Stadsboerderij in Den Haag zamelt 1.300 apparaten in

070 Den Haag Duurzaamheid - Stadsboerderij Landzigt in Den Haag heeft vorig jaar 1.300 afgedankte kleine elektrische apparaten ingezameld voor Wecycle. Landzigt scoort daarmee in de landelijke top 5 en ontvangt van Wecycle voor haar inzet een extra financiële beloning.

Wecycle organiseert in Nederland de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Elke kinderboerderij kan een Wecycle-inzamelpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als maatschappelijke sponsoring ontvangen zij van Wecycle jaarlijks €250,- om te besteden aan materialen. Landzigt uit Den Haag ontvangt een extra beloning van €250,- omdat zij in 2015 zoveel apparaten heeft ingezameld.

Het aantal kinderboerderijen dat zich in 2015 heeft ingezet om elektrische apparaten en lampen in te zamelen is voor het derde jaar op rij gestegen. In totaal werkten er 164 (2014: 145) samen met Wecycle. De inzameling steeg afgelopen jaar naar een record van 36.225 ingezamelde apparaten. 
Alle ingeleverde apparaten laat Wecycle voor bijna 80 procent recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Meer informatie over inzamelen van kleine elektrische apparaten bij kinderboerderijen en een overzicht van alle deelnemende kinderboerderijen: wecycle.nl/kinderboerderij

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs. Meer informatie: wecycle.nl.

Advertentie

coolblue

One.com