070-Den Haag Economie, visserij en sport. De Partij voor de Dieren met raadslid Robin Smit als initiator wil proberen om tijdens de komende gemeenteraad een goed en duidelijk luisterend oor te krijgen voor een verbod op staandwantvissen aan de Haagse kust. De opstaande netten die vlak voor de kustlijn door vissers worden uitgezet maar die vaak niet met het blote oog zichtbaar zijn, liggen dichtbij plekken waar gesurft en gezwommen wordt. Dat leidt tot gevaarlijke situaties; sommige surfers zijn al in de netten verstrikt geraakt.

Daarnaast veroorzaakt staandwantvissen veel leed veroorzaakt bij vissen, vogels, zeezoogdieren, beschermde vissoorten waaronder de zeebaars etc. De dieren raken verstrikt in de netten en in veel gevallen leidt dat zelfs tot hun dood.

“Dierenleed is al de eerste reden om staandwantvissen te verbieden. Daarnaast is het in Scheveningen erg druk met allerlei recreanten die zich niet bewust zijn voor het gevaar van de netten dichtbij het strand. We moeten voorkomen dat mens en dier hier ernstig letsel of erger aan overhouden”, aldus Smit.

Jos de Jong

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

13 augustus 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

Coolblue

One.com

Advertentie