070Den Haag Politiek/Maatschappij - Dinsdag 17 september vindt in de Koninklijke Schouwburg de vijfde editie van de Kindertroonrede plaats. The Residents Stadsorkest, dat bestaat uit Haagse scholieren, verzorgt de muzikale begeleiding. U bent hierbij van harte welkom, de toegang tot de Kindertroonrede is gratis.

Op Prinsjesdag, dinsdag 17 september, opent de vijftienjarige Rosa Anders om 11.00 uur in de grote zaal van de Koninklijke Schouwburg de vijfde editie van de Kindertroonrede. Leerlingen van acht basisscholen uit Den Haag en omstreken hebben een workshop van ProDemos over democratie en de rechtstaat gevolgd met de vraag: “Wat zou jij doen als je het in Nederland voor het zeggen hebt?” Toneelschrijver Simon Weeda heeft de antwoorden, ideeën en wensen tot één geheel verwerkt. Twintig scholieren dragen die uiteindelijke Kindertroonrede op theatrale wijze voor. The Residents Stadsorkest zorgt voor de muzikale omlijsting met drie stukken, onder meer met het Wilhelmus en een Turks liedje.
 
The Residents Stadsorkest
Sinds het najaar van 2018 is Den Haag een jeugdorkest rijker: The Residents Stadsorkest, hét orkest waar basisschoolleerlingen uit heel Den Haag aan kunnen meedoen. Het orkest richt zich op kinderen die bijvoorbeeld nog niet zo makkelijk muziek lezen en meer op hun gehoor spelen, die thuis niet veel (kunnen) oefenen, die niet zo makkelijk stilzitten of die ook graag andere muziek spelen. Zo verlaagt het project de drempel om in een orkest te spelen. Dankzij steun van de Vrienden kunnen de kinderen elke woensdagmiddag repeteren in Theater De Vaillant en kunnen ze gaan toewerken naar verschillende concerten, onder meer met de musici van het Residentie Orkest.

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

07 juli 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Beheerders gezocht banner

Greenchoice

Mediamarkt

Advertentie