Verkeersmaatregelen The Passion

070 Den Haag - Donderdag 28 maart a.s. presenteren de EO en RKK The Passion in Den Haag. The Passion vertelt het verhaal over het lijden, sterven en de wederopstanding van Jezus op een moderne manier. The Passion wordt donderdag 28 maart om 20.25 uur uitgezonden op Nederland 1. Het evenement vindt plaats op de Hofvijver in hartje Den Haag. Tegelijkertijd start op de Kerkhoflaan een processie met ongeveer 1000 deelnemers. Om het evenement veilig te laten verlopen, zijn een aantal verkeersmaatregelen noodzakelijk.

Processie
De processie brengt een kruis van meer dan 6 meter naar de Hofvijver. De tocht start om 20.30 uur en voert vanaf de Kerkhoflaan via het Vredespaleis, Plein 1813 en het Noordeinde naar de Hofvijver. Daar eindigt de tocht om 21.30 uur bij het hoofdpodium.
Verkeer op de Burgemeester Patijnlaan, de Javastraat en de Mauritskade moet tijdens de processie rekening houden met kortdurende afsluitingen. Ook geldt donderdag 28 maart vanaf 17.00 uur een parkeerverbod op de Zeestraat, het Noordeinde, de Heulstraat en de Kneuterdijk.

Verkeer vanuit de Parkstraat wordt donderdagavond vanaf 19.00 uur het Lange Voorhout op gestuurd. Verkeer komend van het Lange Voorhout wordt de Parkstraat ingestuurd. Bestemmingsverkeer voor de Heulstraat krijgt toegang totdat de processie langskomt. Verkeer vanaf het Tournooiveld kan via de Hoge Nieuwstraat of het Lange Voorhout richting de Parkstraat.

Afsluitingen
Donderdag 28 maart vanaf 7.00 uur wordt het Buitenhof bij de Kneuterdijk afgesloten voor het verkeer. Taxi's, bevoorradingsverkeer, fietsers en voetgangers kunnen nog wel over het Buitenhof.
Vanaf 12.00 uur worden het Buitenhof en de Hofweg afgesloten voor alle verkeer. De haltes van tram 1, 9 en 17 in dit gebied vervallen vanaf dat moment. Voor bus 22 en 24 geldt vanaf 12.00 uur een omleidingsroute. Meer informatie over de wijzigingen voor tram en bus is te vinden op de website van HTM: www.htm.net
Tot en met 30 maart a.s. geldt een parkeerverbod voor het Tournooiveld.

Meer informatie: www.denhaag.nl

 

Cultuur & Uitgaan

Geen feed gevonden

Beheerders gezocht banner

D Reizen

Center Parcs

Advertentie