Aankomende studenten kunnen zich online oriënteren op studie
070 Den Haag Educatie  - Toekomstige studenten kunnen zich aanstaande zaterdag 4 april online oriënteren op een studie tijdens de Online Open Dag van hogeschool Inholland Den Haag.

Vanwege de coronacrisis is het voor studiezoekers op dit moment niet mogelijk om fysiek de hogeschool te bezoeken, daarom is er door Inholland gezocht naar digitale alternatieven. Alle opleidingen openen zaterdag digitaal hun deuren om aankomende studenten te informeren over de inhoud van de opleidingen en kunnen studiezoekers chatten met docenten en huidige studenten van Inholland Den Haag om vragen te stellen.

Online Open Dag
De hogeschool vindt het juist in deze tijd belangrijk om aankomende studenten te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Binnen hogeschool Inholland is de afgelopen twee weken hard gewerkt om de reguliere, fysieke Open Dag van 4 april om te zetten naar een digitale variant. Op zaterdag 4 april tussen 10:00 en 14:00 uur kunnen studiezoekers op hun mobiel of laptop chatten met studenten en docenten. Ze kunnen presentaties bekijken, een live radioshow volgen, via een livestream op Instagram vragen stellen en vooral sfeer proeven. Dit kan door het bekijken van video’s waarin studenten laten zien hoe het is om bij Inholland te studeren.

De webpagina www.inholland.nl/opendag gaat op zaterdag 4 april vanaf 10:00 uur live en is tot 14:00 uur beschikbaar voor studiezoekers. Na 14:00 uur blijft alle informatie beschikbaar op deze webpagina. Ook na 4 april kunnen studiezoekers zich hier oriënteren op een hbo-opleiding. Live chatten met studenten en docenten gebeurt alleen op zaterdag 4 april.

Over naar online
“Door het coronavirus konden we niet anders dan in sneltreinvaart overgaan naar online onderwijs. Want de gezondheid van ons allen staat voorop. Dat maakt dat we nu ook een Online Open Dag houden,” vertelt Jet de Ranitz, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland. “Onze Open Dagen zijn altijd een levendig schouwspel met veel bezoekers die rondkijken, vragen stellen aan onze studenten en docenten en workshops volgen. Nu leerlingen ineens al snel weten dat zij geslaagd zijn, willen zij natuurlijk snel door naar de vervolgstap. Zij zijn van harte welkom bij ons! Tijdens de Online Open Dag is er ruimte om te oriënteren, opleidingen te vergelijken en zelfs al in te schrijven. We stellen alles in het werk om iedereen online de sfeer te laten proeven. Het is anders dan anders, maar ik weet zeker dat we op de Online Open Dag veel vragen kunnen beantwoorden en echt een voorproefje van Inholland kunnen geven. Ik ben trots dat dat zo snel is gelukt.”

Live radioshow
Inholland-radiomaker Rudy Nicola maakt tijdens de Online Open Dag een live radioprogramma samen met student Stevan van der Voet van de opleiding Creative Business. Studenten en docenten van de verschillende locaties van Inholland vertellen hun ervaringen met studeren en er kan vanuit de eigen huiskamer live een vraag worden gesteld. Van 11.00 -12.00 uur staan de locaties Den Haag en Delft centraal in het radioprogramma.

Meer online voorlichting
De komende tijd zullen meer voorlichtingsactiviteiten van Inholland online worden aangeboden zoals Online Proefstuderen en een Online Studiekeuzecheck. Dit is nu volop in ontwikkeling. Inholland wil juist in deze periode toekomstige studenten helpen met het maken van de juiste studiekeuze.

Meer informatie
Zie website en Online Open Dag

 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

27 oktober 2020

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Coolblue

One.com

Advertentie