Nieuw winkelconcept: Authentiek Aziatisch koken met bijpassende wijn

Kruid & Druif heeft zojuist haar winkeldeur in Den Haag (Reinkenstraat 18) geopend. Op de winkelruit staat achter het vrolijke KRUID & DRUIF-logo ‘Aziatisch koken en wijn’. Het concept van deze compleet nieuwe zaak is een nouveauté op eetgebied.

 

De ondernemers, Marloes (volgde de Hotelschool in Den Haag en deed vervolgens commerciële en marketingervaring op binnen verschillende branches) en Erik (bedrijfskundige en werkte bij een consultancybedrijf) houden van lekker eten met passende wijnen. De Aziatische keuken is hierbij favoriet. Culinaire inspiratie komt vanuit verschillende reizen in Azië. Daarnaast heeft Marloes een Aziatische achtergrond en woonde ze een aantal jaar in Shanghai.

Het valt hen op dat westerse mensen het lastig vinden om hun weg in de Aziatische keukens te vinden. Het blijkt lastig om aan alle juiste ingrediënten te komen en deze op de juiste manier te gebruiken. Erik en Marloes, willen hun klanten inspireren om thuis vers, gevarieerd en ontdekkend Aziatisch te koken. Je krijgt alles op maat mee: het recept, het kruidendoosje en alle verse ingrediënten. Het voordeel is dat je niets te veel koopt en dat je niets hoeft weg te gooien. Het gerecht wordt compleet gemaakt door noedels, pandanrijst of naan. Een bijzondere aanvulling is het wijnadvies afgestemd op het Aziatische gerecht.

Routing:

De gerechten zijn onderverdeeld naar de vijf basissmaken van de Aziatische keuken: knapperig & fris, licht geroosterd & licht gekruid, geroosterd & gekruid, vurig & zoet, vol & rijk. De smaken hebben elk hun eigen kleur. Op het gerechtenpallet staan vis-, vlees-, en vegetarische gerechten. Bij binnenkomst kies je een gerecht uit dat duidelijk op de muur is af te lezen met bereidingstijd en prijs. Vervolgens pak je het recept en het kruidendoosje van het gerecht. Het kruidendoosje is gevuld met diverse ingrediënten voor het specifieke recept. De verse ingrediënten zijn in de groentestelling en koeling te vinden. In de winkel kan je op eenvoudige wijze de wijnen vinden die bij jouw gerecht passen. Deze zijn geplaatst in vakken die overeenkomen met de kleur van de smaken. Kortom tientallen Aziatische gerechten uit circa 20 landen met duidelijke receptuur om zelf thuis te koken. Kruid & Druif biedt gerechten met recept voor zowel de beginnende als de gevorderde kookliefhebber. De recepten zijn duidelijk geschreven en maakt het bereiden van een stoofpot uit Bhutan eenvoudig.

Inspiratie om vers, authentiek Aziatisch te koken en alles in één keer in huis. Meer dan 40 authentieke Aziatische gerechten om uit te kiezen. Lekker voor doordeweeks, gemakkelijk voor het weekend, voor jezelf, je gezin of als je thuis uitgebreid wilt koken met vrienden. Wat dacht je van een mals rundvlees gerecht uit Cambodja, of een tofugerecht uit Sichuan (China)? De gerechten kosten inclusief vis, garnalen, vlees of verse tofu gemiddeld €6 per persoon. Ook leuk als kado!

 

De uitstraling van de winkel is modern en strak ingedeeld met speelse invloeden van de kleuren passend bij de Aziatische gerechten en wijnen. Op doordeweekse dagen is de winkel open tot 19.00 uur. (maandag gesloten) Op zondag kun je terecht van 13.00 – 17.00 uur. Daarnaast bezorgt Kruid & Druif in Den Haag en Voorburg en zijn bijna alle producten via de website te bestellen.

Zie www.kruidendruif.nl voor meer informatie.