8 deelnemende landen zijn bekend

Fotograaf Peter Baas

070 Scheveningen - Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen heeft vandaag bekend gemaakt welke acht landen dit jaar strijden om de titel ‘meest spectaculaire Vuurwerk 2016’.

De acht deelnemende landen zijn Duitsland, België, Zuid-Korea, China, Italië, Spanje, Polen en Nederland. Het Internationaal Vuurwerkfestival 2016 vindt plaats op 12, 13 en 19, 20 augustus waarbij iedere avond twee landen hun spectaculaire vuurwerkshow laten zien rond de klok van 21:45 en 22:30. De winnaar van het Festival wordt automatisch in de gelegenheid gesteld om de titel in de editie van 2017 te verdedigen. Zie voor meer informatie www.vuurwerkfestivalscheveningen.com

Over deelnemende landen

Bjorn van Dijl (voorzitter Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen) is erg tevreden met deze acht deelnemende landen: “Wij streven er naar om ieder jaar betere vuurwerkshows neer te zetten en verwachten dit met de geselecteerde landen zeker te kunnen realiseren. Hierbij wordt de veiligheid en professionaliteit uiteraard gewaarborgd, waarvoor we dit jaar een samenwerking zijn aangegaan met Xena Vuurwerk BV. Gezien de groeiende bezoekersaantallen en de enorme populariteit willen wij deze editie van het Internationaal Vuurwerkfestival wederom naar een hoger plan tillen! “ aldus Bjorn van Dijl.

Deelnemende landen

Vrijdag 12 augustus:

•  21:45 uur: Vuurwerk Nederland

•  22:30 uur: Vuurwerk Duitsland

 

Zaterdag 13 augustus:

•  21:45 uur: Vuurwerk Zuid-Korea

•  22:30 uur: Vuurwerk China

 

  Vrijdag 19 augustus:

•  21:45 uur: Vuurwerk Italië

•  22:30 uur: Vuurwerk Spanje

 

Zaterdag 20 augustus:

•  21:45 uur: Vuurwerk Polen

•  22:30 uur: Vuurwerk België

Locatie: 

De acht vuurwerkshows worden afgeschoten vanaf een ponton op de Noordzee ter hoogte van het Kurhaus. De vuurwerkshows zijn dan ook het beste te zien vanaf het strand en boulevard ter hoogte van het Kurhaus.  

Side events & optredens

Naast de spectaculaire vuurwerkshows zijn er ook verschillende podia en side events zoals muzikale optredens en acts, zoals vuurspuwers, dansgroepen en liveoptredens van de Crazy Piano’s. Het programma met de diverse side events begint om 21:00 uur en duurt tot 23:30 uur en vindt over de gehele boulevard plaats

Over Stichting Vuurwerkfestival Scheveningen

Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen heeft als doelstelling om door middel van grote publieksevenementen Scheveningen als toegankelijke en bruisende badplaats op de kaart te zetten. Het bestuur bestaat uit Bjorn van Dijl (namens de boulevard ondernemers), Guido Venema (namens de strandpaviljoenhouders) en Vanessa van der Vaart (namens de hotels). Voor meer informatie: www.vuurwerkfestivalscheveningen.com

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Rijswijk Duurzaamheid - Op zaterdag 23 maart namen 30 inwoners uit de Leliestraat en de Frederik Hendrikstraat in Oud Rijswijk de schop ter hand om 18 geveltuinen aan te leggen en te beplanten. De aftrap van de campagne ‘Kleur je straat’ wordt verzorgd door wethouder Marloes Borsboom-Turabaz. Zij deed dit door in de Lelielaan het eerste stukje groen voor de deur aan te leggen.

Lees meer...

070 Den Haag Duurzaamheid - Woensdag 27 maart zal het konijnen en knaagdiercentrum het Knaaghof het officiële Keurmerk Opvang gezelschapsdieren uitgereikt krijgen. Dit Keurmerk wordt verleend door de onafhankelijke organisatie Kiwa Verin en bestaat uit een digitaal assessment en een audit op locatie waarin de professionaliteit van de betreffende opvang wordt getoetst. Wij nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070 Den Haag Maatschappij - Hogeschool Inholland Den Haag organiseert op woensdag 13 februari van 17.00 - 20.00 uur een open avond voor iedereen die zich aan het oriënteren is op een associate degree, hbo- of masteropleiding.

Lees meer...

Een contrabasdag voor kids op zondag 31 maart

Lees meer...

Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

Lees meer...

070 Den Haag - Voor de live-stream van The Billy Joel Experience zijn we op zoek naar zoveel mogelijk mondharmonicaspelers die de Piano Man, Alexander Broussard, gezamenlijk ondersteunen met het bekende lied Piano Man van Billy Joel natuurlijk.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...

Foto: Khalid-Choukoud door Luka de Kruijf 2018

Lees meer...

De Uithof maakt wintersporten per minuut mogelijk via app Tapperuse

070 Den Haag Sport - Met de introductie van Tapperuse bij De Uithof kunnen bezoekers vanaf dit winterseizoen per minuut betalen voor de tijd dat ze bij het overdekte sportcentrum binnen zijn. De Uithof heeft gekozen voor de nieuwe flexibele betaalmethode om spontane toegang mogelijk te maken. Met de app betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij het centrum binnen zijn. De Tapperuse app is gratis te downloaden in de App en Play store.

Lees meer...