070 Den Haag Economie - Op 14 juni werpt Like2Share een blik in de toekomst met het congres over Robotica en Kunstmatige Intelligentie & Onderwijs. Het event vindt plaats bij COMM - Museum voor Communicatie in Den Haag.

Technologie biedt het onderwijs veel kansen voor de toekomst maar zorgt tegelijkertijd voor de nodige vraagtekens. Werkt techniek altijd in het voordeel van de student en kan een robot de taak van een docent overnemen?
Robotica en Kunstmatige Intelligentie ontwikkelen zich razendsnel. Ook in het onderwijs zullen ze in toenemende mate impact hebben. Welke banen zijn future-proof? Wat voor effect heeft technologie op onderwijs en hoe kunnen we ons systeem daarop inrichten? Like2Share, bekend van meerdere onderwijsevents, organiseert een congres dat antwoord geeft op dergelijke vragen.

Interactief event toegespitst op onderwijstype

Het congres is bedoeld voor de gehele onderwijskolom, van PO tot WO, waarbij is gezorgd voor een gesegmenteerd programma-aanbod zodat er voor elk onderwijstype relevante onderwerpen en invalshoeken aan bod komen. Daarnaast zijn er sprekers van formaat zoals Dennis Reidsma (Universiteit Twente) en Tom van Raaij (Algemeen directeur Eurofysica).
Het event heeft een interactieve insteek waarbij bezoekers kunnen ervaren hoe het is om te werken met robots en chatbots en zijn er Artificial Intelligence experts aanwezig waarmee ervaringen kunnen worden uitgewisseld.

 

Meer informatie

Werkt u in het onderwijs en wilt u meer weten over hoe Robotica en AI het onderwijs gaan veranderen? Kom dan 14 juni naar COMM - Museum voor Communicatie in Den Haag voor het Congres over Robotica en Kunstmatige Intelligentie & Onderwijs.

Datum: 14 juni 2018
Opening event: 9.00 uur
Adres: COMM, Zeestraat 82, 2518 AD, Den Haag
Website: www.comm.nl/robotica-en-kunstmatige-intelligentie-onderwijs

Kosten voor deelname aan dit congres zijn afhankelijk van het onderwijstype. Dit congres is bedoeld voor medewerkers van onderwijsinstellingen, maar vertegenwoordigers van niet-onderwijsinstellingen kunnen zich ook aanmelden.

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek – De chaos rondom de Brexit is bekend en zorgt voor veel verwarring. Ook studenten, zowel uit Nederland als uit de andere EU-landen, weten niet exact waar ze aan toe zijn. Vooralsnog is het onduidelijk of zij in de nabije toekomst nog wel kunnen studeren aan een Britse universiteit.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur - Van 18 tot en met 22 juni verandert het plein van Huize Zuidhoorn in een heus sprookjesachtig openluchttheater waar jong en oud hun hart kan ophalen en zich kan laten fêteren op een geweldig muziekspektakel. Het plein wordt decor en locatie voor een wervelend spektakel. 

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag Gezondheid Sport - Op zaterdag 14 september springen ongetwijfeld vele Hagenaars en vele andere begunstigden de gracht in in Den Haag.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...