070 Den Haag Maatschappij, Veiligheid - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen en zanger Snelle bezochten onlangs het ‘s Gravendreef College in Den Haag. Waarom? Om leerlingen bewust te maken van het gevaar van appen of bellen op de fiets.

Dit belangrijke bezoek is onderdeel van een bewustwordingscampagne van Interpolis die in januari is gestart met Snelles nummer 1 hit ‘Smoorverliefd’ met bijbehorende,impactvolle videoclip. Na bezoek aan het ‘s Gravendreef College bezocht zangert Snelle verder ook het Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther en het Willem de Zwijgercollege in Papendrecht.


App mobielvrij fiesten

Samen met de minister ging Snelle in gesprek met de leerlingen. De jongeren maakten kans om een optreden van Snelle voor de klas te winnen bij het gebruik van de PhoNo app. Dit is een app die jongeren helpt om mobielvrij te fietsen. 


Telefoon op de fiets

Driekwart jongeren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar meldt dat zij tijdens deelname aan het verkeer hun mobiele telefoon gebruiken, telefoongesprekken voeren, tekstberichten typen of lezen etc. Zij fietsen daarom ook langzamer, vertonen hoierdoor onveilig gedarg en zien vaker relevante zaken over het hoofd.


Jongeren groot risico voor verkeersveiligheid 
Interpolis maakt zich grote zorgen over de ‘bestuurders van morgen’. Joost van Buchem van het verzekeringsbedrijf Interpolis: “We weten dat het gedrag op de fiets voorspelbaar is voor het gedrag in de auto. Daar krijgen we buikpijn van. Het is fantastisch dat zowel Snelle als de minister zich persoonlijk inzetten om jongeren de mogelijk enorme gevolgen te laten zien van je telefoongebruiken in het verkeer”. 


Over PhoNo
‘De PhoNo app helpt jongeren op een leuke manier om mobielvrij te fietsen. Voor elke minuut die zij mobielvrij fietsen, doneert Interpolis aan Stichting De Noordzee. Jongeren die met PhoNo fietsen maken bovendien kans op een optreden van Snelle op hun school.PhoNo is voor iedereen gratis te downloaden via de App- en Playstore’. 

 

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

23 oktober 2020

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Mediamarkt

Advertentie