Rare jongens, die Romeinen!

070 Den Haag – Romeinen blijven hot! Dit innovatieve volkje kon weleens waar een klein dorpje in Gallië niet de baas, maar voor de rest waren ze hun tijd ver vooruit. In deze tentoonstelling, die uitermate geschikt voor de jeugd is zie je uitvindingen en technieken van de Romeinen.

De titel van de tentoonstelling ‘High Tech Romeinen’ dekt de lading.

 

In 'High Tech Romeinen' staat de techniek en technologie die in de Romeinse tijd werd gebruikt centraal. De moderne vormgeving van de expositie is geïnspireerd op de antieke Romeinse wereld. Op een interactieve en multimediale wijze wordt de bezoeker uitgedaagd technische installaties, machines, gereedschappen en instrumenten zelf uit te proberen en te ontdekken.

Bij werkende modellen kan de bezoeker ervaren hoe bepaalde machines functioneerden en waarvoor zij in de Romeinse tijd werden gebruikt. Daarbij worden telkens bijzondere, originele archeologische voorwerpen gepresenteerd die het verhaal over de techniek in de oudheid ondersteunen. Verschillende thema's komen aan bod, zoals techniek en technologie in het bouwen, het watergebruik, de wegen, machines, het leger en luxe voorzieningen in huis

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

29 september 2022

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

D Reizen

Center Parcs

Advertentie