Mayte Levenbach en Leon Blekh winnen Iordens Vioolconcours 2014

 
Foto: Foppe Schut

070 Den Haag - Mayte Levenbach (12 jaar) uit Den Haag en de Nederlander Leon Blekh (14 jaar) uit Antwerpen zijn de winnaars van Het Nederlandse Vioolconcours Iordens 2014. De spannende finale vond plaats op zaterdag 25 januari in het stampvolle Worldhotel Bel Air in Den Haag.Foto: Foppe Schut

De winnaars Leon Blekh (eerste prijs Categorie B) en Mayte Levenbach (eerste prijs Categorie A) krijgen een geldbedrag om te besteden aan hun vioolspel en een aantal optredens aangeboden. De finalisten ontvingen op zondag 26 januari hun prijzen uit handen van minister Jet Bussemaker tijdens hun presentatieconcert in de Dr Anton Philipszaal in Den Haag.

Minister Jet Bussemaker tijdens de prijsuitreiking: “Muziekonderwijs is bijna net zo belangrijk als rekenen en taal.” De minister benadrukte de inspirerende bijdrage van Het Nederlandse Vioolconcours aan het muziekleven en talentontwikkeling. De jury roemde winnaar Leon Blekh om zijn rijpe vertolking van het Vioolconcert van Mendelssohn. De winnares Mayte Levenbach is volgens de jury een veelzijdige violiste, goed in verschillende stijlen muziek.Foto: Foppe Schut

Veel viooltalent in Nederland

De jury was zeer te spreken over het hoge niveau van de deelnemers van Het Nederlandse Vioolconcours Iordens. In categorie A (10 t/m 12 jaar) ging de gedeelde tweede prijs naar Felicia Bao (10 jaar) uit Amstelveen en Salomé Bonnema (12 jaar) uit Alphen aan den Rijn, in categorie B (13 en 14 jaar) was de tweede prijs voor Charlotte Spruit (13 jaar) uit Hilversum en derde prijs voor Hadewych de Vos (14 jaar) uit Den Haag.

Felicia Bao, de jongste finalist, was zaterdag in het Jeugdjournaal te zien. In het Slotconcert op zondag 26 januari speelde ook het violenorkest met alle tachtig deelnemers een nieuw werk van Guus Janssen. 

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

24 september 2021

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

D Reizen

Center Parcs

Advertentie