070 Rijswijk Lifestyle & Gezondheid – Met haar yogastudio ‘Merlijn Body & Mind Center’ timmert Romina Schut al jaren aan de weg en geniet bekendheid in Rijswijk en verre omstreken. Als je goede yogalessen wilt hebben en je wilt dat ‘zen-gevoel’ krijgen, dan ben je bij Merlijn aan het juiste adres. Vanaf de tijd dat alle corona-ellende begon heeft ook Merlijn daar de consequenties van ondervonden. Gelukkig zijn de maatregelen versoepeld en kunnen haar klanten weer volop meedoen aan haar lessen en kan de studio weer doorgroeien zoals dat vóór corona het geval was.

Na haar studie Bedrijfskunde gaat Romina bij Flora Holland aan de slag, waar ze met haar bijzondere kwaliteiten al snel aan de slag kan in het management development-programma.
Romina: "Ik zag voor mezelf wel een carrière weggelegd in het corporate bedrijfsleven en had het bij de bloemenveiling goed naar mijn zin. De dynamiek van dit internationale bedrijf is fantastisch en ik voelde me hier heel erg thuis.”.

Merlijn Body & Mind Center
Als je over de talenten beschikt zoals Romina die tentoonspreidt, dan wil je je je carrière een boost geven en zie je je jezelf niet de rest van je leven voor een werkgever werken. De ambitie om zelf iets te beginnen begint te prikkelen en dus startte Romina jaren geleden haar yogaschool ‘Merlijn Body & Mind Center’ die inmiddels is uitgegroeid tot een van de grotere en betere yoga-studio in Nederland.
Met haar ca 800 vierkante meter grote Rijswijkse yogabedrijf beschikt zij over drie grote zalen, twee behandelkamers, een sauna en een loungeplek. Per week worden er zo’n 70 lessen gegeven van allerlei soorten yoga tot pilates, body balance en Thai Chi. Uiteraard beschikt het bedrijf over de nodige massagetafels en worden er workshops gehouden over met name voeding en levensstijl. Voor het geven van zo’n 70 lessen moet je van goeden huize komen en dus heeft Romina ca 25 gekwalificeerde werknemers in dienst die alle activiteiten in goede banen leiden.

Van bloemenveiling naar een yogabedrijf – hoe doe je dat…
Zo’n 22 jaar geleden hing Romina haar studie tijdelijk in de bomen. Ze wilde heel iets anders doen en ook meer van de wereld zien. Ze trekt de stoute schoenen aan, pakt haar koffers om ergens vrijwilligerswerk te gaan doen en belandt uiteindelijk in Bali.

Yoga op Bali
Romina: "Op een dag werd ik hier gevraagd om mee te doen aan een yogales. Nu kom ik uit het nogal nuchtere Westlandse Honselersdijk waar men ook nuchter en zeker niet zweverig van aard is. En tja, hier belandde ik toch plotseling in yoga, dat nogal eens als zweverig wordt gezien. Maar, zo ervoer ik dat niet; heerlijk alleen met je eigen gedachten op een matje, in volledige rust en meditatie en ook met in eerste instantie vrijwel ondenkbare lichamelijke uitdagingen.

Toen ik in Nederland terugkwam, meldde ik me dan ook direct aan bij een yogaschool in Naaldwijk waar ik na enige tijd tevens yogadocent werd. In 2013 kwam ik in contact met de eigenaresse van een Yogaschool uit Rijswijk die me vroeg of ik haar bedrijf wilde overnemen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, hoewel financiële experts ‘met kennis van zaken’ me ook aan het twijfelen brachten en me adviseerden om toch vooral goed na te denken in een tijd dat we te maken hadden met de kredietcrisis. Toch zag ik veel mogelijkheden en was er eigenlijk al van overtuigd dat ik deze stap, ondanks deze moeilijke tijden, moest nemen. Ik werkte nog voor de bloemenveiling, maar twee banen combineren wordt niks en dus nam ik ontslag bij de veiling om me volledig te focussen op mijn nieuwe bedrijf ‘Merlijn Body & Mind Center’.