Koperensemble Residentie Orkest © Wouter Vellekoop, foto Lex Bohlmeijer © Stijn Ghijsen - 070 Den Haag Kunst & Cultuur - In mei dirigeren Richard Egarr, Anja Bihlmaier en Jader Bignamini het Residentie Orkest in werken van onder anderen Beethoven, Verdi en Tsjaikovski. De solisten zijn violiste Baiba Skride, cellist Leonard Elschenbroich en de zangers Guanqun Yu, Christine Rice, Yosep Kang en Yngve Soberg. In juni staat een nieuwe aflevering van Symphonic Junction op het programma met de meesterlijke Hammondorganist Sven Figee.

Zaterdag 14 mei, 20.30 uur, Amare
MASTERCLASSICS: BEETHOVEN SPECIAL
Een ode aan de romantische grootmeester Beethoven. Zonder deze revolutionaire componist had het muzikale landschap er heel anders uitgezien. Violiste Baiba Skride speelt zijn onverwoestbare en ’s werelds mooiste Vioolconcert. Beethovenspecialist Richard Egarr geeft op deze Masterclassicsavond zijn eigenwijze visie op de Vierde symfonie. Masterclassics is een ongedwongen topavond: laagdrempelig, prikkelend en niet te lang. Voor de beginnende luisteraar en iedereen die meer uit klassieke muziek wil halen.

Vrijdag 20 mei, 20.00 uur & zo 22 mei, 14.15 uur, Amare
VERDI’S MESSA DA REQUIEM
Chef-dirigent Anja Bihlmaier sluit haar eerste seizoen af met een van de grootste werken uit de muziekgeschiedenis: de dodenmis van Verdi. Meesterlijk weet de operacomponist koren en solostemmen samen te voegen. Werkelijk alles is spectaculair aan zijn Messa da Requiem: razende emoties, ongekende intimiteit, woeste klanken, indrukwekkende koperblazers. Bovendien vindt in Amare voor het eerst een groot symfonisch koorwerk plaats, met meer dan honderd zangers op het balkon rond het orkest. De solisten zijn sopraan Guanqun Yu, mezzosopraan Christine Rice, tenor Yosep Kang en bas Yngve Soberg.

Vrijdag 27 mei, 20.00 uur, Amare & zo 29 mei, 15.00 uur, TivoliVredenburg
TSJAIKOVSKI’S PATHÉTIQUE
Met dirigent Jader Bignamini maakte het Residentie Orkest kennis bij De Nationale Opera in Puccini’s Madama Butterfly. Dat leidde tot de wens om met elkaar samen te werken in een symfonisch programma. Tsjaikovski’s Pathétique is het resultaat. Laat je meenemen op een reis die een compleet leven samenvat, waarbij in het laatste deel de muziek steeds verder wegsterft. Langzaam, donker en baanbrekend. De avond begint met het mysterieuze Tweede celloconcert van Sjostakovitsj met solist Leonard Elschenbroich. Het ideale programma om samen het eerste seizoen in Amare groot symfonisch af te sluiten.

Zaterdag 4 juni, 20.15 uur, Paard
SYMPHONIC JUNCTION: RESIDENTIE ORKEST FT. SVEN FIGEE
Sven Figee is de Lucky Luke van de Hammond: hij speelt sneller dan z’n schaduw en het is altijd raak. Wie hem als huissolist bij Matthijs Gaat Door of op festival Wanderlust heeft gezien, weet dat deze man geen grenzen kent op zijn instrument. Van Bach tot blues en van Vivaldi tot Metallica. Figees fysieke manier van muziek maken is een lust voor oog en oor: stomend, ronkend, piepend, krakend en bedwelmend maar ook poëtisch en intens intiem.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

29 september 2022

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

D Reizen

Center Parcs

Advertentie