070 Den Haag Kunst & Cultuur - Op 30 september 2021 organiseert CultuurSchakel de workshop Filosoferen in de Kinderboekenweek voor leerkrachten van Haagse basisscholen. 

Kunst vormt een rijk uitgangspunt om een filosofisch gesprek aan te gaan. Welke kant zo’n gesprek op gaat, hangt af van de startvraag. Binnen deze workshop ervaar je hoe je hiermee tot een open en onderzoekend gesprek met de leerlingen komt.De workshop wordt gegeven door Marja van Rossum (Groot Denkraam).

Filosoferen doe je zo!
Filosoferen stimuleert het zelfstandig denken en nodigt uit om ideeën te onderzoeken, verwoorden en verbeelden. Jeugdliteratuur wemelt van de thema’s die vragen om nader onderzoek; zelf schrijven of vertellen is gebaat bij eigen denkkracht. Filosoferen en de Kinderboekenweek, dat past dus als een jasje.

Tijdens deze workshop oefen je de vaardigheid van het vragenstellen en ervaar je hoe je het filosoferen inzet. Natuurlijk met het thema van de Kinderboekenweek zodat je er meteen mee aan de slag kan. 

Meer informatie
Datum:          30 september 2021
Tijd:              15.45 - 17.15 uur
Locatie:          Kinderboekenmuseum of online
Aanmelden:  Je kunt je nog aanmelden voor de workshop via deze link.

CultuurSchakel volgt de maatregelen van het RIVM en heeft een coronaprotocol opgesteld voor de deelname aan cursussen en workshops. Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie!

Wil je meer weten over het scholingsaanbod van CultuurSchakel? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

12 augustus 2022

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Beheerders gezocht banner

D Reizen

Center Parcs

Advertentie