070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Op dinsdag 30 januari 2018 van 13.30 tot 17 uur is het Haags Inkoopsymposium met als thema 'Samenwerken als voorwaarde voor inkoopsucces'. 

De Haagse Hogeschool, gemeente Den Haag, MKB Den Haag, NEVI Kring Zuidwest en Significant nodigen u graag hiervoor uit. Dit Inkoopsymposium is uniek, omdat het georganiseerd is voor en door studenten van Facility Management van de HHs. Meld u hier aan voor dit gratis symposium.

Samenwerken als voorwaarde voor inkoopsucces

Voor menig organisatie is samenwerken met publieke en private partijen de voorwaarde voor inkoopsucces. Immers naast winst is vandaag de dag de maatschappelijke waarde of ‘impact’ van het inkooptraject steeds belangrijker. Ook consumenten vragen hier in toenemende mate om. De vraag is hoe je een prettige en succesvolle samenwerking bevordert? Waar bij aanvang van het inkoopproces belangen tegengesteld lijken, is er altijd een gezamenlijk doel. Dit is de ‘mutual gain’. En juist dit samenwerken is de voorwaarde voor gezamenlijk inkoopsucces. Tijdens het Haagse Inkoopsymposium passeren vele aspecten van succesvol samenwerken de revue. 

 

Programma

Dagvoorzitter Jan-Pieter Papenhuijzen (Significant) neemt u mee door het boeiende programma. Rogier Verbeek van Facilicom en Gerben Rozendaal van het UWV geven een kijkje in de keuken in de totstandkoming van het hybride vested outsource traject met een duidelijke sociale impact. Een prachtig voorbeeld van best practice voor succesvol samenwerken. Daarna kunt u kiezen uit een aantal workshops, verzorgd door studenten van inkoopminor. Volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over mutual gain! Bij de aanmelding vragen we u om uw voorkeur door te geven. Als bruisende afsluiting van het programma neemt zeilster Suzanne van Meerten ons mee het water op. Zeilen leert je denken in uitdagingen en mogelijkheden, vooral als de omstandigheden moeilijker worden. Het gaat niet over status of eer als je van elkaar afhankelijk bent. Op een boot ben je elkaars gelijken waarbij je de strijd met jezelf aangaat en samen het maximale uit de omstandigheden haalt.

Purchase Innovation Award

De studenten van de minor inkoopmanagement organiseren de workshops en deden onderzoek naar mutual gain in tendertrajecten. De uitkomsten hebben zij vertaald naar workshops, die u bijwoont. Hun bijdrage wordt bekeken door een vakjury. En aan het eind van het symposium maken we het winnende koppel bekend.

Locatie

Johanna Westerdijkplein 75
2521 EN, Den Haag
070-4450000

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Rijswijk Duurzaamheid - Op zaterdag 23 maart namen 30 inwoners uit de Leliestraat en de Frederik Hendrikstraat in Oud Rijswijk de schop ter hand om 18 geveltuinen aan te leggen en te beplanten. De aftrap van de campagne ‘Kleur je straat’ wordt verzorgd door wethouder Marloes Borsboom-Turabaz. Zij deed dit door in de Lelielaan het eerste stukje groen voor de deur aan te leggen.

Lees meer...

070 Den Haag Duurzaamheid - Woensdag 27 maart zal het konijnen en knaagdiercentrum het Knaaghof het officiële Keurmerk Opvang gezelschapsdieren uitgereikt krijgen. Dit Keurmerk wordt verleend door de onafhankelijke organisatie Kiwa Verin en bestaat uit een digitaal assessment en een audit op locatie waarin de professionaliteit van de betreffende opvang wordt getoetst. Wij nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Maatschappij - Hogeschool Inholland Den Haag organiseert op woensdag 13 februari van 17.00 - 20.00 uur een open avond voor iedereen die zich aan het oriënteren is op een associate degree, hbo- of masteropleiding.

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag - Voor de live-stream van The Billy Joel Experience zijn we op zoek naar zoveel mogelijk mondharmonicaspelers die de Piano Man, Alexander Broussard, gezamenlijk ondersteunen met het bekende lied Piano Man van Billy Joel natuurlijk.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...

De Uithof maakt wintersporten per minuut mogelijk via app Tapperuse

070 Den Haag Sport - Met de introductie van Tapperuse bij De Uithof kunnen bezoekers vanaf dit winterseizoen per minuut betalen voor de tijd dat ze bij het overdekte sportcentrum binnen zijn. De Uithof heeft gekozen voor de nieuwe flexibele betaalmethode om spontane toegang mogelijk te maken. Met de app betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij het centrum binnen zijn. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Lees meer...