Open Dag Koninklijk Conservatorium: zien en gezien worden

070 Den Haag - Tijdens de Open Dag van het Koninklijk Conservatorium op zaterdag 8 februari stelt het Koninklijk Conservatorium zich voor aan potentiële studenten en overige bezoekers. Bezoekers kunnen lessen en presentaties bijwonen, in gesprek gaan met docenten en studenten, en serieuze kandidaten kunnen proeflessen theorie volgen. Ook kunnen serieuze kandidaten een voorspeel- of voorzingles bij een docent volgen. Met concertjes van rond de 15 minuten en met een uitschieter naar een half uur kunnen bezoekers kennismaken met het gehele concertaanbod van het Koninklijk Conservatorium. Dansliefhebbers kunnen lessen bijwonen in de balletstudio’s. So You Think You Can Dance-finaliste Anna-Alicia Sklias geeft een workshop aan kinderen van 8 tot 12 jaar.

Concertenparade
Bezoekers kunnen middels de vele concertjes als eerste kennismaken met de talenten die over een paar jaar de professionele wereld instappen. Strijkers, blazers en slagwerkers stellen zich aan bezoekers voor. De een in een intiem concert, terwijl anderen zich met een overweldigend optreden laten zien. Luister bijvoorbeeld naar een deel van Mozarts Gran Partita door studenten Klassieke Muziek en muziek van John Dowland door een ensemble van studenten Oude Muziek onder leiding van en met docenten Mieneke van der Velden en Daniel Brüggen. Na een dag vol concerten van kamermuziekensembles, zangers en  zangeressen, jazzcombo’s en concertjes met nieuwe composities, verzorgt de Big Band het traditionele afsluitende concert van de dag. Dit concert garandeert een goedgemutste reis naar huis! Dit jaar staat de muziek van arrangeur Henk Huizinga centraal. Henk Huizinga geeft al jaren les in arrangeren aan studenten van het Koninklijk Conservatorium.

Workshop Anna-Alicia en openbare balletlessen
Speciaal voor de Open Dag komt So You Think You Can Dance-finaliste en oud-leerling Anna-Alicia Sklias naar het Koninklijk Conservatorium om een workshop te geven. Jongens en meisjes van 8 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan de workshop. Naast deze workshop kunnen geïnteresseerden de hele dag verschillende lessen bijwonen. Van de jongste leerlingen tot de HBO-studenten die dit jaar afstuderen, iedereen is aanwezig. De lessen geven een interessante inkijk op de dagelijkse gang van zaken.

Open Dag Koninklijk Conservatorium
Zaterdag 8 februari 2014
Juliana van Stolberglaan 1, 2595 CA Den Haag
10.00 – 16.00 uur
www.koncon.nl/opendag

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

24 september 2021

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

D Reizen

Center Parcs

Advertentie