Nieuwe service WeZorgen wil de zelfredzaamheid van ouderen bevorderen

Vaak willen ouderen liever thuis blijven wonen, daar helpen wij bij.

070 Den Haag - WeZorgen is een nieuwe service in Den Haag gericht op dienstverlening aan huis voor ouderen en hulpbehoevenden. Op een gebruiksvriendelijke website presenteert WeZorgen een breed aanbod van diensten aan huis: van een kapper tot pedicure en van fysiotherapie tot begeleiding en vervoer. Een aantal van deze diensten wordt vergoed uit PGB of aanvullende verzekering. Het aanbod van dienstverleners is streng geselecteerd op basis van betrouwbaarheid, bevlogenheid en betaalbaarheid.

WeZorgen wil zo de meest vertrouwde plek worden voor ouderen om iedere dienstverlening aan huis te vinden tegen een eerlijke prijs.

 

Zelfredzaamheid van ouderen centraal

“WeZorgen heeft als hoofddoel om de zelfredzaamheid van ouderen te bevorderen”, aldus initiatiefnemer Olivier Coops. “Door dienstverleners van WeZorgen in te zetten naast bijvoorbeeld thuiszorg kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving”. In een samenwerking met thuiszorginstelling Evita Zorg gaat WeZorgen van start in Den Haag. Natalie Bommelje, directeur van Evita Zorg, is zeer positief over de samenwerking: “Onze thuiszorgmedewerkers, die vaak een goed beeld hebben van de thuissituatie van hun cliënten, kunnen gratis gebruik maken van WeZorgen om de gewenste diensten aan huis in te schakelen bij bepaalde cliënten. Hierdoor wordt niet alleen de kwaliteit van leven verbeterd van de cliënt, maar worden ook mantelzorgers en naasten van de cliënt ontlast”.

 

Kiezen uit een strenge selectie dienstverleners

Alle dienstverleners die zich presenteren op WeZorgen hebben een persoonlijke intake gedaan. Ze zijn gescreend op basis van relevante opleiding, ervaring en motivatie om in de dienstverlening aan huis te werken. “De dienstverleners van WeZorgen zijn mensen met een zorghart”, legt Coops uit, “velen van hen hebben een achtergrond in de zorg en willen ook tijdens hun pensioen nog steeds mensen van dienst zijn”. Iedere dienstverlener heeft een verklaring omtrent gedrag of werkt onder een beroepseed. WeZorgen behoudt door deze selectie een kwaliteitsstandaard, wat hen uniek maakt van andere (online) initiatieven op het gebied van dienstverlening aan huis.

 

Voor iedereen gratis toegankelijk

Het gebruik van de website wezorgen.nl is voor iedereen gratis toegankelijk. Zonder te moeten inloggen of een account aan te maken. Er kan direct worden gezocht naar dienstverleners, die op uitgebreide profielen met een filmpje worden gepresenteerd. De contactgegevens van iedere dienstverlener kunnen direct gratis worden opgevraagd via het profiel van de dienstverlener. WeZorgen werkt ook op de tablet of smartphone.

 

Meer dan een dienstverlening

Naast een samenwerking met Evita Zorg is WeZorgen ook een samenwerking gestart met Stichting Nationale Ouderendag. Op 4 oktober zal WeZorgen in samenwerking met Welzijn Scheveningen tijdens de Nationale Ouderendag wensen van ouderen in vervulling brengen tijdens een activiteit voor ouderen in Scheveningen. Kijk op denhaag.nationaleouderendag.nl voor meer informatie.

 

Feestelijke borrel ter ere van start WeZorgen

Tijdens een feestelijke borrel op donderdag 12 september zal gevierd worden dat WeZorgen officieel gelanceerd is in Den Haag. Vanaf 16.00 uur zijn alle medewerkers, dienstverleners en geïnteresseerden van harte uitgenodigd in Cafe Restaurant Runners. Kijk voor meer informatie op www.wezorgen.nl, of vind WeZorgen via Facebook en Twitter.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

16 mei 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Coolblue

One.com

Advertentie