070 Den Haag Economie - Parkeerruimte is ook in de Hofstad een schaars goed. De straten van Laak, het Zeeheldenkwartier en het centrum staan vol met auto’s. Toch bezit lang niet elke Hagenaar of Hagenees over eigen vervoer.

Deelauto’s worden in grote aantallen aangeboden in de politieke hoofdstad van Nederland. Volgens autodeelplatform SnappCar behoren verhuurders uit Den Haag tot de bestverdienenden in Nederland.

Duurzame deeleconomie

Deelplatformen maken sinds een paar een opmars in Europa. Steeds meer mensen raken bewust van de negatieve kanten van de consumptiemaatschappij. In Nederland worden dagelijks honderden auto’s door particulieren gedeeld. De meeste autodelers maken gebruik van SnappCar. Verhuurders bieden via een app hun auto of busje aan door middel van een profiel, foto’s en autospecificaties. Huurders kunnen een huurverzoek sturen, voor een aantal uren of dagen betalen en de auto op het adres van de verhuurder ophalen. Elk voertuig is meteen verzekerd en voorzien van pechhulp. Door het grote aanbod is een auto huren in Den Haag in een paar minuten gedaan.

Verhuren zonder aanwezig te zijn

Minder dan twee jaar geleden is SnappCar begonnen Keyless aan te bieden. Voor een vast bedrag kunnen verhuurders een beveiligd kastje in hun auto laten plaatsen. Door middel van Keyless blijft de autosleutel in de auto, zodat huurders de deuren kunnen openen met een speciale app. Hierdoor kunnen verhuurders hun auto elk moment van de dag aanbieden zonder aanwezig te hoeven zijn. Volgens SnappCar verdienen Keyless-verhuurders tot drie keer meer dan andere verhuurders. Gemiddeld verdienen gebruikers van het Keyless systeem in Nederland €350. Den Haag is de stad waar Keyless verhuurders het meeste verdienen. Gemiddeld verdienen verhuurders €420 per maand.

Betrouwbare community

Autodelen is goed voor de portemonnee én voor het milieu. Autoverhuurders verdienen hun maandelijkse kosten deels tot volledig terug en huurders zijn goedkoper en sneller uit dan bij een commercieel verhuurbedrijf. En door te delen komen er minder auto’s op de weg. Wat gebruikers van deelplatformen gemeen hebben, is een gedeelde overtuiging. Op SnappCar hebben huurders en verhuurders een profiel met foto’s en info. Hierdoor is het voor beiden makkelijker om een auto te delen. Alleen geverifieerde huurders kunnen een auto meenemen. Op die manier is het autodelen veilig en betrouwbaar.

 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

21 oktober 2020

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Coolblue

One.com

Advertentie