070 Den Haag Maatschappij/Zorg/Veiligheid - De inzamelingsactie ‘allemondkapjesverzamelen’ heeft voor een enorme opbrengst gezorgd van hulpmiddelen die sinds het uitbreken van het coronavirus van essentieel belang zijn.

Een internationale organisatie doneerde nota bene in één klap 12.000 mondkapjes terwijl er verder op verschillende inleverlocaties maar liefst zo’n 600 mondkapjes, 650 veiligheidsbrillen, 4 dozen handgel en 125 paar handschoentjes werden ingezameld. Heel opmerkelijk is, dat de meeste hulpmiddelen werden ingeleverd door scholen, vuurwerkwinkels en woningbouwcorporaties.

Initiatiefnemers over de inzamelingsactie
De actie om mondkapjes en andere hulpmiddelen in te zamelen is een initiatief van Stichting Transmurale, Mondial Van der Velde Verhuizingen, Xtra Welzijn, Smith Communicatie en ADO Den Haag. Zij zamelen hulpmiddelen in voor hulpverleners in ziekenhuizen, bij huisartsen en andere zorgprofessionals, maar ook voor de mensen in andere beroepsgroepen zoals de GGZ, thuiszorg, verpleeghuizen, daklozenopvang, jeugdzorg en uitvaartbranche.

Inzamelpunt Benoordenhout
In het Benoordenhout is eveneens een inzamelpunt geopend met de ‘Evita Zorg aan de Van Alkemadelaan in Den Haag’. Lisette van den Heuvel, directeur van initiatiefnemer Stichting Transmurale Zorg meldt dat er “maar liefst 2.000 mondkapjes pér dag pér ziekenhuis nodigzijn en dan hebben we het nog niet eens over alle huisartspraktijken, verpleeghuizen, thuiszorg en alle andere beroepsgroepen die voorzien moeten worden. Dus we zijn blij met deze vliegende start, maar we hebben nog lang niet genoeg! We doen dus nogmaals een dringende oproep aan alle burgers en bedrijven in de regio Haaglanden om de mondkapjes en andere materialen die zij in bezit hebben in de verpakking in te leveren bij één van de inzamelpunten.”

Meer informatie
Op www.allemondkapjesverzamelen.nl is de complete lijst van hulpmiddelen te vinden waarbij de specificaties van de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) zoveel mogelijk worden gevolgd. Voor de actie is naast de website een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen dat van maandag t/m zaterdag van 9.00 – 20.00 uur te bereiken is: 070-700 00 77. Er kan ook worden gemaild naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wilt u nog extra informatie, raadpleeg dan www.allemondkapjesverzamelen.nl
 

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

22 oktober 2021

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Mediamarkt

Advertentie