070 Den Haag Maatschappij  – Tijdens het Haagse Helden Gala in het ibis Den Haag City Centre, zijn voor de vierde maal op rij de vijf winnende Haagse Helden bekendgemaakt. Jeanine Ackermann (Buurt & Omgeving), Bep van den Hoogenband (Cultuur), Paul Kisner (Onderwijs & Jeugd), Peter Claassen (Sport) en Matthy Hector (Zorg & Welzijn) hebben de eretitel 'Haagse Held van het jaar' gewonnen vanwege hun bijzondere inzet voor de stad. Middin, afdeling Participatiecentrum Weesperstraat en St. Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag hebben respectievelijk de  Gouden en Zilveren Hulde gekregen. Deze twee organisaties zijn erin geslaagd om vrijwilligerswerk toegankelijk te maken voor diverse doelgroepen.

De verborgen helden van Den Haag

Eén op de vier inwoners van Den Haag doet vrijwilligerswerk. Vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor anderen en staan zelf vaak op de achtergrond. De verkiezing werd daarom in 2015 in het leven geroepen om de Haagse vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De gemeente Den Haag, PEP Den Haag en hotel ibis Den Haag City Centre zijn dit jaar opnieuw op zoek gegaan naar de vijf verborgen helden van de stad. Er zijn 5 categorieën waaruit per categorie één winnaar wordt gekozen: Cultuur, Sport, Onderwijs & Jeugd, Zorg & Welzijn en Buurt & Omgeving.

Wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg): “Met de Haagse Helden verkiezing willen we laten zien hoe belangrijk vrijwilligers voor onze stad zijn. Zij zetten zich in voor de leefbaarheid van de buurt en zorgen voor de medemens. Vrijwilligerswerk is geen vanzelfsprekendheid en met de verkiezing en het gala willen we deze anonieme helden in het zonnetje zetten.”

Door het Haagse publiek bepaald

Haagse vrijwilligersorganisaties konden hun beste vrijwilligers nomineren voor de titel ‘Haagse Held van het Jaar’. Binnen de vijf categorieën waren vijftien vrijwilligers genomineerd. Via de website ‘Den Haag Doet’ kon het Haagse publiek uiteindelijk de winnaars bepalen. Bijna 4.000 Hagenaren hebben hun stem uitgebracht. Naast hun eretitel ‘Haagse Held van het Jaar’, ontvingen de vijf prijswinnaars een hotelovernachting in een ibis hotel naar keuze binnen de Benelux én een bijzonder beeld. Het beeld is ontworpen door Zinderin Kunst, een kunstwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking in het centrum van de stad.

Arjan, Knijff, general manager ibis Den Haag City Centre: “Vanuit ibis vinden we het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de steden waar wij gevestigd zijn. Als hotel maak je namelijk deel uit van de lokale economie en gemeenschap. Het blijft een eer om een gala als dit te mogen organiseren vanuit ons hotel en samen met de gemeente en PEP Den Haag de vrijwilligers een onvergetelijke avond te bezorgen.”

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

07 juli 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Beheerders gezocht banner

Greenchoice

Mediamarkt

Advertentie