maak Noordelijk Scheveningen mooier
Iedereen die woont, werkt of naar school gaat in Noordelijk Scheveningen kan voor woensdag 1 juli plannen indienen via het aanmeldformulier op de website. Hierna kan een planindiener extra aandacht vragen voor het plan door het te delen via social media. Op de website kunnen wijkbewoners ook likes (=stemmen) geven aan plannen die zijn ingediend. Ieder plan dat op dinsdag 7 juli 25 likes heeft gaat door naar de volgende ronde. Tijdens deze ronde controleert de gemeente samen met Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen, de plannen op haalbaarheid. Alle haalbare plannen worden op donderdag 3 september 2020 bekendgemaakt op de website. Vervolgens kiezen de bewoners samen welke plannen er binnen een jaar uitgevoerd gaan worden.

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

29 september 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Beheerders gezocht banner

Greenchoice

Mediamarkt

Advertentie