© Writing with Fire (2021) - 070 Den Haag Kunst & Cultuur - In de reeks Democratie in Debat vertoont Film & Gesprek de documentaire Writing with Fire. Na de film volgt een nagesprek.

Writing with Fire volgt het verhaal van de vrouwen van Khabar Lahariya, het enige nieuwsplatform in heel India dat volledig wordt gerund door vrouwen uit de voormalige Dalit, de laagste kaste in het land. In een nieuwslandschap dat wordt gedomineerd door mannen uit de elite, doorbreken hoofdredacteur Meera en haar hechte team van journalisten conventies, zowel aan de frontlinies als binnen de grenzen van hun eigen huis.

Het is een actuele en inspirerende documentaire over vrouwelijke journalisten die elkaar ondersteunen om zo te herdefiniëren wat het betekent om krachtig te zijn in een samenleving die tegen hen lijkt te zijn.

Na afloop van de film is er een nagesprek in het Engels met de minister van Oplossingen Nienke Meijer, moderator Naeeda Aurangzeb en de regisseurs van de film Sushmit Ghosh en Rintu Thomas.

Meer informatie
Datum: Donderdag 7 april 19:00, Filmhuis Den Haag
Bestel uw kaarten rechtstreeks bij Filmhuis Den Haag

Film & Gesprek is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking tussen Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en ProDemos.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

29 september 2022

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

D Reizen

Center Parcs

Advertentie